utmerkelser

Verisure boligalarm er kåret til best i test

Av
Verisure Norge
Jente slår av boligalarm med kontrollpanel

Med 9 av 10 mulige poeng ble Verisures boligalarm kåret til «best i test» av det anerkjente svenske datamagasinet «PC för alla».

Best i test Pc för alla

«PC för alla» er Sveriges største uavhengige datamagasin og når totalt ut til en halv million lesere i måneden. I mars 2018 testet de fem av Sveriges ledende leverandører av boligalarm med vekterutrykning og mobil-app. Blant alarmselskapene som ble testet var Verisure og Sector Alarm, som begge er blant de største aktørene i boligalarmmarkedet i både Norge og Sverige.

Verisure ble best i test

Vinneren av boligalarmtesten ble Verisure med 9 av 10 mulige poeng og mye positiv omtale:

«Verisures system er det beste du kan skaffe i dag». Fremfor alt likte testpanelet mulighetene til å bygge ut systemet med smarte tilbehør som smartkontakter og vanndetektor. De likte også at alarmsystemet enkelt kunne kobles opp mot både den elektroniske dørlåsen fra Yale Doorman og varmepumpen fra Panasonic.

Verisure-appen betegnes som «veldig smidig»: «Appens grensesnitt er rent og tydelig, og du ser raskt hvilken status systemet ditt er i. Her kan du også se informasjon om temperatur og luftfuktighet, og mye annet nyttig om du har kjøpt andre smarte tilbehør».

Sector Alarm vurderes til å ligge litt etter Verisure på dette området: «Sammenlignet med Verisure har Sector Alarm en del å gå på når det gjelder ekstrafunksjoner og muligheter i appen».

Verisure alarm føler, taler, lytter og ser

Positiv til Verisure Voice

Verisures tale- og lytteenhet, Verisure Voice, fikk hyggelig omtale i alarmtesten til «PC för alla»: Det ble trukket frem at operatøren på alarmstasjonen raskt kan komme i direkte dialog med kunden dersom alarmen blir utløst: «Alarmoperatørens stemme høres tydelig i hele huset».

Verisures magnetkontakt med sjokksensor, som «kan utløse alarmen allerede når noen begynner å bryte seg inn via en dør eller et vindu», omtales også positivt: «Det fungerte bra og kan spare deg for verdifull tid og skremme bort innbruddstyven allerede før personen har tatt seg inn i boligen».

Testpersonene ble dessuten imponert over selve installasjonen til Verisure, og at installatøren ga dem en grundig gjennomgang av hvordan systemet fungerer. De fikk også hjelp til å installere appen på mobiltelefonen.

Verisures betjeningspanel vurderes også positivt av testpanelet: «Betjeningspanelet lar deg enkelt sette på skallsikringen med et knappetrykk, eller å aktivere alarmen manuelt. Vi utløste alarmen et antall ganger, og tjenesten fungerte meget bra og pålitelig».

Sector Alarm og Alert Alarm ble testens tapere

Etter vinneren Verisure (9), kom Gardio og Svenska Alarm med 8 poeng, mens Alert Alarm og Sector Alarm havnet nederst med 7 poeng. Sistnevnte fikk minus for at kodebrikkene brekker for lett og at «engangskostnadene lett løper i vei når man velger flere alarmkomponenter».

Samtidig understreket også testen at Verisure-pakken «koster en god slant», men at kunden virkelig får «valuta for pengene».

Klikk her for å lese hele alarmtesten i «PC för alla».

utmerkelser