vannalarm - få tilbud
verisure logo
Tor Voldsund oppdaget vannlekkasje takket være Verisure

Av: Glenn Støldal | 16.01.2018

Vanndetektoren reddet kjøkkenet

Takket være Verisures vanndetektor fikk Tor Voldsund stoppet en vannlekkasje under vasken på kjøkkenet.

Takket være Verisures vanndetektor fikk Tor Voldsund stoppet en vannlekkasje under vasken på kjøkkenet. – Det reddet sannsynligvis kjøkkenet vårt fra en alvorlig vannskade, sier han.

 

Beregn pris på din boligalarm. Ta testen her! 

Tor Voldsund (39) og samboeren hadde samlet både voksne og barn til nyttårsfest i den romslige eneboligen på øya Fosnavåg i Møre og Romsdal. Etter en hyggelig nyttårsmiddag gikk Tor ut med de yngste barna for å sette i gang med litt fyrverkeri.

- Det var en flott kveld, og det lå til og med litt snø på bakken. Jeg husker vi hadde det veldig moro med fyrverkeriet. Plutselig kom svigerinnen min ut fra huset. Hun virket bekymret og kunne fortelle at det kom varsellyder fra boligalarmen, sier Voldsund.

I full fart løp han inn og opp trappen, fortsatt iført uteklær og sko med brodder, for å sjekke hva som foregikk. 

- Da jeg kom inn i huset var stemningen litt kaotisk, og jeg hørte godt at kontrollpanelet til Verisure laget varsellyder. Samtidig som jeg tastet inn koden på panelet for å slå av varslingen, fikk jeg en oppringing av Verisure på mobiltelefonen min. De kunne fortelle at vanndetektoren under oppvaskbenken hadde blitt utløst, noe jeg også selv kunne se i Verisure-appen, forteller Voldsund. 

Hans umiddelbare reaksjon var å stenge hovedvannkranen for å begrense skadene.

- Da var det full fart ut igjen og ned i kjellerleiligheten for å stenge vanntilførselen. Når det handler om vannlekkasjer, vet jeg at det ikke er noe tid å miste. De materielle konsekvensene kan bli store, sier Voldsund. 

Vanndetektor oppdager vannlekkasje på kjøkkenet

 

Lekkasje under vasken

Tilbake på kjøkkenet tok han raskt fatt på å undersøke årsaken til lekkasjen. Det viste seg bunnventilen under vasken hadde løsnet som en konsekvens av at festet hadde brukket.

- Da oppvaskkummen hadde blitt fylt mange ganger etter en stor nyttårsmiddag, førte dette til at vannet begynte å sildre ned i skapet under vasken. Vi fikk stoppet lekkasjen veldig raskt, så det var lite vann der. Noe hadde faktisk havnet oppi en søplebøtte også, forteller han.

Tor Voldsund er svært glad for at Verisures vanndetektor fungerte som den skulle.

- Hadde vi ikke hatt vanndetektoren, kunne lekkasjen pågått i mange dager før den hadde blitt oppdaget - og konsekvensene kunne blitt mye alvorligere. I verste fall hadde hele kjøkkenet blitt totalskadet av vannet, sier han.

Les mer her: Slik fungerer Vanndetektoren  

 

Erfaring med Verisure boligalarm - Tor Voldsund

 

Skryter av vanndetektoren

Halvannen uke etter lekkasjen fikk Voldsund fikset vasken.

- Jeg forsøkte å lappe den sammen med lim som en midlertidig løsning, men det fungerte dårlig. Nå er heldigvis alt som det skal være igjen.

Voldsund har vært Verisure-kunde i noen år, og han er veldig fornøyd med alarmsystemet. Naturlig nok er han spesielt begeistret for vanndetektoren.

- Det er et fantastisk produkt! Da den ble lansert var jeg raskt ute med å skaffe meg to stykker, og det er godt mulig jeg kommer til å kjøpe flere nå når jeg ser hvor bra den virker, avslutter han.

Hva koster en boligalarm som passer for deg? Beregn prisen her!

Vanndetektor reddet kjøkken