Verisure logo
 
brann
kundehistorier

Hoverboard-brann: Rask varsling reddet huset

Av
Verisure Norge
Hoverboard etter brann

Robert var på familieutflukt da han ble oppringt av Verisures alarmstasjon med varsel om at det brant hjemme. Heldigvis hadde han kort vei hjem og fikk slukket brannen selv. Det reddet både huset og to marsvin.

Sikkerhetsekspert Verisure

Robert Brown (48) var på et arrangement sammen med familien på Nesøya i Asker. Plutselig fikk han en telefon han aldri kommer til å glemme.

- Verisures alarmstasjon ringte meg først og fortalte at en av røykvarslerne hadde registrert røyk og alarmen var utløst. Jeg ble ikke så bekymret i starten, men bestemte meg for å dra alene hjem og sjekke det, forteller Robert.

På vei hjemover ble Robert oppringt igjen med beskjed om at alle røykvarslerne var utløst.

- Da skjønte jeg at det virkelig var alvorlig og kjørte så fort jeg kunne hjem, sier han.

På det tidspunktet hadde alarmoperatøren på Verisures alarmstasjon allerede varslet både vekter og Asker og Bærum brannvesen.

 

Brann i hoverboard

Robert kom hjem bare fem minutter etter at han ble varslet av Verisure. I det han svingte inn på gårdsplassen, så han noen nysgjerrige naboer som hadde samlet seg i gaten foran huset.

- Da jeg ankom, så jeg ikke antydning til røyk fra huset, men jeg kunne høre alarmen ganske godt fra utsiden. Jeg tok frem nøkkelen og åpnet inngangsdøren. Da ble jeg møtt av en sort vegg av røyk som veltet ut, og det luktet giftig. Jeg kunne ikke se noen ting. Det var en fryktelig følelse, forteller han.

En av Roberts naboer forsto alvoret og kom løpende med et pulverapparat. Da han sto på dørterskelen kunne han se at det var hoverboardet, eller «eboard» som noen også kaller det, til sønnen som sto på lading i gangen som hadde antent.

- Det var ikke så mye jeg kunne se gjennom den tykke, sorte røyken, men jeg fikk så vidt glimt av noen flammer, sier han.

Rester av det brente hoverboardet

 

Slukket brannen selv

Robert har tidligere erfaring fra offshore og har gjennomført brannkurs flere ganger. Dette var kunnskap han fikk bruk for i denne situasjonen.

- Jeg tok frem pulverapparatet og sto ved inngangsdøren, pøste på med pulver og slukket brannen veldig raskt. Samtidig passet jeg på å ikke gå for langt inn i huset for å ikke utsette meg for den skumle røyken, sier han.

Like etter å ha slukket brannen med pulverapparatet kunne Robert høre sirener fra utrykningskjøretøy på E18. Det tok ikke lang tid før fem brannbiler fra Asker og Bærum brannvesen var på plass, samt politi, sykebil og vekteren fra Securitas skriver Budstikka.

De to marvinene ble reddet fra brannen

 

Reddet to marsvin

Brannvesenet var bekymret for om flammene hadde spredt seg inni huset. Dessuten fortalte Robert brannmannskapene at det var to marsvin i bur i 2. etasje som ikke var gjort rede for ennå.

- Marsvinene tilhører datteren min, og hun hadde blitt fryktelig lei seg om noe hadde skjedd med dem. Da jeg så den tykke røyken, trodde jeg aldri de skulle klare seg. Heldigvis fikk brannmannskapene båret buret raskt ut og marsvinene overlevde, forteller Robert.

Brannvesenet sørget så for å sjekke om flammene hadde spredt seg og iverksatte utlufting med store vifter. Robert fikk også skryt av brannvesenet for å ha slukket brannen så raskt.

- Det tok ikke lang tid før det gikk opp for meg at vi ikke lenger hadde et hus å bo i. Jeg spurte meg selv: «Hva gjør vi nå?».

gang etter brann i hoverboard

- Kunne mistet hele huset

Selv om det ikke var så mye som brant i boligen, ble det omfattende røykskader innvendig. Først fire måneder senere var huset klart for innflytting igjen.

- Jeg tenkte faktisk på brannrisikoen ved å lade dette eboardet da vi dro ut den dagen. Derfor plasserte jeg det bevisst for seg selv og på fliser i stedet for på tregulvet. Det kunne gått mye verre om det hadde begynt å brenne mens det sto på parketten, forteller Robert.

Robert har vært Verisure-kunde siden 2011, og er glad for at han valgte en brannalarm som er direkte koblet til en alarmstasjon.

- Hvis ikke Verisures alarmstasjon hadde fått tak i meg så raskt og varslet nødetatene, kunne vi i verste fall mistet hele huset og ikke minst alle personlige eiendeler vi er glad i inni huset. Jeg tør ikke tenke på hva vi skulle ha gjort om hele huset hadde brent ned. Jeg anbefaler Verisure 100 prosent, avslutter han.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER