Brannstige som alternativ rømningsvei

En brannstige gir deg en alternativ rømningsvei fra boligens øvre etasjer ved brann.

Brannstige som alternativ rømningsvei

En brannstige gir deg en alternativ rømningsvei fra boligens øvre etasjer ved brann.

Har du en bolig med to eller flere plan, er det et krav å ha alternative rømningsveier fra alle etasjer. Skulle det oppstå en brann, kan en brannstige hjelpe deg og familien din å evakuere raskt og trygt fra boligens øverste etasjer.

Artikler om brannsikkerhet 

 
Rømningsvei via brannstige og tak

Brannstiger for evakuering fra boligens øvre etasjer

Skulle det oppstå en brann, og den primære rømnings­veien er blokkert, kan evakuering med brannstige via et vindu eller en balkong være redningen.

  • Brukes til å evakuere fra vinduer og rekkverk
  • Velg mellom fastmontert eller fritthengende brannstige
  • Utstigstrinn og fallsele er nyttig tillbehør
  • Raskt tilgjengelig og enkel å bruke
  • Tåler høy vekt

Krav til rømningsvei og  brannstige

Hvilken stige du bør velge kommer i stor grad an på boligens utforming og rømningsmuligheter. I boliger med mer enn to etasjer, er det et krav å ha alternative rømningsveier fra alle etasjer. Det kan være en brannstige, taustige, utvendig trapp eller lignende. Er det mer enn 5 meter ned til bakkeplan, er det krav om ryggbøyle på brannstigen.

Taustige brannstige

Taustige brannstige

Taustige brannstiger er rimelige i anskaffelse, enkle å oppbevare og portable. Dette gir deg fleksibilitet til å velge flere rømningsveier fra boligens øvre etasjer.

Brannstige med ryggbøyle

Brannstige med ryggbøyle

En veggfast brannstige med ryggbøyle er alltid klar til bruk. Brannstiger med ryggbøyle gir ekstra sikkerhet dersom man skal klatre mer enn 5 meter ned til bakkeplan.

Evakuering via fastmontert brannstige

Brannstige utfellbar

Fastmonterte utfellbare brannstiger monteres som en list på veggen og felles ut ved å dra i en splint øverst på stigen. Stigen er klar til bruk på sekunder og er stødig og god å klatre i.

Slik bruker du en utfellbar taustige

Utfellbare taustiger er enkle å bruke. Ved å oppbevare stigen lett tilgjengelig i nærheten av der den skal brukes, kan du spare verdifulle sekunder dersom det skulle begynne å brenne. 

  1. Bøy ut de sammenleggbare krokene
  2. Heng krokene over en vinduskarm eller et rekkverk
  3. Slipp ut stigen
  4. Klatre forsiktig ned
Taustige til vindu
Alarmstsjon varsler brannvesen

Overvåket brann­alarm og rømningsstiger redder liv

Ved brann teller hvert sekund. Begynner det å brenne, kan du spare verdifulle sekunder på å ha en overvåket brann­alarm. Da vil alarm­stasjonen varsle brann­vesenet, mens du og familien din kan fokusere på å komme dere ut av boligen. Ved å gjennom­føre årlige brann­øvelser med bl.a. rømning via brann­stige, er dere bedre forberedt, når det virkelig gjelder.

 

Kontakt oss for befaring av brannsikkerheten i din bolig

(*) BESTILL BOLIGALARM OG FÅ MED BRANNPAKKE PÅ KJØPET

Ved bestilling av Boligalarm Grunnpakke, får du med brannpakke til kr 0,- (verdi 2696,-). Brannpakken inneholder følgende Housegard produkter; brannteppe, et hvitt brannslukkningsapparat på 2 kg., brannstige (4,5 meter) og et førstehjelpskit. Grunnpakken koster fra 4490,- i installasjon og fra 549,- i månedsabonnement, og inkluderer: 2 røykvarslere, 3 sjokksensorer, 1 kameradetektor, 1 betjeningspanel, 2 kodebrikker, 1 hovedenhet, alarmskilt og Verisure app med Guardian SOS. Månedsabonnement på alarmsystemet tilkommer. Alarmpakken kan utvides etter behov. Endelig pris for installasjon og månedsabonnement, vil beregnes ut fra totalt antall alarmkomponenter. Verisure eier komponentene som inngår i alarmsystemet og har rett til å hente/fjerne disse ved opphør av avtalen. Tilbudet gjelder kun for nye alarmkunder, og kan ikke kombineres med andre tilbud. Kampanjevilkårene kan avvike noe, avhengig av hvilken pakkesammensetning som tilbys i ditt område. For nærmere informasjon, kontakt Verisure eller din lokale sikkerhetsekspert.
Brannpakken vil bli sendt til kunde 14 dager etter installasjon. Brannslukningsapparatet har begrenset slukkekapasitet og kan ikke erstatte påbudt manuelt slokkeutstyr i bolig, men er et supplement til 6 kg pulverslokker.