BRANNSIKRING AV BOLIG

Hvert år mister mange hjemmene sine på grunn av brann. Verneverdige bygg forsvinner, eiendeler går tapt og i de verste tilfellene mister vi også liv. Sørger du for riktig brannsikring av boligen, er sjansene gode for at skadene ved en eventuell brann blir betydelig mindre. Det finnes mange tiltak som kan gjøres for å forebygge brann, og en viktig investering du kan gjøre for brannsikring hjemme, er å installere brannalarm fra Verisure.

Røykvarsler

RØYKVARSLER

Seriekoblede, optiske røykvarslere varsler effektivt i hele boligen med både sirene og tale.

Røykvarsler

Verisure Voice

VERISURE VOICE

Via Verisure Voice kan Verisure snakke inn i boligen og hjelpe deg å finne tryggeste vei ut.

Verisure Voice

Kameradetektor

KAMERADETEKTOR

Kameradetektoren er et viktig hjelpemiddel for å verifisere brann og for å se om noen er hjemme.

Kameradetektor

Brannvern reduserer risikoen for brann

Brannvern er et lovpålagt krav fra myndighetene allerede når et bygg planlegges. Med brannvern menes alt som gjøres for å hindre at en brann oppstår eller får spre seg, utstyr for slukking og varsling av brann samt evakueringsplaner, rømningsveier og så videre. Det er eier og forvalter av bygget som har ansvaret for brannsikkerheten.

Spesielt i storbyer med mange eldre bygg og blokker kan det være ekstra viktig med brannsikring. Her spres brannen lettere, og fungerende varslingssystemer og andre tiltak er livsviktig. Branndører i gangene samt tilgjengelige brannslukningsapparater er viktig, og med bygninger på flere etasjer blir planlagte rømningsveier desto viktigere.


 

Sikre boligen din med brannpakke og brannstige

Moderne røykvarslere redder liv

Hva er egentlig forskjellen mellom vanlige røykvarslere og overvåkede røykvarslere?

De første ioniske røykvarslerne kom for salg i Norge på 1970-tallet. Nå til dags er det optiske- og seriekoblede røykvarslere som er mest utbredt. Men sirenen fra røykvarslerne er til liten hjelp dersom ingen hører den. Hvem ringer brannvesenet dersom du sover eller ikke er hjemme?

OVERVÅKEDE RØYKVARSLERE

✓ Varsler med sirene

✓ Varsler med stemme

✓ Varsler deg per mobil

✓ Varsler alarmstasjonen som kontakter brannvesenet ved verifisert brann

✓ Varsler alle andre røykvarslere i systemet

✓ Forteller hvor brannen har startet

✓ Måler romtemperatur

✓ Måler relativ fuktighet

✓ Alltid aktive, selv når resten av alarmsystemet er frakoblet

✓ Kontinuerlige funksjons- og batteritester

✓ Integrerte batterier med 10 års levetid

VANLIGE RØYKVARSLERE

✓ Piper

Røykvarsler varsler om røyk i gang

Brannsikring hjemme og på jobb

Installasjon av røykvarslere er den viktigste investeringen du kan gjøre for brannsikring hjemme. Vi i Verisure anbefaler seriekoblede optiske røykvarslere, som varsler effektivt i hele boligen og detekterer ulmebranner, som er den vanligste årsaken til brann i norske hjem. Sørg for å sjekke jevnlig at disse fungerer, og bytte batteri når det er nødvendig.

Ved siden av å ha installert brannvarslere i nødvendige rom, er også kunnskap essensielt for brannsikkerheten. Både eiere og forvaltere av bygg, beboere av et hjem og ansatte i bedrifter bør vite hva de skal gjøre og hvor de skal gå hvis det oppstår en brann. Kurs i bedrifter, i skole samt kunnskapsutvikling hjemme er derfor viktig.

Har du ansvaret for større bygg eller for eksempel en bedrift, bør du sette deg ordentlig inn i tiltakene for brannsikring. Ved å sørge for at bygget har en oppdatert branndokumentasjon, sikrer man også riktig fokus på brannsikkerhet ved å gi bedre oversikt og kontroll.

 Artikler om brannsikring

 

(*) BESTILL BOLIGALARM OG FÅ MED BRANNPAKKE PÅ KJØPET

Ved bestilling av Boligalarm Grunnpakke, får du med brannpakke til kr 0,- (verdi 2696,-). Brannpakken inneholder følgende Housegard produkter; brannteppe, et hvitt brannslukkningsapparat på 2 kg., brannstige (4,5 meter) og et førstehjelpskit. Grunnpakken koster fra 4490,- i installasjon og fra 549,- i månedsabonnement, og inkluderer: 2 røykvarslere, 3 sjokksensorer, 1 kameradetektor, 1 betjeningspanel, 2 kodebrikker, 1 hovedenhet, alarmskilt og Verisure app med Guardian SOS. Månedsabonnement på alarmsystemet tilkommer. Alarmpakken kan utvides etter behov. Endelig pris for installasjon og månedsabonnement, vil beregnes ut fra totalt antall alarmkomponenter. Verisure eier komponentene som inngår i alarmsystemet og har rett til å hente/fjerne disse ved opphør av avtalen. Tilbudet gjelder kun for nye alarmkunder, og kan ikke kombineres med andre tilbud. Kampanjevilkårene kan avvike noe, avhengig av hvilken pakkesammensetning som tilbys i ditt område. For nærmere informasjon, kontakt Verisure eller din lokale sikkerhetsekspert.
Brannpakken vil bli sendt til kunde 14 dager etter installasjon. Brannslukningsapparatet har begrenset slukkekapasitet og kan ikke erstatte påbudt manuelt slokkeutstyr i bolig, men er et supplement til 6 kg pulverslokker.