Brann­alarm - serie­koblet og over­våket

Brannalarm med røykvarsler og brannpakke

Ved brann er tidlig varsling kritisk for å redde liv og verdier. Optiske og serie­koblede røyk­varslere varsler raskt i hele boligen og overvåkes 24/7.

Brann­alarm - serie­koblet og over­våket

Brannalarm med røykvarsler og brannpakke

Ved brann er tidlig varsling kritisk for å redde liv og verdier. Optiske og serie­koblede røyk­varslere varsler raskt og høres i hele boligen. Verisure overvåker alarmen 24-7, varsler brann­vesen og hjelper med evakuering.

Historier om brannalarm som reddet liv

Det er mange grunner til at du burde ha en brannalarm hjemme. Les relevante artikler om brannalarmen, røykvarslere og kundeshistorier om da brannalarmen reddet liv.

 

Hver dag starter det ca 90 branner i noens hjem i Norge. Stort sett er dette branner på kjøkkenet, som ofte blir slukket raskt fordi noen er hjemme.

De mest fatale brannene skjer på natten, når folk sover. Nattlige branner er de farligste, fordi de kan ulme i lang tid før de blir oppdaget. De fleste som dør av brann, dør av den farlige røyken, ikke av flammene.

Rundt halvparten av alle døds­branner skjer i hus hvor røyk­varslerene ikke har fungert. Mange boliger har heller ikke tilstrekkelig brann­sikring og feilplasserte varslere.

Med Verisure kan du være sikker på at du får god sikring. Våre sikkerhets­eksperter forteller deg hvor mange røyk­varslere du bør ha, og installerer de forskrifts­messig der de har beste mulige effekt. Vi overvåker også batteriene.

Verisures røyk­varslere er både optiske og serie­koblede, hvilket betyr at du og din familie blir varslet allerede ved tidlig røyk­utvikling, over hele boligen samtidig. Alarm­stasjonen passer alltid på og tilkaller vekter og brann­vesen ved verifisert brann.
 

Alarmstasjon overvåker brannalarm

Brann­alarmanlegg til­koblet døgn­åpen alarm­stasjon

En brann­alarm skal oppdage og varsle om brann og røyk­utvikling, og har til hensikt å redde liv og verdier. Med et døgn­overvåket brann­alarm­anlegg er brann­sikkerheten ivaretatt, selv når du ikke er hjemme.

 • Serie­koblede og optiske røyk­varslere
 • Sirene og stemme forteller deg hvor det brenner
 • Tilkoblet døgn­bemannet alarm­stasjon
 • Brann­varsling på mobilen, hvor enn du er
 • Profesjonell installasjon for beste mulige varsling

Færre dør i branner

Siden årtusenskiftet har man heldigvis sett en positiv trend når det gjelder omkomne i branner i Norge. 2008 var det verste året på denne siden av 2000-tallet, da 81 mennesker døde av brann i Norge. 2017 er det hittil beste året, da det "kun" var 27 mennesker som omkom som følge av brann i Norge.

Det er flere grunner til at dødstallene er på vei ned, men hovedårsakene er lover og utvikling innenfor brannvern og varslingsutstyr. Fra 2010 er det lovpålagt med komfyrvakter i alle nye boliger - noe som har hatt dramatisk effekt på tallene. Dessuten skjer halvparten av alle dødsbranner i boliger uten en fungerende brannalarm. 

Til tross for at tallene går riktig vei, er det ikke bra nok før de er nede i null. Forebyggende utstyr og brannalarmer spiller en viktig rolle i kampen mot branndødsfall. Skaff deg en brannalarm i dag.

Disse kommunene er mest utsatt for brann

Direktoratet for sammfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppdaterer til enhver tid et dokument som kartlegger alle boligbranner i Norge. I 2023 ble det registrert 1843 boligbranner, som vil si cirka fem boligbranner per dag.

 

Selv om Oslo er kommunen som var hardets utsatt totalt sett, med 219 av disse brannene, forteller ikke dette nødvendigvis hele sannheten.

For dersom du deler antaller boligbranner på innbyggere, blir bildet ganske annerledes. Da er det faktisk Træna kommune i Nordland som kommer verst ut, med 4,52 branner per tusende innbygger i 2023.

 

Sjekk hvor brannutsatt din kommune er ved å navigere i kartet under:

Bruk to fingre til å bevege deg på mobil

 

 

Effektiv brann­varsling med PreSense™-teknologi

Ved brann teller hvert sekund. Verisures brann­alarm med PreSense™-­teknologi gir deg en svært effektiv brann­varsling. Ikke bare oppdager og varsler den om røyk på et tidlig stadium; den kan også analysere alarm­signaler og kamera­observasjoner i realtid. Dette gir livsnødvendig informasjon som alarm­stasjonen umiddelbart kan videre­formidle til nødetater for å redde liv og verdier.

Optiske og serie­koblede røyk­detektorer

Røykvarslere oppdager og varsler om røyk

Ved brann er tidlig varsling kritisk for å redde liv og verdier. Optiske og serie­koblede røy­kvarslere oppdager røyk på et tidlig stadium, og varsler i hele boligen samtidig.

Røyk­detektorene har både sirene og tale som også kan fortelle deg og alarm­stasjonen i hvilket rom det brenner.

Røykvarsler tak
Kameradetektor og røykvarsler ser røyk

Kamera­detektor

Kamera verifiserer om det er røyk i bevegelse

Video i sylskarp bilde­kvalitet og kameraenes kunstig intelligens, hjelper alarm­stasjonen å se om det er røyk i bevegelse, og om noen er hjemme.

PreSense-teknologien bruker alarm­signaler i kombinasjon med kamera­observasjoner til å verifisere brann, og til å finne tryggeste vei ut.

Når Verisure varsler om brann, tar brann­vesenet meldingen på alvor.

Betjeningspanel med toveis-lyd

Evakuerings­hjelp med direkt­elinje til alarm­stasjonen

Med direkte­linje til alarm­stasjonen, slipper du å lete etter mobilen for å få hjelp med sluknings­arbeid, evakuering, eller å avklare en falsk alarm.

Alarm­stasjonen bruker observasjoner fra alarmens PreSense-teknologi til å forstå hvor brannen har oppstått, og direkte tale inn i boligen for å hjelpe innbyggere å finne tryggeste vei ut.

Betjeningspanel med toveis lyd
Yale Doorman elektronisk dørlås

Elektronisk dørlås

Fjern­styrt dør­åpning for brann­vesenet

Ved brann teller hvert sekund, og det kan ta tid for brann­vesenet å bryte opp døren. Med elektronisk dørlås tilknyttet alarm­systemet kan alarm­stasjonen låse opp døren for brann­vesenet via fjern­styring, så sluknings­arbeidet kan starte umiddelbart.

Verisure App

Brann­varsling på mobilen, uansett hvor du er

Med Verisure app, får du umiddelbar varsling på mobilen når alarmen går, uansett hvor du er.

Via appen kan du også slå av alarmen, dersom den har blitt utløst ved en feil.

BESTILL BRANNALARM

Brannvarsling på app
Familie reddet fra brann
Play button

Slik virker Verisures brannalarmanlegg

Se video (01:28)

Brann­sikkerhet før, under og etter en brann

Hvem varsler brann­vesenet når du ikke er hjemme? Verisures alarm­stasjon er på vakt døgnet rundt, og handler i løpet av sekunder. Med bilder fra boligen kan vi raskt se om det er brann, varsle nødetater, og bistå i arbeidet med å få deg og din familie ut i sikkerhet.

Montering av røykvarsler i tak

Verisure skredder­syr brann­alarmen til din bolig

Med skredder­sydd brann­alarm, vil du få anbefalt hvor mange røyk­varslere du bør ha i din bolig, og hvor de bør plasseres. Vi installerer hele brann­alarmen for deg og tester at alt fungerer som det skal. Vi tester også signaler og batterier jevnlig, slik at du alltid har fungerende varslere.

alarmstasjon overvåker alarm

Verifiserer brann og varsler brann­vesenet 24/7

Verisures FG godkjente alarm­stasjon er i bered­skap 24/7. Når brann­alarmen går, vil alarm­stasjonen avklare om det er en ekte eller falsk alarm, og om noen er hjemme. Brenner det, vil alarm­stasjonen varsle vekter, nød­etater og kontakt­personer, samt bistå med evakuering.

Vekter snakker med familie

Bistår med evakuering og gjen­oppretter sikker­heten

Et brann­tilløp vil oppleves som svært stressende og traumatisk, uansett utfall. Da er det godt å vite at du vil få hjelp fra en vekter til å gjen­opprette sikker­heten i boligen etter hendelsen. Vekteren vil bistå brann­vesenet, samt tilkalle låsesmed eller glass­mester ved behov.

Gode råd om brann­forebygging

Brann­forebygging handler om å reduserer risikoen for at en brann oppstår, samt å vite hva du skal gjøre dersom ulykken er ute. Med fungerende røyk­varslere, overvåket brann­alarm, slukke­utstyr tilgjengelig og rutiner på plass, kan du begrense konsekvensene av en brann.

Brannforebyggende tiltak

 • Installer optiske, serie­koblede røyk­varslere.
 • Pass på at røykvarslerene dine fungerer.
 • Ha slukke­utstyr lett tilgjengelig, og lær deg å bruke det.
 • Monter brann­stige og utfør jevnlige brannøvelser.
 • Lær alle i familien nummeret til brann­vesenet 110.
 • Pass på komfyren og ikke gå fra levende lys.
 • Vær ekstra påpasselig med lys og peis i vinter­halvåret.
 • Ikke vask klær eller lad mobilen om natten.

Brannsikre boligen din

 • Brann­sluknings­apparat - Vi anbefaler et pulver­apparat på minst 6 kg som du har lett tilgjengelig.
 • Brann­teppe - Branntepper er effektive til å slukke mindre branner i for eksempel i tekstil eller treverk.
 • Brann­stige - Stigene kan fastmonteres, festes med krok eller tau. Effektivt for evakuering fra andre etasje.
 • Klistre­merke med nød­nummer - I en stressende situasjon er det enkelt å glemme 110.
 • Montèr alarm - Røyk­varslere som fungerer og en rask handling når alarmen går redder liv og verdier.

Kontakt meg for et uforpliktende tilbud på brann­alarm

Ved å klikke på knappen aksepterer du vår personvernerklæring.

Vanlige spørsmål om Brann­alarm

(*) BESTILL BOLIGALARM OG FÅ MED BRANNPAKKE PÅ KJØPET

Ved bestilling av Boligalarm Grunnpakke, får du med brannpakke til kr 0,- (verdi 2696,-). Brannpakken inneholder følgende Housegard produkter; brannteppe, et hvitt brannslukkningsapparat på 2 kg., brannstige (4,5 meter) og et førstehjelpskit. Grunnpakken koster fra 4490,- i installasjon og fra 549,- i månedsabonnement, og inkluderer: 2 røykvarslere, 3 sjokksensorer, 1 kameradetektor, 1 betjeningspanel, 2 kodebrikker, 1 hovedenhet, alarmskilt og Verisure app med Guardian SOS. Månedsabonnement på alarmsystemet tilkommer. Alarmpakken kan utvides etter behov. Endelig pris for installasjon og månedsabonnement, vil beregnes ut fra totalt antall alarmkomponenter. Verisure eier komponentene som inngår i alarmsystemet og har rett til å hente/fjerne disse ved opphør av avtalen. Tilbudet gjelder kun for nye alarmkunder, og kan ikke kombineres med andre tilbud. Kampanjevilkårene kan avvike noe, avhengig av hvilken pakkesammensetning som tilbys i ditt område. For nærmere informasjon, kontakt Verisure eller din lokale sikkerhetsekspert.
Brannpakken vil bli sendt til kunde 14 dager etter installasjon. Brannslukningsapparatet har begrenset slukkekapasitet og kan ikke erstatte påbudt manuelt slokkeutstyr i bolig, men er et supplement til 6 kg pulverslokker.