INNBRUDDS­SIKRING AV BOLIG

Innbrudd i boligen er dessverre svært vanlig, og en reell risiko som vi alle ønsker å forebygge. Med innbruddssikring minker sannsynligheten for at tyven i det hele tatt gidder å prøve seg på din bolig, og dermed kan du føle deg trygg. Det finnes flere måter å tyverisikre boligen på, og det finnes flere ulike produkter fra Verisure som kan gjøre det vanskeligere for uvedkommende å bryte seg inn i boligen din.

Magnetkontakt

Magnetkontakt

Dør- og vindusmagneter med sjokksensor varsler om innbrudd før tyven kommer seg inn.

Magnetkontakt

Alarmskilt

Alarmskilt

Godt synlige alarmskilt på boligen virker avskrekkende og kan forebygge innbrudd.

Alarmskilt

Zero Vision

Zero Vision

Røykkanonen stopper innbruddet i løpet av sekunder og beskytter verdiene dine.

Zero Vision

Skrem bort tyven med alarmskilt

Skilt og alarmklistremerker som forteller uvedkommende at eiendommen er overvåket, kan virke avskrekkende for innbruddstyver. Merkene varsler om at vedkommende tar en stor risiko ved å bryte seg inn akkurat her.

Alarmskilt alene er imidlertid ikke nok – huset må jo faktisk være overvåket slik som skiltene tilsier, og det er heller ikke alle som lar seg skremme. Derfor bør du også sikre hjemmet på andre måter.
 

Alarmskilt på hus

Bolig med innbruddssikring

Innbruddssikring av dør og tyverisikring av vindu

Neste steg for å beskytte huset mens du sover eller er på ferie vil være innbruddssikring av dører og vinduer. Hva slags dørlås har du på inngangsdøren? Er den gammel og sliten, bør du kanskje investere i en ny. Installasjon av magnetkontakt med sjokksensor er også effektivt, da denne typen innbruddsalarm utløser alarmen når tyvene fremdeles er på utsiden.

Med innbruddssikre vinduer og dører vil tyven sannsynligvis etter hvert gi opp. Ditt hus er tross alt sannsynligvis ikke det eneste i nabolaget, så hvorfor bruke så lang tid på å komme seg inn i ditt hjem hvis det er flere hus å ta av som kanskje er enklere å bryte seg inn i?

 

Avslør innbruddstyven hvis han kommer seg inn

Hvis uvedkommende mot formodning klarer å komme seg inn i boligen, vil siste “steg” i tyverisikringen være å avsløre vedkommende. Med boligalarm og overvåkningskameraer fra Verisure blir dette en effektiv prosess.

Hylingen til alarmsirenen vil antageligvis skremme bort innbruddstyven, og med en tale- og lytteenhet som Verisure Voice tilknyttet alarmen, kan vaktsentralen informere og skremme tyven med at politiet er på vei. Bruk av røykkanon, som ZeroVision, vil også være effektivt for å avbryte et innbrudd – i et røyklagt rom blir det vanskelig å se hva man skal stjele.

Innbruddstyv titter inn vindu
Naboer snakker sammen

Gode råd til innbruddssikring

I tillegg til å montere og installere produkter som beskytter hjemmet mot innbrudd, er det også noen ting du kan gjøre selv for å minske risikoen for innbrudd.

  • Ikke fortell fremmede at du reiser bort.
  • Installer smarthusløsninger slik at du kan styre lyset fra telefonen når du er borte.
  • Ikke legg verdifulle ting synlig fra vinduet slik at det blir mer attraktivt å bryte seg inn.
  • Avtal med naboen om å holde et øye med huset mens du er borte.

Artikler om innbruddsalarmen