Sikre deg mot ID-tyveri og svindel

sikre identiteten din på nett

Verisure samarbeider med Experian, en profesjonell aktør innen ID-beskyttelse, for å sikre deg mot nettsvindel og ID-tyveri.

Sikre deg mot ID-tyveri og svindel med ID-beskyttelse

sikre identiteten din på nett

ID-tyveri, eller identitetstyveri, vil si at personlige opplysninger blir stjålet og/eller misbrukt. Verisure samarbeider med Experian, en profesjonell aktør innen ID-beskyttelse, for å sikre deg mot nettsvindel.

Tjenesten ID-beskyttelse fra Experian hjelper deg å beskytte din digitale identitet, kredittkort og lignende mot cyberkriminalitet.

 Bloggartikler om boligalarm med ID-beskyttelse

Uansett om det er brannalarm, innbruddsalarm eller smartalarm du ønsker, får du alltid med ID-beskyttelse mot ID-tyveri og nettsvindel.

 

Sikre deg mot ID-tyveri og svindel med ID-beskyttelse

sikre identiteten din på nett

ID-tyveri, eller identitetstyveri, vil si at personlige opplysninger blir stjålet og/eller misbrukt. Verisure samarbeider med Experian, en profesjonell aktør innen ID-beskyttelse, for å sikre deg mot nettsvindel.

kvinne sikrer seg mot ID-tyveri

Nettsvindel øker - unngå å bli lurt

Hvert år utsettes tusenvis av nordmenn for nettsvindel, og det er er fort gjort å bli lurt. 

I følge tall fra NorSis, har 150 000 nordmenn blitt frastjålet identiteten sin de siste to årene, hvor netthandel og sosiale medier står for en betydelig andel. Av disse handler 38% varer i andres navn, og i sosiale medier er det 29% som utgir seg for å være noen andre.

Det er viktig å være bevisst hvor og hvordan du bruker personopplysningene dine. Det skal ikke mer til enn at noen kikker deg over skuldra på bussen når du logger deg inn i nettbanken.

Med ID-beskyttelse fra Verisure og Experian kan du få hjelp til å forebygge, oppdage og begrense skadene av identitetstyveri. Aktiver tjenesten i Verisure Appen nå.

 

Inkludert i Experian ID-beskyttelse

Online tyveri er like reelt og skummelt som et fysisk tyveri. Verisure samarbeider med Experian som har lang erfaring med ID-beskyttelse på nett.

Dame gjør forebyggende tiltak mot ID tyveri

Forebygger

Få tips og råd om hva du kan gjøre for å forebygge ID-tyveri og reduser risikoen for at noen bruker identiteten din til egen økonomisk vinning.

kvinne overvåker nettsvindel

Overvåker

Experian overvåker sosiale medier, chatter, blogger, Deep og Dark Web, og varsler deg ved mistenkelig bruk av dine personlige opplysninger.

mann gir råd for ID beskyttelse

Hjelper

Dersom noen har stjålet identiteten din, vil Experians eksperter gi deg råd om hvordan du kan reduserer skadeomfanget og sikre dine personlige data.

Kvinne oppdager nettsvindel

Digitale svindeltyper du bør kjenne til

Det er mange måter å bli svindlet på, der uvedkommende får tilgang til personopplysningene dine og bruker dem til egen økonomisk vinning.

- Bank ID-svindel

- SMS-svindel

- Telefonsvindel

- Facebook svindel

- Messenger svindel

Dersom noen har stjålet identieten din og bruker den til å begå svindel, vil Experian gi deg gode råd for hva du skal gjøre for å begrense skaden og ta tilbake kontrollen over identiteten din.

Hva gjør du dersom du blir svindlet på nett

Tyveri av personopplysninger og økonomisk svindel er kriminelle forhold. Dette bør alltid meldes til politiet. 

Har du blitt svindlet i en falsk nettbutikk, kan du forsøke å kontakte banken din for å få tilbakeført beløpet. Du bør også umiddelbart sperre bankkortet ditt.
Har identiteten din blitt stjålet og brukt til å opprette en falsk profil eller til å dele upassende eller personlige bilder? Experian kan hjelpe deg med å stenge ned falske profiler, samt fjerne og rydde opp i uønsket innhold. 

Meld alle forhold til politiet, og aktiver Experian tjenesten i Verisure Appen i dag.

kvinne kontakter politiet etter identitetstyveri

Vanlige spørsmål om ID-beskyttelse

Hvorden beskytter jeg meg mot ID-tyveri?

ID-beskyttelse er en svært effektiv måte å beskytte seg mot ID-tyveri. Du kan også gjøre mye selv som å aktiver totrinnsverifisering, bruk sterke passord, ikke bruk det samme passordet flere steder, lagre fysiske ID-papirer på et sikker måte.

Hva koster ID-beskyttelse?

Med Verisure vil du som systemeier få tjenesten for ID-beskyttelse inkludert gratis som en del av ditt Verisure Alarm-tilbud. Å registrere deg direkte hos Experian koster 50kr i  måneden.

Hvordan fungerer ID-beskyttelse?

ID-beskyttselse skal forhindre ID-tyveri og overvåke personopplysningene dine på nett 24/7. Data samles inn hele døgnet og flere matchingsprosesser kjøres. Når et brudd er funnet, genereres og sendes vanligvis varsler umiddelbart.

Hva gjør Experian med dataene mine?

For å forstå hva Experian gjør med dataene dine, vennligst les Experians retningslinjer for personvern. Den er tilgjengelig på siden for ID-beskyttelse i Verisure-appen (Mer -> Komponenter og funksjoner -> ID-beskyttelse). Du kan også logge deg inn på kontoen din hos Experian på experian.verisure.com

Hvilke personopplysninger overvåkes?

Personnummer

Førerkort

Pass

Adresse

E-postadresse

Telefonnummer

Bankkort

Norsk bankkonto

Internasjonal bankkonto

Hva er «Dark Web»?

Det mørke nettet er ikke et faktisk sted; det er et skjult nettverk av nettsteder som krever spesielle ressurser for å få tilgang til. Det mørke nettet er ikke synlig for vanlige brukere på det offentlige nettet og søkemotorer som Google. Besøkende på dark web skjuler identiteten og IP-adressen sin.

Det er nesten umulig å spore eller identifisere brukere av dark web, noe som gjør det til et attraktivt sted for nettkriminelle som bruker den til å kjøpe og selge stjålet personlig informasjon innhentet gjennom ID-tyveri eller hacking.