kundehistorier
smart hjem

Sånn har Anders alltid full kontroll over hytta

Av
Jone Sutterud Warland
Anders foran innkjørselen til hytta

Med smarthus-komponenter fra Verisure integrert i alarmen på hytta har Anders fra Bodø full kontroll på hytta si, året rundt.

Halve året bor Anders Espolin Johnson på hytta si på Engan, rundt 20 minutter utenfor Bodø. Den flotte hytta ligger kun et steinkast fra veien, men samtidig limt inntil vannkanten av innsjøen.

Hytta er fullt utspekket med både alarm- og smarthusprodukter fra Verisure. Det gjør i følge Anders at han alltid har full kontroll over hytta si.

– Jeg går inn på appen omtrent daglig, spesielt nå på vinteren når det er kaldt. Og så sjekker jeg temperaturen på de rommene hvor det er vann, samtidig som jeg får en melding hvis det blir under ti grader, forteller Anders.

Anders får varsel rett inn på klokken sin
VARSEL: På klokka får Anders varsel hver gang det er bevegelse utenfor hytta.

På utsiden av hytta har også Anders installert Arlo-kameraer som passer på eiendommen. Også her har Anders skrudd på varsling ved bevegelse. Kameraene kan identifisere hva slags gjenstand de ser, om det er en bil,et menneske eller et dyr. 

– Jeg har to arlo-kameraer som gir beskjed når det kommer folk inn på oversiden, eller på nedsiden ved vannet. Og da ser jeg også veldig godt hvem det er og hvordan de ser ut. Det har virkelig kvalitet for å identifisere en eventuell innbruddstyv, forklarer hytteeieren.

Anders har skrudd på varslinger som gjør at han alltid får beskjed rett inn på smartklokken han har på armen. Dermed trenger han i teorien ikke sjekke om noe er unormalt, for Verisure-komponentene sier i fra med en gang den merker noe spesielt.

Glemte å lukke døren

Kameraene reddet også Anders fra en uhyggelig overraskelse da han hadde glemt å lukke verandadøren ordentlig før han dro på ferie. Da han merket at det var blitt urovekkende kaldt på hytta, sjekket han kameraet for å nøste opp i mysteriet. Der oppdaget han at verandadøren hans sto på vid gap som følge av at vinden hadde stått på.

– Da ringte jeg naboen, og det viste seg at denne døra var blåst opp. Og det kunne jo kommet både regn, snø og mus inn her, men det fikk jeg tatt knekken på med én gang, forteller Anders i mens han peker på verandadøren.

Arlo-kamera utenfor hytta
KONTROLL: Arlo-kameraene sørger for at Anders har full oversikt over uteområdene sine til enhver tid.

Det er heller ikke den eneste gangen han har blitt oppmerksom på problemer som følge av varsling i appen. Under hytta renner det nemlig en elv, og den har tidligere bydd på litt problemer.

– Jeg hadde vann i kjelleren her, og da fikk jeg melding fra Verisure om at vanndetektoren var utløst. Så drar jeg inn her og da er det faktisk 20 cm vann som jeg fikk pumpet ut før varmtvannsbereder og pumpe gikk i stykker, forklarer Anders.

Nå har han også installert vanndetektorer under både kjøkkenbenken og oppvaskmaskin, og kan dermed være sikker på at han har oversikt dersom noe begynner å lekke.

Gjør klar hytta til ankomst

I tillegg til hytta på Engan har Anders også en hytte på Saltfjellet, der været kan være både røft og uforutsigbart. Med videokameraer har han hele tiden full oversikt over uteområdet, også der.

– Hytta på saltfjellet ligger rundt 550 meter over havet, så der kan det være snø og kaldt. Jeg følger med på om det er vits å dra oppover der, for det kan jo være to tre meter snø, forklarer han.

Men skulle været tillate en tur opp på fjellet, sørger han for at hytta er oppvarmet ved ankomst, gjennom smartkontakter koblet til varmeovnene.

– Når det er kaldt der så trykker jeg på varmen, så kommer jeg opp til 16-17 grader på hytta, sier Anders.

Med Verisure som en pålitelig partner, forsikrer Anders seg om at både hyttene hans er beskyttet døgnet rundt, uansett hvor uforutsigbart været kan være.

– Jeg er storfornøyd med at jeg har full kontroll, bedyrer Anders.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER