Brannbamsen Bjørnis og Verisure øker fokuset på brannsikkerhet sammen

Brannbamsen Bjørnis med brannvesenet på sykehus

Vi er stolt samarbeidspartner med Bjørnis.

Målet er å øke fokuset på brannsikkerhet i hjemmet og å jobbe sammen for å redusere antall brannulykker i Norge.

 

Hva er stiftelsen Brannbamsen Bjørnis?

Brannbamsen Bjørnis er tidenes største satsing på forebyggende kommunikasjon med barn som hovedmålgruppe. Stiftelsen jobber for at barna får kunnskap og opplæring i brannforebyggende tiltak som de tar med seg resten av livet. I tillegg blir barna brannvernambassadører overfor foreldre og besteforeldre.

Stiftelsen har tre grunnpilarer:

1. Trøstebamsen er utplassert på brannbiler over hele landet, og brukes som verktøy i møte med barn involvert i brann og ulykker.

2. Tilbyr og videreutvikler undervisningsopplegg for barnehager over hele landet.

3. Bygger videre på brannbamsen som brannvesenets positive promotør, forebygger og barnas store helt.

 

Bjørnis og Verisures samarbeid

Det viktige arbeidet med brannsikkerhet for barn som Brannbamsen Bjørnis gjør hver eneste dag, kombinert med målet om å forebygge brannulykker, var en stor del av grunnen til at Verisure inngikk samarbeidet med stiftelsen.

Bjørnis med brannvesen, sykepleier og Verisure ansatte på Trondheim sykehus

Vårt felles mål

Verisure og Brannbamsen Bjørnis deler en visjon og et mål om å redusere antall brannulykker i Norge ved økt fokus på brannsikkerhet i hjemmet.

Bjørnis gjør et fantastisk arbeid for å fremme brannvern til barn og unge, som også fører til at foreldre og besteforeldre blir mer oppmerksomme på brannsikkerheten hjemme.

– Håpet er jo at samarbeidet kan føre til mer fokus på brannsikkerhet i hjemmene, forteller Nora Fredagsvik fra Brannbamsen Bjørnis.

– Både Brannbamsen og Verisure har jo et felles mål om å redusere antall brannulykker i Norge. Selv om antallet brannulykker har sunket de siste årene, har vi et lite stykke igjen før vi er på null. Dersom vi i Verisure kan være en bidragsyter til at Bjørnis kan bidra ytterligere på denne fronten, vet vi at det vil være med på å få dette tallet enda lavere, sier Per Kristian Nygard som er Head of Alliances i Verisure.

Julegaver til barn på sykehus

I 2023 bestemte Verisure seg for å donere julegavene til de ansatte, til barn på fire av landets sykehus.

Gavene ble gitt til det lokale brannvesenet, som sammen med Brannbamsen Bjørnis delte ut julegaver på fire av landets sykehus. Anette Aannestad Oseberg er avdelingssykepleier på Drammen sykehus, og hun var også godt fornøyd med Bjørnis-besøket.

– Her var det veldig mange barn som ble kjempeglade! Det gir et lite avbrekk på dagen, sånn at dagen på sykehuset ikke blir så lang. Da er det noe som skjer her, og de får et lite lyspunkt i dagen sin, forteller hun.

Les mer om julegave-donasjonen

 

Øk brannsikkerheten hjemme med brann­øvelse

For å oppnå vårt felles mål om færre brannulykker, må det være mer fokus på brannsikkerhet i hjemmet. Ved å utføre årlige brannøvelser, får både barn og voksne en bedre forstålse og kunnskap om hva de skal gjøre dersom det oppstår en brann hjemme.

Nå har du mulighet til å utføre brannøvelser direkte i Verisure-appen.

Testing av røykvarsler

Test røykvarslerne

Bruk test-knappen på røykvarsleren for å se om den fungerer. Dette er ett ypperlig tidspunkt å ha ekstra batterier liggende, som dere kan bytte om nødvendig.

Har du røykvarsler fra Verisure trenger du ikke bytte batteri. I stedet kan du gå inn i appen for å sjekke batteristatus.

Familie avtaler møteplass

Avtal møteplass

Avtal møteplass i trygg avstand fra boligen før brannøvelsen starter. Gå deretter gjennom boligen og finn alle rømnings­veier og slukkeutstyr.

I appen under BRANNSIKKERHET kan dere lese mer om hvordan dere lager en evakueringsplan.

Brannøvelse far sønn tidtakning

finn veien ut

Start brannøvelsen ved å trykke på  knappen "Start brannøvelsen" i appen. Mobilen vil simulere lyden fra røykvarsleren, så sku opp volumet.

Avslutt øvelsen når alle i familien kommer seg til møteplassen på under 2 minutter.

Røykvarslere og brannalarm redder liv

Med døgnover­våket brann­alarm tilkoblet en alarmstasjon, vil det alltid være noen som hører røykvarslerne og varsler brann­vesenet. Uavhengig av om du er hjemme eller ikke, vil alarm­stasjonen bli varslet, som igjen varsler nød­etatene.