innbrudd
statistikk

Stor økning av innbrudd i garasjer og boder

Av
Verisure Norge
Stor økninng av innbrudd i garasjer og boder

De siste årene har det vært en dramatisk økning av innbrudd i boder og garasjer. Sjekk statistikken og se hvordan du kan forebygge innbrudd i denne artikkelen.

Skaff deg en alarm i dag!

Se for deg dette: Du har vært noen dager på ferie, og når du er hjemme og har pakket ut av kofferten din skal du bare sette kofferten i boden. Men det som møter deg der er et kriminalåsted - døren står på vidt gap, og både sykkel og ski er mystisk forsvunnet.

Kjedelig, ikke sant? Men dessverre en reell situasjon for alt for mange nordmenn i dag. Boder og garasjer ranes i et tempo vi aldri har sett maken til tidligere.

– Garasjer og boder er ofte mindre overvåket, både av eierne og av sikkerhetssystemer, som gjør dem til attraktive mål for innbrudd, forteller sikkerhetsekspert i Verisure, Dagfinn Thorkildsen.

Mellom 2015 og 2022 økte antallet anmeldte innbrudd i boder og garasjer med 135%! Det er ganske dramatiske tall, og et varsko for deg som har ting av verdi utenfor boligens fire vegger.

Dette kan du gjøre for å forebygge innbrudd

Flere faktorer kan forklare denne økningen, men blant de mest fremtredende er at boder og garasjer oftere har svakere sikkerhetstiltak sammenlignet med boliger. Det gjør dem til et enklere mål for tyver.

For å motvirke denne trenden, er det essensielt for huseiere å ta proaktive skritt for å beskytte sine eiendommer. Her er noen enkle tiltak som kan gjøre en stor forskjell:

  1. Forbedre låsesystemene: Oppgrader låsene på garasje- og boddører. Vurder også å installere et digitalt låsesystem som tilbyr ekstra sikkerhet.

  2. Sikkerhetsbelysning: Bevegelsesaktivert belysning kan avskrekke potensielle tyver fra å nærme seg din eiendom.

  3. Kameraovervåkning: Moderne overvåkningskameraer kan ikke bare avskrekke innbrudd, men også hjelpe med å identifisere gjerningspersoner.

  4. Gjem unna verdifullt utstyr: Ved å holde verktøy, sykler og annet verdifullt utstyr låst inne og ute av syne, minsker du sjansen for at din eiendom blir et mål for innbruddstyvene.

  5. Installer et alarmsystem: Et alarmsystem koblet til en alarmsentral som kan reagere på innbruddsforsøk er en effektiv måte å beskytte dine verdier på. Skilt på utsiden av garasjen/boden kan også vikre avskrekkende for en potensiell innbruddstyv.

Skaff deg et alarmsystem

Sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen

En enkel måte å både sikre og få kontroll over garasjen/boden din er ved å installere et lite alarmsystem i boden din. Med alarm fra Verisure kan du få sjokksensorer på dører, eller kameraer som gir deg full oversikt over hva som skjer i garasjen/boden din til enhver tid.

– Sjokksensoren oppdager innbruddstyvene før de kommer seg inn, som en elektronisk vakthund som reagerer på noe før det skjer, forteller sikkerhetseksperten.

– Med et kamera kan du få direktebilder rett inn på mobilen, og varsling hver gang det oppdages bevegelse. Da kan du være ganske trygg på at boden din er et mindre attraktivt mål for tyvene, avslutter han.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER