innbrudd
kundehistorier
Samarbeidspartnere

Installerte kameraer etter flere innbrudd hos skytterlaget

Av
Jone Sutterud Warland
Torfinn utenfor skytebanen
Torfinn utenfor skytebanen (FOTO: Lukas Gerø)

Etter at Trøgstad Skytterlag ble utsatt for flere innbrudd sist sommer bestemte de seg for å installere overvåkningskameraer. Siden har de ikke opplevd et eneste innbruddsforsøk.

FÅ TILBUD PÅ ALARM I DAG

Man skal kjøre et godt stykke inn i skogen for å komme til Trøgstad Skytterlag. På trærne langs veien det siste stykket er det satt opp skilt med «FARE: skyting pågår» som et varsel til de som ferdes i området om å se seg litt ekstra godt for hvor man går.

Omsider dukker noen bygninger opp ved siden av veien, og en kar kledd i blå jakke med «Trøgstad Skytterlag» på ryggen vinker oss opp mot eiendommen.

– Heisann! Det er jeg som er Torfinn, hilser mannen med jakken i det vi trer ut av bilen.

Torfinn, som er daglig leder i skytterlaget, gir oss en kjapp gjennomgang av anlegget deres. Først viser han oss en flott skytebane med standplasser under tak, og blinker satt opp på både 100- og 200-meters avstand. 

Deretter går turen inn i klubbhuset, der vi møtes av en liten café, og lenger inn i lokalet en innendørs skytebane på 15 meter.

– En innendørs skytebane gir oss muligheten til å drive skytetrening gjennom hele året, pluss at det er en fin arena for ungdommer, forklarer Torfinn.

Ble utsatt for innbrudd

Men det er ikke bare vi som synes skytterlaget har fine fasiliteter. I fjor sommer ble nemlig Trøgstad Skytterlag utsatt for innbrudd. Takket være alarm fikk ikke tyvene med seg noe av verdi, men de rakk likevel å utsette bygningene for betydelige skader.

– De forsøkte å bryte opp flere av dørene på skytebanen, men de kom seg heldigvis ikke inn til rommet der vi har de største verdiene. På klubbhuset har de brukt en tang eller lignende for å bryte opp døren, sier Torfinn.

– Men de fikk ikke opp dørene til klubbhuset, så da har de har knust et vindu og klatret inn, fortsetter han.

Fant en knipetang i dørlåsen

Knipetang i dør hos Trøgstad Skytterlag
Knipetang i dør hos Trøgstad Skytterlag (FOTO: Privat)

Torfinn ble vekket av alarmsentralen til Verisure som ringte og fortalte at det var et pågående innbrudd hos skytterlaget. Han satte seg umiddelbart i bilen og kjørte fra boligen sin i Askim, rundt ti minutter unna. Da han kom frem var det to politibiler og en vekterbil fra Verisure på stedet.

Politiet gjorde undersøkelser på klubbhuset og søk i området rundt med hunder, men innbruddstyvene hadde klart å komme seg unna. Verken politiet eller Torfinn selv klarte å finne noe spesielt som var stjålet, så det kunne virke som innbruddstyvene hadde fått dårlig tid da alarmen gikk.

En stund senere dukket en gammel pc opp i skogholtet like ved klubbhuset. Det virker å være det eneste tyvene klarte å raske med seg under innbruddsforsøket. De hadde derimot klart å gjøre betydelig skade.

– De hadde ødelagt fire dører på standplassen vår, så de måtte vi bytte. Så fant vi også en knipetang sittende fast i låsen på den ene døren til klubbhuset. Den fikk vi ikke opp, så da måtte vi bytte låsen der også, forteller han.

Har installert kameraer etter hendelsene

Torfinn forteller at de egentlig ville forsøke å fikse dørene selv, men etter samtaler med forsikringsselskapet ble de enige om at de skulle hyre inn noen profesjonelle for å gjøre jobben, og at de bare trengte å betale egenandelen.

– Men så ble jeg kontaktet av Verisure noen dager senere for å ha en oppfølgingssamtale. Da fikk jeg beskjed om at vi kunne få dekket inntil ti tusen kroner av egenandelen på forsikringen, og det kommer jo godt med i en skytterklubb som allerede har en ganske trang økonomi, sier den daglige lederen.

Kun uker etter det første innbruddet hadde noen igjen vært på ferde igjen hos Trøgstad Skytterlag. Denne gangen var døren på den ene boden blitt revet opp, og en kapp- og gjærsag var stjålet. Da tenkte Torfinn det var på tide å oppgradere alarmsystemet ytterligere.

Dermed utvidet skytterlaget alarmen med tre Arlo-overvåkningskameaer for å få bedre kontroll over eiendommen. Kameraene peker blant annet mot dørene der innbruddstyene hadde forsøkt å bryte seg inn, og mot bodene som står på utsiden av klubbhuset.

– Vi trodde egentlig at det ikke var lovlig med kameraovervåkning, men vi har snakket med politiet og de sier at det er helt lovlig så lenge vi har skilt som forteller at det er kameraovervåkning på eiendommen, forteller Torfinn.

Arlo-kamera på veggen hos Trøgstad Skytterlag
Arlo-kameraet peker mot inngangsdøren. (FOTO: Lukas Gerø)

Kommer med oppfordring til alle skytterlag

Siden kameraene ble installert på sensommeren i fjor har ikke Trøgstad Skytterlag opplevd et nytt innbruddsforsøk, og Torfinn selv er veldig fornøyd med alarmsystemet. Derfor kommer han også med noen gode råd til andre skytterlag som er knyttet til DFS.

– Jeg vil oppfordre alle skytterlag til å skaffe seg en alarm, og gjerne med kamera. Nå har Verisure inngått en avtale med DFS som gjør at både skytterlag og privatpersoner får en litt gunstigere pris på alarm, forteller han.

– Jeg anbefaler sterkt alarm for å slippe å oppleve det vi gjorde da vi ble utsatt for innbrudd i fjor, avslutter Torfinn.
 

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER