kundehistorier
vann

Oppdaget oversvømt hyttekjeller

Av
Verisure Norge
Vannlekkasje i kjeller på hytte

Vekter Lone Maileen Snøsen rykket ut på strømbrudd i et betjeningspanel fra Verisure i en hytte på Tjøme. Overraskelsen var stor da hun oppdaget at kjelleren var fylt med vann.

Det var tidlig ettermiddag en torsdag i januar, og Theresa Comiskey Olsen var på jobben i Oslo da hun mottok en telefon fra Verisures alarmstasjon. Det var strømbrudd i betjeningspanelet til alarmen i hytta på Tjøme.

- Det hender jo fra tid til annen at strømmen går på hytta, så jeg ble ikke særlig bekymret. Likevel ønsket jeg for sikkerhets skyld å få en vekter til å sjekke at alt var i orden - spesielt fordi jeg befant meg nesten to timer unna, sier hun.

Vekter oppdaget vannlekkasje takket være boligalarm

Vann i hele kjelleren

Den 23 år gamle vekteren Lone Maileen Snøsen fikk oppdraget og rykket ut fra Securitas’ kontorer i Tønsberg for å sjekke strømbruddet nærmere.

- Oppdraget ved et strømbrudd er i utgangspunktet å gjenopprette strømmen. Vanligvis innebærer det å finne en sikringsboks og vippe opp en bryter for å få strømmen tilbake, forklarer Lone.

Hun låste seg inn, og la straks merke til at det var strøm i hytta.

- Jeg observerte at det var lys både på TVen, komfyren og kjøleskapet. Men mange hytter har sikringsskap i kjelleren, så jeg gikk dit for å sjekke også, sier Lone.

Vannlekkasje i kjeller i Tjøme

På det tredje trappetrinnet ned til kjelleren fikk Lone seg en skikkelig overraskelse. Hun skjønte raskt hvorfor det var strømbrudd i kjelleren.

- Plutselig ble jeg våt på beina, og så en tom plastflaske som fløt i vannet. Det viste seg at kjelleren var fylt med vann nesten opp til taket, forteller hun.

Lone fikk beskjed av alarmoperatøren om å være forsiktig med vannet, da det kunne være strømførende.

-Heldigvis hadde jeg på meg militærsko med gummisåle, så jeg var ikke redd for å få strøm i meg, forklarer vekteren.

 

- Uvirkelig og ubehagelig

Lone hadde kontinuerlig dialog med Verisures alarmstasjon, og fikk umiddelbart gitt beskjed om at kjelleren var full av vann. Alarmoperatøren ringte hytteeier Theresa Comiskey Olsen og informerte om hva som hadde skjedd.

Vannlekkasje i kjeller

- Det var både en uvirkelig og ubehagelig beskjed å få. Vi er veldig glad i hytta og bruker den mye om sommeren. Derfor ble jeg umiddelbart engstelig for at bygningen skulle bli ødelagt, forteller hun.

På hytta tenkte vekter Lone Maileen Snøsen på hvordan hun kunne bidra til å begrense skadene.

- Jeg dro ut alle støpslene jeg kunne finne for å forhindre skade på de elektriske apparatene, og jeg ble også værende på hytta til brannvesenet kom, forteller hun.

Det første brannvesenet gjorde var å finne den utvendige stoppekranen og stenge vannet. Deretter startet de jobben med å pumpe ut tusenvis av liter med vann ved hjelp av en bensindrevet pumpe utvendig og en elektrisk pumpe innvendig.

Veldig fornøyd

Ifølge Facebook-sidene til Vestfold Interkommunale Brannvesen dykket også en brannkonstabel ned i vannet iført overflateredderdrakt og fikk åpnet kjellerdøra fra innsiden - slik at de kom bedre til. Like over midnatt var kjelleren tømt for vann, og en vekter fra Securitas Tønsberg var på plass igjen for å låse hyttedøren.

- Indikasjonen fra brannvesenet var at årsaken til lekkasjen skyldtes et brudd eller en sprekk i hovedvannledningen inn til hytta, forteller Theresa Comiskey Olsen.

Hun har vært Verisure-kunde siden 1997, og er svært fornøyd med alarmselskapets aksjonering.

- Om lekkasjen ikke hadde blitt oppdaget såpass tidlig, kunne vannet nådd opp til 1. etasje. Da hadde ødeleggelsene vært mye større. Det å ha alarm viste seg å være en svært god investering, avslutter hun.

KATEGORIER