brann
pressemeldinger
Samarbeidspartnere

Verisure inngår samarbeid med Brannbamsen Bjørnis – donerer årets julegave til norske barnesykehus

Av
Jone Sutterud Warland
Verisure og Brannbamsen Bjørnis delte ut julegaver på St. Olavs Hospital i Trondheim. (f.v) Jørn Leseth, Annette Nergård, Solrun Pettersen, Bjørnis Thomas Ekornsæter og Nora Fredagsvik.
Verisure og Brannbamsen Bjørnis delte ut julegaver på St. Olavs Hospital i Trondheim. (f.v) Jørn Leseth, Annette Nergård, Solrun Pettersen, Bjørnis Thomas Ekornsæter og Nora Fredagsvik.

Det var stor glede å finne på St. Olavs Hospital da Brannbamsen Bjørnis var på besøk for å dele ut julegaver til de som var innlagt på barneavdelingen. Det kommer som et resultat av et nytt samarbeid mellom Verisure og den folkekjære brannbamsen.

Til lydene av high fives mellom Bjørnis og barna, og Bjørnis-sangene på repetisjon, var det umulig å ikke få med seg gleden som ble skapt da gavene ble delt ut:

– Wow, er det stigespillet eller?! Spør en mor datteren sin entusiastisk i det gaven åpnes.

– Var ikke den kul, eller? Nå må du huske å si tusen takk til Bjørnis, da, sier en annen.

Bakgrunnen for gaveutdelingen er at Verisure har inngått et samarbeid med nettopp Brannbamsen Bjørnis. Som resultat av samarbeidet har Verisure bestemt seg for å dele ut julegavene som vanligvis skulle gått til de ansatte til noen som vil få enda større glede av dem i julen:

– For Verisure og våre ansatte er jo det primære fokuset å sikre menneskers sikkerhet. I forlengelse av dette føltes det å gi bort Bjørnis-gaver som en kjempefin ting å gjøre. Her har de ansatte både pakket gaver og vært med og dele de ut, så det er også gøy å se engasjementet det har skapt på kontoret vårt, forteller administrerende direktør i Verisure, Anders Boger.

Bjørnis på Norges-turné

Solrun Pettersen er seksjonsleder for sykehusbarnehagen på St Olavs Hospital. Hun gikk sammen med Bjørnis, og geleidet ham rundt på de forskjellige avdelingene på sykehuset. Etter at runden var over og rundt 50 gaver var blitt delt ut var hun begeistret over resultatet:

Solrun Pettersen er seksjonsleder ved sykehusbarnehagen på St. Olavs. Hun var godt fornøyd med Bjørnis-besøket. (FOTO: Luaks Gerø)
Solrun Pettersen er seksjonsleder ved sykehusbarnehagen på St. Olavs. Hun var godt fornøyd med Bjørnis-besøket. (FOTO: Lukas Gerø)

– Reaksjonene her har jo vært helt fantastisk å se. Det har vært unger som kommer løpende med en gang de ser Bjørnis og gir klemmer, forteller Pettersen.

I samarbeid med Brannbamsen Bjørnis selv ble det plukket ut fire forskjellige sykehus med barneavdelinger spredt over Norge som har mottatt Bjørnis-gaver i år.

Gavene skal deles ut av ansatte fra lokale brannvesen som samarbeider med stiftelsen Brannbamsen Bjørnis, og Bjørnis er selvsagt også med alle stedene.

Også på de andre sykehusene var det stor stas da den folkekjære bjørnen kom inn dørene. Anette Aannestad Oseberg er avdelingssykepleier på Drammen Sykehus, og hun var også godt fornøyd med Bjørnis-besøket.

– Her var det veldig mange barn som ble kjempeglade! Det gir et lite avbrekk på dagen, sånn at dagen på sykehuset ikke blir så lang. Da er det noe som skjer her, og de får et lite lyspunkt i dagen sin, forteller hun.

Har inngått samarbeid med Brannbamsen Bjørnis

Verisure har også tidligere valgt å donere bort julegavene til sine ansatte, men aldri før i like stor grad som nå:

– Allerede i fjor hadde vi en ordning der de ansatte i Verisure kunne bestemme selv om de ville donere bort julegaven sin til en veldedig organisasjon. Da var det en overveldende respons, og de aller fleste valgte å gjøre dette. Derfor har vi bygget videre på det i år, og nå gir bedriften bort gavene i sin helhet, forteller Boger.

Etter den dundrende suksessen, og positive tilbakemeldinger fra både ansatte i Verisure og eksterne mottakere, er oppfordringen til Verisure-sjefen klar:

– Jeg vil rett og slett oppfordre andre bedrifter som har muligheten til å gjøre noe lignende om å gjøre det. Våre egne ansatte er veldig positive til initiativet, og vi ser også hvor mye mottakerne setter pris på gavene, så dette er absolutt noe vi vil gjøre videre i årene som kommer, fortsetter han.

Det var heller ikke helt tilfeldig at gavene som ble donert i år var Bjørnis-produkter. Verisure har nemlig inngått et samarbeid med stiftelsen, som gjør en utrolig viktig jobb i arbeidet med brannforebyggende kommunikasjon rettet mot barn.

– Brannbamsen Bjørnis gjør et fantastisk arbeid for å fremme brannvern til barn og unge på en gøy og leken måte. Samtidig ser vi at også foreldre og besteforeldre blir mer oppmerksomme på brannsikkerhet som følge av det, som igjen vil føre til tryggere hjem. Det sier Per Kristian Nygard som er Head of Alliances i Verisure.

I Sarpsborg dukket brannvesenet opp med blålys og biler (FOTO: Lukas Gerø)
I Sarpsborg dukket brannvesenet opp med blålys og biler (FOTO: Lukas Gerø)

Det viktige arbeidet med brannsikkerhet for barn som Brannbamsen Bjørnis gjør hver eneste dag, kombinert med målet om å forebygge brannulykker, var en stor del av grunnen til at Verisure inngikk samarbeidet med stiftelsen:

– Både Brannbamsen og Verisure har jo et felles mål om å redusere antall brannulykker i Norge. Selv om antallet brannulykker har sunket de siste årene har vi et lite stykke igjen før vi er på null. Dersom vi i Verisure kan være en bidragsyter til at Bjørnis kan bidra ytterligere på denne fronten, vet vi at det vil være med på å få dette tallet enda lavere, fortsetter Nygard.

Også for Brannbamsen Bjørnis selv var det viktig å inngå samarbeidet med Verisure:

- For Bjørnis er det viktig å nå ut til flest mulig barn, foreldre og besteforeldre med kunnskap om brannvern. I tillegg til at det gir umiddelbare resultater for brannsikkerheten i hjemmet, tror vi Bjørnisgenerasjonen av barn som vokser opp i dag, vil ha brannvern sittende i ryggmargen på en helt annen måte enn tidligere generasjoner. Det lover godt for framtidas brannstatistikk! Derfor er det ypperlig for oss å samarbeide med Verisure, som den største aktøren i boligalarmmarkedet, sier Håvard Kleppe i Stiftelsen Brannbamsen Bjørnis.

Med en samsvarende visjon om hva de kan få ut av samarbeidet er også målet for samarbeidet klinkende klart:

– Håpet er jo at samarbeidet kan føre til mer fokus på brannsikkerhet i hjemmene, forteller Nora Fredagsvik fra Brannbamsen Bjørnis.

Bjørnis-teamet
(f.v) Annette Nergård, Bjørnis og Nora Fredagsvik fra Stiftelsen Brannbamsen Bjørnis (FOTO: Lukas Gerø)

 

– Betyr enormt mye for oss

På St. Olavs Hospital var det ikke bare barna som var fornøyde, også sykehuset satte pris på engasjementet og gavene til barna:

— Her på St. Olavs så er vi avhengige av givere som Verisure, fordi vi drifter en gavekonto som skal gå til opplevelser og gaver til barna, og sånne hendelser som i dag betyr enormt mye for oss, påpeker Pettersen.

For Bjørnis-stiftelsen har også gaveutdelingene vært givende. Selv om de til vanlig har arrangementer som er mer knyttet til brann og brannvesen, mener de også at sykehusbesøk er midt i blinken:

– Hovedformålet med Brannbamsen Bjørnis er å gi ut trøst og omsorg til barn, og da er jo det å dra på sykehuset og gi ut julegaver midt i den gata, selv om barna ikke nødvendigvis har hatt noen direkte kontakt med brannvesenet tidligere, påpeker Fredagsvik.

Solrun Pettersen hos St. Olavs er tydelig på at donasjoner og engasjement som dette er viktig for sykehuset, og hun tror at det vil få en ekstra stor innvirkning i år som følge av den økonomiske situasjonen i Norge:

– I en sånn tid som nå der økonomien ikke er på topp hos alle, så betyr det mye å få gi ut kvalitetsprodukter som Bjørnis-merch, sier hun.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER