sikkerhetstips
smart hjem
vann

Derfor bør du skaffe deg en vannsensor fra Verisure

Av
Verisure Norge
Kvinne som har oppdaget lekkasje med vannsensor

En vannsensor kan spare deg for både tid og penger. Installer en nå, bedyrer sikkerhetseksperten.

Har du tenkt på hva som skjer hvis et rør sprekker hjemme hos deg eller om oppvaskmaskinen begynner å lekke? Vanligvis finner du det ikke ut før kjellern er et svømmebasseng, eller kjøkkengulvet ser ut som en innsjø. Det er her Verisures vannsensor kommer inn i bildet. Denne lille dingsen kan spare deg for mye trøbbel.

Hvorfor trenger du en vannsensor?

Sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen

Enkelt sagt, vannskader er et mareritt. De kommer uventet og kan koste skjorta å fikse. Med en vannsensor får du en varsling så snart det er trøbbel på gang, slik at du kan stoppe lekkasjen før den blir til en oversvømmelse eller skaper mer skade.
 
– Med én gang vannsensoren oppdager fuktighet, sender den et signal om at det er en lekkasje på gang, forklarer sikkerhetsekspert Dagfinn Thoresen i Verisure.

Han nevner at det kan bli spesielt alvorlig på kjøkkenet, fordi en vaskemaskin som begynner å lekke kan slippe ut veldig mye vann på kort tid.

– Og på et typisk kjøkken er det ingen sluk som får unna vannet. Da kan det bli ganske skummelt ganske fort, sier han.

Sånn fungerer Verisures vannsensor

Verisures vannsensor er superenkel. Du plasserer den der du tenker det kan oppstå lekkasje, som under vasken eller ved vaskemaskinen, og om den kjenner fuktighet, får du en melding på mobilen din med en gang. Da kan du få fikset problemet før det blir mer alvorlig.
 
– Forsikringsselskaper i Norge betaler ut over en milliard kroner årlig for vannskader i boliger. Så kan man jo tenke seg hvor mye tid det går til å få fikset disse skadene, også, forteller Thorkildsen.

Mer enn bare en sensor

Det kule med Verisures vannsensor er at den er del av et større smarthjem-system. Så når du har denne sensoren, har du også et sikkerhetssystem som passer på hjemmet eller hytta di fra alle kanter. Og du styrer hele greia fra appen til Verisure, lett som en plett.

Verisure vanndetektor nyhet 2019

Det inkluderer alt fra kameraovervåkning, til røykvarslere og klimasensorer. Med en vannsensor fra Verisure kan du unngå mye stress og dyre reparasjoner. Det er spesielt smart å ha i et land som Norge, der det kan bli skikkelig kaldt, og rør ofte fryser og sprekker.
 
– I Norge blir det kaldt om vinteren. Da fryser vannet i rørene, som utvider seg og slår sprekker. Når det da blir litt mildere temperaturer igjen begynner det å lekke. Hvis man ikke er oppmerksom da tar det ikke lang tid før det har kommet mye vann i boligen, sier sikkerhetseksperten.
 
Å ha en vannsensor fra Verisure er som å ha en ekstra forsikring mot vannskader. Den passer på og gir deg beskjed hvis noe er på gang, så du kan leve litt mer bekymringsfritt. Så en vannsensor, det er noe alle burde ha i hjemmet sitt. Ganske smart, spør du meg.
 

KATEGORIER