boligalarm
sikkerhetstips

Hva betyr det at alarmen er FG-godkjent?

Av
Verisure Norge
FG-godkjent alarmsystem fra Verisure

Verisures' alarmer og alarmstasjon er FG-godkjent. Men hva betyr det egentlig? Les forklaringen i denne artikkelen.

I en verden hvor sikkerhet blir stadig mer viktig for både hjem og bedrifter, spiller FG-godkjente alarmer og alarmstasjoner en stadig større rolle. FG står for "forsikringsgodkjent", og betyr at produktet møter strenge kvalitets- og ytelseskrav satt av norske forsikringsselskaper. Men hva innebærer dette egentlig for deg som kunde?

Hva er en FG-godkjent alarm?

Innbruddsalarm som søker med infrarødt lys

En FG-godkjent alarm er et sikkerhetssystem som har gjennomgått grundige tester og evalueringer for å sikre at den oppfyller spesifikke sikkerhetsstandarder. Disse standardene dekker alt fra design og installasjon til drift og vedlikehold, og kravene er satt av FG Skadeteknikk. Formålet er å gi effektiv beskyttelse mot innbrudd, brann, og andre trusler, samtidig som det gir forsikringsselskapene tillit til systemets pålitelighet.

For at et alarmsystem skal kunne FG-godkjennes må det også være tilkoblet en alarmstasjon som er FG-sertifisert. En slik sertifisering gjennomføres på nytt hvert år, og har som hensikt å forsikre om at alarmstasjonen har gode rutinger og god orden. Det finnes kun et fåtall FG-sertifiserte alarmstasjoner i Norge.

Krav til FG-godkjennelse

Det er forskjellige krav som skal oppfylles ettersom hvilket produkt det gjelder. For at et alarmsystem skal oppnå FG-godkjennelse må den oppfylle disse kravene:

  • Tekniske krav: Alarmsystemet må blant annet være utformet og konstruert for å motstå forsøk på sabotasje og unngå falske alarmer. Du kan lese mer om regler og krav her.
  • Installasjon av sertifiserte installatører: Installatøren må ha nødvendig kompetanse og sertifisering for å sikre at installasjonen er i tråd med gjeldende standarder.
  • Tilkoblet en FG-godkjent alarmstasjon: Alarmen må være koblet til en alarmstasjon som kontinuerlig kan overvåke signaler og raskt iverksette nødvendige tiltak ved en hendelse. Også alarmstasjonen må være FG-sertifisert.
Opreatør på alarmstasjonen

Fordelene med FG-godkjente alarmsystemer

Økt sikkerhet: Med strenge krav til kvalitet og ytelse, gir FG-godkjente alarmer bedre beskyttelse for din eiendom enn alarmer som ikke er sertifiserte.

Forsikringsfordeler: Mange forsikringsselskaper tilbyr reduserte premier for eiendommer beskyttet av FG-godkjente alarmer, på grunn av den reduserte risikoen for innbrudd og brann.

Profesjonell overvåking: FG-godkjente alarmstasjoner sikrer 24/7 overvåking av din eiendom, rask respons på alarmer, og direkte kontakt med nødetater når det er nødvendig.

Verisure: Et ledende sikkerhetssystem

Verisure-ansatte ute i felt

Verisure er blant de ledende tilbyderne av FG-godkjente alarmer og alarmstasjoner i Norge. Med fokus på innovasjon, kvalitet, og kundetilfredshet, tilbyr Verisure en rekke produkter og tjenester designet for å møte de strenge kravene til FG-godkjennelse. Fra sofistikerte innbruddsalarmer og brannvarslere til profesjonell overvåking og aksjonering, sikrer Verisure at du og dine verdier er beskyttet på best mulig måte.

FG-godkjente alarmer og alarmstasjoner representerer gullstandarden innen sikkerhetsteknologi i Norge. Ved å velge en FG-godkjent løsning, kan du være trygg på at du har et sikkerhetssystem som ikke bare beskytter mot brann og innbrudd, men også gir fordeler som reduserte forsikringspremier og profesjonell overvåking. Med selskaper som Verisure i spissen, er det enklere enn noensinne å sikre din eiendom med det ypperste alarmbransjen har å tilby.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER