boligalarm
innbrudd
kundehistorier

Brøt seg inn gjennom vinduet, men forlot boligen tomhendt

Av
Jone Sutterud Warland
Ola utenfor vinduet som ble brutt opp

To innbruddstyver tok seg inn i boligen til Ola Kvia i Lillesand da han var på ferie i Thailand. På grunn av rask respons forlot de boligen uten noe som helst.

Vinduet de brøt seg inn i sett fra innsiden

Verisure møter en relativt munter Ola Kvia i det flotte huset hans i Lillesand, en snau halvtime utenfor Kristiansand.

Relativt fordi grunnen til besøket er fordi han har opplevd innbrudd, men munter fordi innbruddstyvene ikke fikk med seg noen verdens ting.

– De klatret inn gjennom det vinduet her, forklarer Ola mens han peker på et lite vindu på siden av verandadøren.

Innbruddstyvene hadde skrudd av rammen på utsiden av vinduet, og deretter rett og slett fjernet hele vinduet fra karmen, slik at de kunne klatre inn. 

Var inne i maks ett minutt

Det var derimot så langt de kom før alarmen i boligen begynte å ule og pipe, og Verisure sin alarmsentral koblet seg på.

– Verisure-operatøren pratet til dem gjennom taleboksen, og de var ikke inne her i mer enn maks ett minutt før de stakk igjen. Verisure varslet politiet med én gang jeg sa det ikke skulle være noen folk i huset, forteller Ola.

Ola var på ferie i Thailand, og ble litt overrasket da han så det var Verisure som ringte ham på det som var midt på natten i Norge. Han forklarte situasjonen, og at han ikke var hjemme, og Verisure bestemte seg for å aksjonere.

Tror tyvene visste han var bortreist

Politiet var raskt på plass ved huset, men dessverre var innbruddstyvene borte vekk. Heldigvis hadde de ikke fått med seg noe som helst fra boligen. Ola selv tror innbruddstyvene hadde fulgt med på huset hans om det var noen hjemme eller ikke.

Vinduet de brøt seg inn i sett fra utsiden

– Jeg er ganske sikker på at de hadde fått med seg at jeg var bortreist, og at det var derfor de prøvde seg her, sier Ola.

Ola viser oss skadene på utsiden av huset. Vinduet som ble skrudd ut ble satt på plass igjen så godt det lot seg gjøre av vekteren som ble sendt ut på innbruddsnatten. Siden Ola har måttet bestille opp nytt vindu er det foreløpig det gamle vinduet som fremdeles står i rammen.

Ettersom Ola har installert en elektronisk dørlås koblet opp mot alarmsystemet kunne han slippe vekteren inn i boligen slik at han kunne sikre boligen og sjekke for Ola om det var noe som åpenbart var blitt tatt.

– Men jeg tror ikke de fikk tatt noe. De de eventuelt må ha tatt tror jeg de har slengt i fra seg, eller at politiet har sikret det. For jeg ser ikke noe som er borte vekk, forteller Ola.

– De robber deg på natten uten at du merker det

Da tyvene forsøkte seg på boligen til Ola var han ikke hjemme, og alarmen var selvfølgelig på. Samtidig forteller han at han også er litt bekymret for innbrudd når han er hjemme, og tar derfor noen forholdsregler når han går og legger seg.

– Du leser jo om at innbruddstyver kommer inn når du ligger og sover, også robber de deg og stikker igjen uten at du merker det. Så jeg har alltid skallsikring på om natten, forteller han.

Skallsikring er en funksjon som gjør det mulig å bevege seg fritt rundt inne i huset, mens alarmen fortsatt reagerer på bevegelser i vinduer eller dører. Da kan du også føle deg trygg når du har gått og lagt deg.

Etter et vellykket avverget innbrudd, og det han selv betegner som god oppfølging, er oppfordringen fra Ola klar: Skaff deg en alarm!

– Jeg er fornøyd med alarmselskapet, og har hatt Verisure i nesten 20 år, sier Ola.

KATEGORIER