bedriftsalarm
innbrudd

Innbruddstyven ga opp – ble tatt på fersken

Av
Verisure Norge
Tonje fra Rust deler sin erfaring med Verisure innbruddsalarm

13 minutter etter at alarmen gikk i restauranten Rust på Majorstua i Oslo, ble innbruddstyven tatt på fersken av politiet. – Tyven hadde satt seg ned i lokalet med en flaske whisky og en iPad, så det var en enkel oppgave for politiet å pågripe ham, sier Tonje Skogen, eier og daglig leder av Rust.­

Innbruddstyv fanget på Rust Restaurant

Nederst i Hegdehaugsveien på Majorstua i Oslo ligger restauranten Rust. Den har vært drevet av Tonje Skogen og mannen hennes i 12 år. Med lang fartstid i restaurantbransjen har de dessverre opplevd både innbrudd og innbruddsforsøk gjennom årene, men natt til tirsdag 18. juli tidligere i år utmerker seg spesielt.

- Vi var på ferie i Sverige hos foreldrene til mannen min. Kvart over fire på natten ringer plutselig mobiltelefonen, og det er Verisures alarmstasjon som kan fortelle at innbruddsalarmen har blitt utløst på Rust. Da blir man fort bråvåken, sier Tonje Skogen.

Hun og mannen er da omtrent 70 mil unna, og har ingen mulighet til å komme seg til restauranten for å sjekke hva som har skjedd.

- Det er en ubehagelig følelse å være så langt unna når alarmen går. Heldigvis har vi en som er ansvarlig for restauranten når vi er borte i juli. Siden dette var midt på natten, måtte jeg ringe ham minst ti ganger før jeg fikk tak i ham, sier Skogen.

Hun forteller at det potensielt verste utfallet av et slikt innbrudd er at restauranten må stenge i en periode.

- Vi har selvsagt verken kontanter eller noe annet av stor verdi i selve lokalet. Derfor er en driftsstans med inntektstap det vi frykter mest ved et innbrudd, sier Skogen.

Vindu der innbruddstyv tok seg inn

Tok tyven på fersken

Samtidig som Tonje Skogen snakker med sin kollega hjemme i Oslo, setter Verisures alarmstasjon i gang sin aksjonering. Politiet blir raskt kontaktet, og sender sporenstreks en patrulje til Rust. Da er en vekter fra Securitas allerede på vei, og ankommer restauranten kun åtte minutter etter at alarmen er utløst.

- På et tidspunkt hadde jeg min kollega på én telefon og Verisure på en annen for å holde meg oppdatert om situasjonen, sier Skogen.

Like etter at vekteren er på plass, ankommer også politiet. De pågriper umiddelbart innbruddstyven inne i restauranten, der han har satt seg godt til rette.

- Tyven hadde visstnok ikke klart å komme seg ut da alarmen gikk, for det trenger man nøkkel til. Han har nok blitt redd og rett og slett gitt opp, og i stedet valgt å sette seg ned på gulvet med en flaske av vår beste whisky og en iPad. Det er nesten for utrolig til å være sant, forteller Skogen.

Innbruddstyven hadde knust glassene i et bittelite dobbeltvindu, og kommet seg gjennom en trang, rektangulær passasje mellom noen jernstenger.

- Jeg har fått høre at det ble funnet blod både på vinduet og gulvet, så han skar seg nok litt på det knuste glasset i vinduet, forteller Skogen.

Steinar Slotte, politioverbetjent ved Majorstua politistasjon, forteller at mannen som brøt seg inn i lokalene til Rust er en kjenning av politiet.

- Den 52 år gamle mannen har flere dommer fra tidligere, og i denne saken er det foreløpig tatt ut en siktelse, sier Slotte.

Tonje hos Rust Restaurant

Veldig fornøyd med alarmen

Da han som hadde ansvaret for restauranten ankom Rust, var altså all dramatikken egentlig over. Fra alarmen ble utløst til politiet meldte at tyven var pågrepet, gikk det kun 13 minutter.

- Det hele skjedde veldig fort, og vi er veldig glade for at vi har bedriftsalarm og at den fungerer som den skal. Ellers hadde vi ikke oppdaget dette før dagen etter, og faren er stor for at innbruddstyven hadde gjort større skade og vi hadde måttet stenge i en periode, sier Skogen.

Hun forteller at det er andre gang i år at Rust opplever innbrudd. Begge gangene har vekteren også tatt hånd om sikringen på stedet i etterkant.

- Vekteren ordnet med glassmester og sikret stedet, slik at det ikke sto åpent for andre. Det er en veldig fin sikkerhet å ha når man ikke kan være til stede selv, avslutter Skogen.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER