bedriftsalarm
innbrudd

Restaurant-tyv tatt på fersken

Av
Verisure Norge
Restauranteier på Sydøst restaurant og bar

Da innbruddstyven brøt seg inn på Sydøst Restaurant & Bar i Bodø, gikk alarmen og både vekter og politi kom på noen minutter. Tyven ble tatt på fersken med en flaske whisky i hånden.

knust rute etter innbrudd

Det var en mild onsdagskveld i november i Bodø, og Sydøst Restaurant & Bar lå stille og mørklagt ved kaikanten i sentrum av byen. Eier og daglig leder Nicolay Kristiansen (46) så på fotball med noen venner på en sportspub like i nærheten, da han fikk en uventet telefon fra Verisures alarmstasjon.

– Alarmoperatøren fortalte at det hadde gått en innbruddsalarm på Sydøst, men jeg avfeide det raskt med at det sikkert var en brukerfeil eller en falsk alarm, sier Kristiansen.

Men da alarmoperatøren fortalte at han så en mystisk person på bildene via kameradetektoren som er montert på veggen inne i lokalet, skjønte Kristiansen raskt at det var et reelt innbrudd.

– Jeg kastet meg på sykkelen og ankom restaurantlokalet på bare noen minutter - full av adrenalin. Det var tydeligvis ikke raskt nok, for Verisure hadde umiddelbart tilkalt vekter fra Securitas som allerede var på plass, forklarer han.

kassaapparat etter innbrudd

Tyven tatt på fersken

Både vekteren og Kristiansen så at et lite vindu ved en nødutgang var knust, og at det lå en sliten bag med utstyr som brekkjern rett utenfor.

– Inngangsdøren var låst, og vi så at innbruddstyven fortsatt var inne i restauranten. Det var ikke verdt å satse helsen på å få tak i han, så vi bestemte oss bare for å vente på politiet. Det tok ikke mange minuttene før de også var på plass for å hente han ut, forteller Kristiansen.

Tyven hadde romstert litt rundt i lokalet og forsøkt å åpne flere kasseapparater uten å lykkes. Da han skjønte at slaget var tapt, gjemte han seg på kjøkkenet for å nyte en flaske Jack Daniels whisky og bare ventet på at politiet skulle komme og arrestere han.

I ettertid viste det seg å være klokt og ikke konfrontere innbruddstyven. Han slo seg nemlig vrang på vei til arresten. Mannen sparket etter og traff to betjenter og spyttet på en politimann, og ble anmeldt for både innbruddet og vold mot tjenestemann.

Fornøyd med verisure boligalarm

Gir Verisure terningkast 6

I etterkant av hendelsen forteller Nicolay Kristiansen at han er veldig fornøyd med alarmen og mest imponert over hvor fort alt gikk. Han har også reflektert litt over hva som kunne blitt konsekvensene dersom han ikke hadde hatt en døgnovervåket alarm fra Verisure.

- Om tyven hadde fått tid og mulighet til å herje fritt i restauranten, kunne det fått store konsekvenser for driften vår. I verste fall hadde vi måttet stenge i en periode, og det er det verste som kan skje i vår bransje, sier han.

Kristiansen har også brukt hendelsen som eksempel overfor alle ansatte for å forklare hvor viktig det er å bruke alarmen. Nå anbefaler han gjerne også Verisure-alarmen videre til andre bedrifter.

- Jeg kan nesten ikke skjønne at restauranter, utesteder og bedrifter ikke har alarm. Det er en billig og betryggende forsikring i min bok, og viktig for å sikre arbeidsplassen sin mot både innbrudd og brann. Jeg vil rett og slett gi Verisure terningkast 6, avslutter han.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER