kundehistorier
smart hjem
smartlås

Helt genial elektronisk dørlås

Av
Verisure Norge
Familie foran dør med alarm og dørlås

Hjemme hos Tine Aas Heunicke føler alle seg trygge med Yale Doorman, og det er ingen som trenger å lete etter nøklene.

Sikret bolig med alarm og barn

Døren står vid åpen i det koselige huset i rekke, hvor Tine Aas Heunicke bor sammen med mannen Knut Arne og barna Linnea (10) og Lukas (snart 7) i Vestfossen. Her har de bodd i snart åtte år, og allerede da de flyttet inn bestemte de seg for å installere Verisure alarm.

– Vi har ingen erfaring med innbrudd fra tidligere, men jeg er litt husredd og ønsket å føle meg trygg. Sammen med alarmen fulgte kodebrikker for å deaktivere alarmen i det vi låste oss inn. Så fikk Tine et tips fra ei venninne om den elektriske låsen Yale Doorman.

– Da jeg hørte om dørlåsen, så tenkte jeg: «Den må jo være helt genial.», og vi er kjempefornøyde, sier Tine.

Familie kommer inn i bolig med Verisure alarm

Ingen nøkler – full kontroll

Sikkerhetsekspert i Verisure, Dagfinn Thorkildsen, sier at de kundene som har installert Yale Doorman er mest fornøyde med at blir mye enklere å bruke alarmen. Men det er flere grunner til å bytte lås.

– For det første så kan du kaste nøklene. I en husholdning med flere barn kan det føre til at du slipper en del leting og mas. Dessuten slipper du ved kjøp av ny bolig å uroe deg for om det er nøkler på avveie. I tillegg er Yale Doorman veldig enkelt å bruke for både unge og eldre, påpeker han.

Du laster ned en app på mobilen, og her har du full oversikt over både koder og alarm. Du lager enkelt koder til de ulike familiemedlemmer, og du kan også lage midlertidige koder til håndverkere eller andre, som trenger begrenset adgang til boligen. Om du har vaskehjelp kan du lage en innstilling som gir koden tilgang i en tidsbegrenset periode hver uke eller annenhver uke. Da registrerer den også når personen låser seg inn og forlater boligen din.

Familien låser opp Yale Doorman dørlås med kode

Lettere hverdag

Tine valgte å bestille låsen via Verisure slik at familien fikk montert dørlåsen, og samtidig koblet dørlåsen opp til alarmanlegget.

– Jeg vet at det er mulig å kjøpe låsen og montere den selv. Men prisforskjellen var såpass liten, og via Verisure fikk vi garanti med tanke på servicer. Han som kom og monterte viste meg hvordan ting fungerer i appen, som jeg syntes var veldig trygt. Det er jo en overgang å skulle gå fra å låse døren med nøkkel og til å låse med bare en kode. Men det tok ikke lang tid før jeg hadde glemt nøklene og satte veldig pris på den nye låsen, sier hun.

Les også: Nøkkelfri hverdag

 

Fjernstyres fra appen

Dagfinn Thorkildsen påpeker at låsen er svært driftssikker og stabil, og sier at det er flere som faktisk bruker alarmen når de har Yale Doorman, nettopp fordi det er enklere å bruke.

– Verisure-kunder med denne låsen kan enkelt aktivere og deaktivere alarmen når de forlater boligen sin og kommer hjem, og det synes vi er veldig positivt. Når de først er inne og skal låse for natten, så er det en dørvrider på innsiden, slik at de låser som vanlig, forklarer han.

– I hverdagen kan du også stille den inn slik at døren automatisk er låst fra for eksempel klokken ti hver kveld. Med eldre barn i huset, som kommer og går, så vet du helt sikkert at døren er låst om natten slik at du slipper å bekymre deg for det. Det blir rett og slett færre bekymringer fordi du har full kontroll på mobilen din, sier sikkerhetseksperten.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER