kundehistorier
smart hjem
smartlås

Nyter en nøkkelfri hverdag

Av
Verisure Norge
Familien Blanck deler sine erfaringer med alarm og dørlås

Som Verisure-kunde med elektronisk dørlås fra Yale Doorman, nyter familien Blanck på fem en nøkkelfri hverdag. – Det er fint å slippe å tenke på nøklene til inngangsdøren – både for store og små, sier pappa Peter.­

App og elektronisk dørlås

I et hyggelig nabolag på Rælingen utenfor Oslo bor familien Blanck. Eneboligen rommer pappa Peter, mamma Birte, Maja Linnea og tvillingene Norah og Matheo – samt hunden Ludde, selvsagt.

- Vi trives kjempegodt her på Rælingen, og bodde bare noen hundre meter unna før vi flyttet hit for tre år siden – hovedsakelig for å få litt større plass, forteller Peter Blanck.

Som trebarnsfar og huseier er Peter selvsagt opptatt av at barna skal være trygge når de er hjemme. Likevel var det litt tilfeldig at han ble boligalarmkunde.

- Vi hadde ikke boligalarm der vi bodde før, men valgte å overta Verisure-alarmanlegget til den forrige eieren da vi flyttet. Det mener vi var et smart og riktig valg. Med boligalarm fra Verisure fikk vi også rabatt på forsikringspremien i Gjensidige, forteller Peter.

Elektronisk dørlås

Både Birte og Peter er fornøyde med alarmsystemet fra Verisure som er installert i eneboligen. De har verken opplevd innbrudd eller brann mens de har bodd der.

- Bortsett fra noen få falske alarmer, blant annet ved matlaging, har vi aldri hatt en reell brann hjemme. Heldigvis. Når det gjelder innbrudd, er jeg sikker på at alarmskiltene har en preventiv effekt. Uansett føles det trygt å vite at noen passer på huset vårt, både når vi er hjemme og når vi er ute, sier Peter Blanck.

Det eneste ekstrautstyret de så langt har investert i, er en elektronisk dørlås fra Yale Doorman. Og hvordan de skaffet seg den, er en spesiell historie.

I mars 2017, bare noen timer før familien skulle dra i en bursdag, hengte låsen på ytterdøren seg opp. Peter fant raskt ut at den måtte byttes. De kunne jo ikke dra avgårde uten å låse døren.

- Vi hadde hørt om elektronisk dørlås tidligere, og kontaktet Verisures kundesenter for mer informasjon. De anbefalte oss å kjøpe Yale Doorman, som også kunne kobles opp mot boligalarmen, forteller han.

Peter tok turen til Coop Obs Bygg, kjøpte en Yale Doorman V2 og satte i gang med monteringen.

- Selve utskiftningen av låsen gikk greit og tok omtrent en time. Det hjalp nok også at jeg hadde litt tidspress, ler han.

Familien taster kode på Yale Doorman dørlås

Nøkkelfri hverdag

Som følge av en hektisk vår fikk de ikke koblet den elektroniske dørlåsen opp mot boligalarmen før noen måneder senere, men er nå svært fornøyde med hvordan systemet fungerer – helt uten nøkler.

- Med fem personer i familien hadde vi mange inngangsnøkler i omløp, og stadig vekk ble nøkler glemt eller mistet. Nå trenger vi verken nøkler eller kodebrikker for å låse oss inn eller ut. Det er deilig å kunne være nøkkelfri og slippe stresset med å passe på nøklene til enhver tid, sier Peter.

Kona Birte nevner også at hun er begeistret for å slippe nøkler ved flere anledninger.

- Det er spesielt praktisk å slippe nøkkel når man skal lufte hunden eller dra på joggetur. Da er det bare å taste inn koden, så er døren låst og alarmen aktivert, sier hun, og fortsetter:

- Dessuten er den elektroniske dørlåsen veldig praktisk når vi har håndverkere på besøk. Da gir vi dem bare en midlertidig kode, som gjør at de enkelt selv kan komme seg inn og ut uten at vi trenger å dra hjem fra jobben for å hjelpe dem.

 

Problemfri overgang

Barn åpner elektronisk dørlås med kode

Barna synes også hverdagen er blitt enklere med den nye elektroniske dørlåsen. Overgangen fra nøkler til kode gikk kjempefint, og det var enkelte å få barna til å både huske koden og bruke den.

- Alle i familien benytter samme kode, og den sekssifrede koden er laget etter en slags rytme for at barna skal huske den. De klarer helt fint å låse seg både inn og ut alene, og de er flinke til å gjemme koden når de taster den inn - spesielt når de har med venner på besøk, sier Birte.

Storesøster Maja Linnea kan til og med fortelle at hun synes det er litt gøy med den elektroniske dørlåsen.

- Da vi fikk den nye låsen, var det nesten ingen av vennene mine som hadde en slik. Da var det ekstra kult å ha med venninner hjem, sier hun, og legger til at også hun synes det er deilig å slippe stresset med å både huske på og passe på nøkler hele tiden. 

Ferske brukere

Som Verisure-kunde har Peter og Birte muligheten til å enkelt styre og ha oversikt over både alarmen og boligen med den populære Verisure-appen. Peter forteller at han har aktivert appen på mobiltelefonen sin, men i all hovedsak er passiv bruker. Birte på sin side har installert appen, men ikke aktivert den ennå.

- Vi er ganske ferske brukere av den elektroniske dørlåsen, og erkjenner at vi har et stort forbedringspotensial når det gjelder å ta i bruk alle de nyttige og spennende funksjonene. Dette er noe vi ser frem til å utforske etter hvert, spesielt muligheten for å låse opp og igjen døren fra appen, sier Peter.

Han legger til:

- Når Birte får aktivert appen, er det bare et tidsspørsmål for hun blir familiens superbruker og får full oversikt over når både barna og jeg kommer og går.

Se hvordan låsen fungerer med vårt alarmsystem

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER