brann
sikkerhetstips

Ti gode grunner til å velge røykvarslere fra Verisure

Av
Verisure Norge
Familie sikret med røykvarsler fra Verisure

En brannalarm med røykvarslere kan redde liv, men hvilke ntype du velger kan også være avgjørende. Visste du at Verisures røykvarslere alltid er aktive og tilkoblet en døgnbemannet alarmstasjon? Her er ti grunner til hvorfor du burde velge røykvarslere fra Verisure.

Branntilløp fra levende lys

I 2023 rykket brannvesenet i Norge ut til over 6000 boligranner. Ved brann eller branntilløp med tilhørende røykutvikling kan en brannalarm med røykvarslere redde liv.

Det aller viktigste er helt klart at man har installert en fungerende røykvarsler i boligen sin, men typen røykvarsler du velger kan også være avgjørende i situasjoner der det handler om små marginer. Med røykvarsler fra Verisure kan du være sikker på at du får det beste oppsettet markedet har å tilby!

 

Her er ti fordeler med røykvarslere fra Verisure:

1. Slippe å bytte batteri:

I de nyeste røykvarslerne fra Verisure er det integrert batteri, altså batterier som ikke skal byttes, med en levetid på omtrent ti år. Batteritiden er overvåket av alarmstasjonen, og man får beskjed når hele røykvarsleren må byttes.

2. Alltid aktive brannalarmer:

Røykvarslerne fra Verisure er ALLTID aktive, uavhengig om boligalarmen er på eller av. 

3. Tilkoblet døgnbemannet alarmstasjon:

Røykvarslerne fra Verisure er tilkoblet en døgnbemannet alarmstasjon. Det vil si at røykvarslerne er overvåket døgnet rundt, året rundt, og at alarmstasjonen varsler nødetatene raskt ved behov.

4. Optiske brannalarmer

Røykvarslerne fra Verisure er optiske. En optisk røykvarsler er spesielt god på å oppdage ulmebranner, og reagerer også på sort røyk, olje og fett, kunststoffer og åpen flammebrann. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Norsk brannvernforening og Forbrukerrådet anbefaler optiske røykvarslere. 

Seriekoblede røykvarslerer med tale og sirene

5. Seriekoblede røykvarslere:

Røykvarslerne fra Verisure er seriekoblede. Det vil si at alle røykvarslerne er koblet sammen, slik at alle varsler samtidig ved brann eller røykutvikling. Varsler én, varsler alle. 

6. Varsler raskt og effektivt:

Røykvarslerne fra Verisure varsler raskt med både sirene og kvinnestemme. Undersøkelser viser at barn våkner raskere av kombinasjonen sirene og stemme enn bare sirene.

7. Varsler HVOR det brenner

Røykvarslerne fra Verisure forteller HVOR det brenner. Røykvarsleren som oppdaget røyk først, vil si «brannalarm», og som følge av seriekoblingen vil de andre røykvarslerne si «brann i annet rom».

8. FG-godkjente røykvarslere

Røykvarslerne fra Verisure er FG-godkjente. Det innebærer at de tilfredsstiller de tekniske kravene til byggverk av 1.7.2010 (TEK).

9. Velg mellom 16 ulike språk

I de nyeste røykvarslerne fra Verisure kan du velge mellom 16 ulike språk, blant annet alle nordiske språkene og fransk, tysk, engelsk og polsk.

10. Måler også temperatur og luftfuktighet

De nyeste røykvarslerne fra Verisure måler også temperatur og luftfuktighet. Du kan selv følge med på dette i Verisure-appen. Temperatur og luftfuktighet kan også være nyttig informasjon for alarmstasjonen ved en reell brann.

I denne videoen kan du se hvordan alarmsystemet fra Verisure funket da vaskemaskinen til Dag tok fyr midt på natta
 

PS: I henhold til brannvernforskriften, er boligeier selv ansvarlig for å sørge for at boligen har minst én røykvarsler i hver etasje, og at lyden fra varslerne høres tydelig – selv med dørene lukket. Røykvarslerne skal dekke kjøkken, stue, gang utenfor soverom og utenfor teknisk rom.

Sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal med røykvarsler fra Verisure

– For økt brannsikkerhet anbefaler vi flere røykvarslere per etasje, på samtlige soverom og oppholdsrom, samt inne på teknisk rom der det finnes. Dessuten anbefaler vi røykvarslere på vaskerom, der inneklimaet tillater det, og rom med fryseboks, sier sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal i Verisure. 

Slik fungerer røykvarslerne fra Verisure.

På våre nettsider finner du mer informasjon om hvordan brannalarmen virker og hvordan du kan bestille alarm fra Verisure.

FAQ:

1. Hvordan fungerer installasjonsprosessen for røykvarslere fra Verisure?

Installasjonsprosessen for røykvarslere fra Verisure gjennomføres vanligvis av en profesjonell tekniker for å sikre optimal plassering og funksjonalitet.

2. Kan Verisure-røykvarslere integreres med andre smart hjem-systemer eller -produkter?

Røykvarslere fra Verisure kan ofte integreres med Verisures eget hjemmeautomatiseringssystem, men detaljer rundt kompatibilitet med andre smart hjem-systemer varierer.

3. Hvilke garantier eller serviceavtaler tilbyr Verisure for deres røykvarslere?

Verisure tilbyr ulike garantier og serviceavtaler, inkludert vedlikehold og support, for å sikre at våre røykvarslere alltid fungerer som de skal. For nøyaktige detaljer og vilkår, anbefales det å kontakte Verisure direkte eller besøke vår nettside.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER