brann
kundehistorier

Takker brannalarmen for at alt gikk bra

Av
Verisure Norge
Andrea og datter i hus sikret med boligalarm

Da Daniella (12) skulle «steke» en baguette i mikrobølgeovnen, gikk det galt. Firebarnsmor Andrea takker brannalarmen for at alle kom seg trygt ut og at hjelpen nådde raskt frem.

Mikrobølgeovn

Det var en kjølig onsdagskveld i november, og familien Lagos Beheim på fem var hjemme i huset i Drammen. De eldste barna, Daniella (12) og Mathias (15), bestemte seg for å varme opp baguetter i mikrobølgeovnen til kveldsmat. Mamma Andrea (41) ba eldstedatteren om å bruke stekeovnen.

- Det gikk visst ikke fort nok, og så hørte jeg at Mathias foreslo å varme dem i mikro’n i stedet, forteller Andrea.

Mathias varmet opp en ferdigstekt baguette, og det gikk fint. Daniella på sin side hadde ambisjoner om å steke baguetten i mikrobølgeovnen – etter råd fra storebror.

- Hun satte mikro’n på full guffe i tre minutter, og det tok ikke lang tid før det begynte å ryke av den. Jeg satt i stuen og så at hun viftet vekk røyk på kjøkkenet med hendene. Da løp jeg inn på kjøkkenet og så at det var full røykutvikling og at filteret inni mikro’n hadde tatt fyr, sier Andrea.

Tallerkenen som ble satt inn i mikrobølgeovnen var pyntet med barnemaling. Andrea forteller at dette ble flytende og tok fyr, samt at maten også ble svidd. Røyken spredte seg raskt inne i den åpne boligen.

- Det første jeg tenkte var at nå må jeg avverge at kjøkkenet og hele tomannsboligen tar fyr. Jeg ba Daniella åpne vinduet, så tok jeg tak i innmaten i mikro’n og kastet den ut fra 2. etasje, forteller Andrea.

Vekterutrykning

Nødetater og vekter raskt på plass

All røykutviklingen førte til at brannalarmen ble utløst i boligen. Barna befant seg i to av etasjene, og alle hørte alarmen og skyndte seg mot utgangsdøren.

- Det at alarmen fra Verisure varsler med både sirene og stemme, altså at den sier «brann i annet rom», er veldig nyttig. Det bidro til at vi alle kom oss ut ganske raskt, og gjorde det enklere for alle å beholde roen, sier Andrea.

Alarmoperatøren på Verisures alarmstasjon fikk raskt tak i Andrea, som bekreftet at det hadde vært kraftig røykutvikling fra mikrobølgeovnen. Brannvesenet i Drammen ble umiddelbart varslet, og bare syv minutter etter at alarmen gikk var de på plass med brannbiler og røykdykkere. Like etter kom også vekteren fra Securitas.

- Jeg er glad for at Verisure varslet nødetatene, slik at jeg ikke trengte å tenke på det. Dessuten er jeg veldig fornøyd med at både brannvesenet og ambulansen, men også vekteren, kom så raskt, sier Andrea.

Dette har hun skrevet mer om på Verisures Facebook-side.

Brannvesenet gikk inn med røykdykkere for å sjekke boligen nøye, og bidro til å lufte ut all røyken. Andrea er imponert over den solide og grundige jobben de gjorde. Hun er også full av lovord om vekteren fra Securitas.

- Vekteren ble igjen litt etterpå for å være sikker på at alt var bra med oss. Han tok mye hensyn, og det føltes trygt og godt at han hadde tid til en samtale, forteller Andrea.

Bran med mikrobølgeovn

Fikk i seg en del røyk

Selv om selve evakueringen gikk raskt og rolig for seg, fikk både Andrea og de to yngste barna i seg en del røyk - blant annet fordi Caroline (10) humpet rundt på krykker.

- Litt senere på kvelden begynte noen av oss å hoste. Da ringte vi 113 og ble rådet til å ta en tur til legevakten for en kontroll som følge av all røyken vi hadde pustet inn, sier Andrea.

I ettertid har flere i familien slitt litt med sår hals og kremting. Dessuten har ikke barna villet benytte mikrobølgeovnen. Derfor har de brukt en del tid på å prate om hendelsen.

- Vi har tatt noen runder på nødutganger, vi har sett nærmere på brannstigen og brannslukkingsapparatene, og alle er nå trygge på hvordan man skal oppføre seg ved brann. Sånn sett har hendelsen gjort oss enda bedre forberedt dersom vi skulle oppleve branntilløp igjen, sier Andrea.

Hun har vært Verisure-kunde i snart 15 år, og tar alltid med seg alarmen uansett hvor familien flytter.

- Tidligere har vi opplevd både pipebrann og innbrudd, og i begge situasjonene ble vi varslet av alarmen. Det å ha boligalarm fra Verisure gir oss en uvurderlig trygghet.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER