brann
kundehistorier

– Uten alarm kunne huset brent ned

Av
Glenn Støldal
Verisure kunder deler sin opplevelse med brannalarm

Joakim Åbø var på Geilo med familien da en elektrisk varmeovn tok fyr hjemme på Konnerud. Heldigvis har han alarm fra Verisure. – Vi kan takke alarmen for at huset ikke brant ned, sier Åbø.

Brann i radiator sett fra Verisure-kamera

Joakim Åbø og familien pakket bilen torsdag ettermiddag og så frem til en hyggelig langhelg på Geilo. Fredag morgen sto samboeren Janne tidlig opp med sønnen Jesper. Plutselig la hun merke til at telefonen til Joakim lyste opp.

– Janne ga meg telefonen, og da så jeg 18 ubesvarte anrop. I det jeg forsøkte å ringe tilbake til det siste nummeret, 06010, fikk jeg et anrop. Jeg ble spurt om vi var hjemme i huset vårt på Konnerud. Da jeg fortalte at vi var på Geilo, fikk jeg beskjed om at det brant hjemme hos oss. Da ble jeg ganske skjelven, forteller Joakim Åbø.

Det var Verisures alarmstasjon som hadde forsøkt å få tak i Joakim så mange ganger. De hadde fått inn varsel om røyk i boligen og sett både røyk og flammer på bildene fra kameradetektoren. Alarmoperatøren hadde verken fått tak i Joakim eller Janne, og umiddelbart varslet brannvesenet og tilkalt vekter.

– Brannmannskapene var allerede inne i huset vårt da alarmoperatøren fikk kontakt med meg. Hun fortalte at det hadde brent i en elektrisk varmeovn i stuen, og at alt var under kontroll nå, sier Åbø.

Brann i elektrisk varmeovn

Brannmannskapene hadde brutt seg inn i boligen gjennom hoveddøren. Da de åpnet døren ble de møtt av tykk røyk, og fant raskt frem til varmeovnen som hadde tatt fyr. Én av brannfolkene hadde tatt tak i varmeovnen og båret den ut i snøen. Deretter startet de med utlufting av røyken, og etterpå hadde vekteren sikret huset og låst med nattlåsen.

Joakim og familien pakket sakene sine i en fei og satte kursen sørover mot Konnerud.

– Da vi kom hjem kjente vi umiddelbart den sterke røyklukten, og det lå et tynt lag med sot over alt. I tillegg var det svimerker i gulvet etter at varmeovnen hadde smeltet ned i laminaten, forteller Åbø.

Brann i radiator sett fra Verisure-kamera

– Alarmen reddet huset

Joakim har valgt å beskytte familien og huset med det nyeste alarmsystemet fra Verisure, med røykvarslere i alle rom og kameradetektor i stuen. Det angrer han ikke på i dag, og han er veldig tydelig på at alarmen sannsynligvis reddet huset fra å brenne ned.

– Jeg er utrolig glad for at vi valgte Verisure som vår alarmleverandør. Vår alarm er koblet opp direkte til deres alarmstasjon, noe som gjør at de raskt oppdager en brann hjemme hos oss og kan varsle brannvesenet umiddelbart. Dette kunne gått så mye verre uten en slik alarm, sier Joakim.

Henrik Trømborg i Drammensregionens Brannvesen bekrefter overfor Drammens Tidende at kameradetektorer kan være avgjørende når det brenner i en bolig.

– Det reddet mest sannsynlig boligen. For befolkningens trygghet er det bedre at flere har sånne alarmer, sa han til Drammens Tidende.

En «wow-opplevelse»

Joakim er også veldig imponert over oppfølgingen fra Verisure.

– Oppfølgingen fra Verisure var en skikkelig wow-opplevelse. De loset oss gjennom hele hendelsen fra start til slutt. Dessuten fulgte de oss opp tett i etterkant, ordnet service på alarmsystemet og passet på at vi ble ivaretatt på alle måter.

Han forteller at hendelsen har satt en skikkelig støkk i både samboeren og han, og de har blitt ekstra bevisste på både brannsikring og alarmbruk.

– Hver gang vi forlater huset aktiverer vi selvsagt helsikring på alarmen, og nå har vi også begynt å skru av varmeovnene. Dessuten har vi smartkontakt som styrer strømmen til kaffetrakteren på kjøkkenet. Brannsikring har høyeste prioritet hjemme hos oss, avslutter han.

KATEGORIER