innbrudd
kundehistorier

Tok innbruddstyven på fersken

Av
Verisure Norge
Innbruddstyv bryter seg inn i hytte

Mens kvinnen var på ferie i utlandet, tok en frekk innbruddstyv seg inn i hytta hennes i Larvik. Takket være boligalarm fra Verisure og rask utrykning fra politiet ble tyven tatt på fersken.

Hytte

Hytteeieren var på ferie i utlandet og lå og sov, da hun ble oppringt av Verisures alarmstasjon. Alarmen hadde blitt uløst på hytta hennes i Larvik.

- Jeg ble selvsagt overrasket da Verisure ringte meg, og tenkte kanskje det var en håndverker jeg benyttet i sommer som ved et uhell hadde utløst alarmen. Det var i midten av juli og tidlig om morgenen i Norge, forteller hun.

Hytteeieren ønsker å være anonym i denne artikkelen.

Kvinnen kontaktet håndverkeren og fikk raskt beskjed om at han ikke var på hytta hennes. Dermed ringte hun tilbake til Verisures alarmstasjon og ga beskjed om at det trolig var uvedkommende i hytta. Deretter varslet alarmstasjonen umiddelbart politiet i Vestfold.

- Det er trygt at jeg har en alarm som er koblet til en alarmstasjon, slik at noen passer på når jeg ikke er til stede, sier hun.

 

Tatt på fersken

Både politiet og vekter rykket ut til hytta, og de ankom akkurat i tide. Tyven var nemlig i ferd med å hoppe ut av vinduet og ble rett og slett tatt på fersken i det han forsøkte å stikke av.

- Da hadde han visstnok en pose med både det ene og det andre fra hytta, så det var flott at han ble tatt av politiet. Heldigvis fikk han ikke med seg noe, sier hun.

Ifølge politiet var innbruddstyven en mann i midten 30-årene fra Telemark. Han er en kjenning av politiet og er tiltalt for mange ulike forhold.

- Innbruddstyven nektet selv for å ha vært i hytta, til tross for at han ble tatt på fersken. Dessuten fikk vi oversendt overvåkningsbilder fra Verisure som bidro til å identifisere mannen, sier krimsjef Knut Vidar Vittersø ved Larvik politistasjon.

Sannsynligvis brukt hammer

Krimsjefen forteller at det er sjelden man tar innbruddstyver på fersken på denne måten.

- Det er flott at hytta var sikret med alarm, slik at alarmstasjonen kunne varsle oss og vi kunne rykke ut i tide og arrestere ham, sier Vittersø.

Han legger til:

- Det er alltid stas å ta tyver på fersken!

Han opplyser at de fortsatt ikke er helt sikre på hvordan innbruddstyven kom seg inn i hytta. Det som er sikkert er at han hadde revet ned flere av alarmkomponentene inne i huset.

- Det er funnet en hammer med hvitmaling og oppdaget en skade i hjørnet av et vindu på sørsiden av hytta. Mye tyder på at tyven benyttet hammeren for å ta seg inn, sier krimsjefen ved Larvik politistasjon.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER