boligalarm

Ny alarmteknologi gir mer effektiv brann- og innbruddssikring

Av
Glenn Støldal
Kameradetektor på vegg

Med lanseringen av GuardVision kamera­detektor med direkte­video og GuardPass betjenings­panel med sirene og tale- og lytteenhet, blir Verisures alarm­system enda sikrere ved brann og innbrudd.

Verisure har over 300 ingeniører og teknologi­eksperter som daglig jobber med produkt­utvikling og testing og sørger for å kontinuerlig utfordre og forbedre alarm­systemet.

– Med vårt fokus på innovasjon og teknologi flytter vi nå grensene for sikring av boliger, bedrifter og ikke minst mennesker, sier Diogo Teixeira, produkt- og porte­føljedirektør for Verisure i Norden.

 

Kameradetektor på vegg

Kamera­detektor med video i full HD

I samarbeid med Arlo har Verisure utviklet en ny trådløs og batteri­drevet kamera­detektor med bevegelses­sensor til innendørs bruk. Ved brann eller innbrudd kan alarm­stasjonen koble seg til kamera­detektoren og se direkte­video i full HD for å avgjøre hvilke tiltak som skal iverksettes.

– Med forbedret teknologi for detektering kombinert med bilder og direkte­video i full HD-kvalitet, kan alarm­stasjonen nå verifisere alarm­årsaken mer presist og aksjonere enda raskere ved brann og innbrudd, sier Diogo Teixeira.

Den nye kamera­detektoren har også en kunstig intelligens som gjør at den lettere skiller mellom for eksempel et kjæledyr og et menneske. Dette vil redusere antall falske alarmer som skyldes kjæledyr betraktelig.

Når helsikringen er aktivert kan kunden via Verisure-appen eller Mine sider selv velge å se bilder i HD-kvalitet av boligen eller bedrifts­lokalet. Verisure tilbyr også oppgradering til muligheten for å se direkte­video i HD med lyd i appen.

Beskyttelse av person­opplysninger er viktig for Verisure og Arlo, som begge sørger for at kundens opplysninger behandles i samsvar med den til enhver tid gjeldende person­opplysnings­loven, inkludert GDPR. Person­opplysningene vil ikke lagres lenger enn det som er nødvendig for å gjennomføre formålet med behandlingen.

 

Betjeningspanel

Betjenings­panel med direkte­linje til alarm­stasjonen

GuardPass betjenings­panel er et 3-i-1-produkt som har Verisure Voice tale- og lytte­funksjon, sirene og betjenings­panel i én og samme enhet.

Panelet er trådløst og batteri­drevet, og monteres på veggen ved inngangs­partiet i boligen eller bedrifts­lokalet. Med panelet slår man av og på helsikring eller skall­sikring med enten personlig kode, kode­brikke eller fjern­kontroll. Panelet varsler og bekrefter med både lyd, tale og LED-lys.

Det nye betjenings­panelet har også innebygget høyttaler og mikrofon for umiddelbar kommunikasjon med Verisures alarmstasjon når alarmen går. I en nødsituasjon kan kunden dessuten trykke på den lett tilgjengelige SOS-knappen nederst på panelet og få direkte kontakt med alarm­stasjonen hvis man har behov for bistand.

Panelet har også en kraftig integrert sirene på opptil 105 dB som aktiveres ved utløst brann- eller innbrudds­alarm, samt en nærhets­sensor som gjør at status­symbolet lyser opp når du nærmer deg.

– Dette lyset gjør det åpenbart enklere å betjene alarmen i mørket. Ved brann og dårlig sikt i boligen vil også en stemme i panelet si «utgang denne veien», slik at de som er inne skal finne veien ut raskere, sier Diogo Teixeira i Verisure.

KATEGORIER