boligalarm
sikkerhetstips

Hjemmesikkerhet for førstegangskjøpere: Dette bør du vite

Av
Verisure Norge
Ungt par som har flyttet

Å kjøpe ditt første hjem er et stort skritt, og en spennende tid i livet. Men mens du fokuserer på farger, møbler og kanskje den nye hagen, er det viktig å ikke glemme hjemmesikkerheten. 

Et alarmsystem er ikke bare en investering i trygghet; det er en nødvendig beskyttelse for deg og din familie. Det aller viktigste er at du har på plass fungerende brannvarsling, med fungerende og rett plasserte røykvarslere. Dette er i og for seg også påbudt i alle hjem. Samtidig kan det for mange også være betryggende med innbruddsalarm som passer på boligen din både natt og dag. 

For førstegangskjøpere kan verden av hjemmesikkerhet virke overveldende, men med litt kunnskap kan du gjøre en god beslutning som passer både dine behov og budsjett. Derfor har vi laget en liten liste med ting det kan være lurt å tenke på når du skal sikre det nye hjemmet ditt!

1. Vurder dine sikkerhetsbehov

Før du dykker inn i de ulike hjemmesikkerhetssystemene, ta en grundig gjennomgang av hjemmet ditt og dine behov. Er du kun ute etter brannalarm, eller innbruddsalarm også? Skaff deg oversikt over alle rom, antall dører og vinduer, og hvor disse er plassert. Noen rom er også mer utsatte for brann, som for eksempel vaskerom og kjøkken - tenk på hvor disse er plassert i forhold til soverom.

Skal du ha overvåking på spesifikke områder som en mørk gang eller en avsidesliggende garasje? Behovene dine vil direkte påvirke hvilket system og hvilke komponenter du bør velge.

 

2. Forstå de grunnleggende komponentene i et alarmsystem

Et typisk innbruddsalarmsystem kan inkludere dør- og vindussensorer, bevegelsessensorer, et sentralt kontrollpanel, utendørs og innendørs overvåkningskameraer, og en høylytt sirene. Mange systemer tilbyr også røyk-, brann-, og CO-detektorer som en del av pakken. Avhengig av leverandør, kan du også få tilgang til systemet ditt via en app på smarttelefonen din, noe som kan gi ekstra fred i sinnet når du er borte fra hjemmet.

3. Vurder mellom DIY og profesjonell installasjon

Noen alarmsystemer er designet for selvinstallasjon, mens andre krever profesjonell installasjon. Vurder dine egne ferdigheter og komfortnivå med teknologi når du tar denne beslutningen. Selvinstallasjon kan spare deg for penger på kort sikt, men et profesjonelt installert system kan gi ytterligere sikkerhet og kommer ofte med kontinuerlig støtte.

Profesjonell installatør monterer en alarm

4. Tenk på grad av kontroll over boligen

Overvåkingstjenester kan variere fra grunnleggende til svært detaljerte, inkludert profesjonell overvåking tilkoblet alarmstasjon som kan varsle nødetatene hvis alarmen utløses. Noen systemer tilbyr også selvovervåking gjennom apper, som kan være et budsjettvennlig alternativ. At noen passer på boligen selv når man ikke har mulighet er en viktig faktor for mange alarmkunder.

5. Sjekk anmeldelser og anbefalinger

Andre kunders anbefalinger

Før du tar en endelig beslutning, sjekk anmeldelser og anbefalinger for ulike alarmsystemer. Snakk med venner, familie, og naboer om deres erfaringer. Pålitelighet, kundeservice, og brukervennlighet er viktige faktorer å vurdere, og det finnes mange nettsider som setter de forskjellige leverandørene opp mot hverandre.

6. Planlegg for fremtiden

Velg et system som kan skaleres eller oppgraderes over tid. Dine sikkerhetsbehov kan endre seg, og det er viktig at systemet ditt kan tilpasse seg disse endringene. Se etter systemer som tillater ekstra sensorer eller kameraer senere uten store problemer.

Å velge det riktige hjemmesikkerhetssystemet som førstegangskjøper kan virke som en utfordring, men det er en avgjørende del av å gjøre det nye hjemmet ditt til et trygt sted. Ved å følge disse tipsene, kan du finne det systemet som beskytter det som er viktigst for deg, uten å overskride budsjettet.

KATEGORIER