Verisure logo
 
boligalarm

La den smarte alarmen passe boligen din når du er på ferie

Av
Glenn Støldal
På ski i påsken

Har du et smart alarmsystem fra Verisure i boligen, kan du fjernstyre både belysning, dørlås og varme uansett hvor du er i verden fra mobilen.

Sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal

Påske og flere langhelger står for dør. Men når vi drar på hytta eller til Syden, kan det fort bli fristende for innbruddstyver å prøve seg på boligen din. Den står mørk og alene, gjerne med full postkasse, og kan bli et ettertraktet mål for uvedkommende. Men smarte innstillinger på boligalarmen din kan få potensielle innbruddstyver på andre tanker.

– Med et såkalt smart alarmsystem fra Verisure får du tilgang til en rekke nyttige funksjoner som garantert vil gi deg færre bekymringer når du er på ferie, sier sikkerhetsekspert i Verisure, Kenneth Hovde Omdal.

Han forklarer hvordan Verisure-appen er selve fjernkontrollen i dette smarte alarmsystemet, og med den kan du fjernstyre både belysning, dørlås og varme via mobiltelefonen. Under er fem av hans beste tips.

Fem smarte funksjoner du bør benytte når du er bortreist:

 1. Fjernsjekk at vinduer og dører er låst
  Med Verisure-appen kan du via mobiltelefonen sjekke om vinduer og dører er låst. Hvis noen forsøker å åpne dem, vil du bli raskt varslet.
 2. Få tyvene til å tro at noen er hjemme
  Om du kobler en lampe til en smartkontakt, kan du forhåndsinnstille når lampen skal skrus på eller av automatisk. Du kan også fjernstyre den via Verisure-appen uansett hvor du er i verden. Dermed ser boligen din bebodd ut mens du er på ferie.
 3. Lås inn husvakten
  Med Verisure låsmodul i Yale Doorman dørlås kan du låse opp og igjen ytterdøren med kode eller via mobiltelefonen. Mens du ferierer kan du altså åpne ytterdøren for en nabo eller et familiemedlem som skal vanne blomstene dine. Denne funksjonen er også praktisk hvis du venter besøk av håndverkere mens du er bortreist.
 4. Ha kontroll på temperaturen
  Flere av Verisures alarmkomponenter har innebygget termometer, som røykvarsler, vanndetektor og klimasensor. Det innebærer at du selv kan overvåke temperaturen (og luftfuktigheten) i boligen. Via appen kan du for eksempel skru av eller på elektriske apparater som vifter, aircondition og varmeovner.
 5. Bli varslet hvis noe skulle skje
  En vannlekkasje kan gjøre store skader på en bolig. Hva om vannet lekker mens du er på ferie? En vanndetektor er døgnovervåket av alarmstasjonen. Ved en lekkasje får du tidlig varsel og kan begrense kostnader for renovering.

– Med disse nyttige funksjonene i alarmsystemet ditt, kan du garantert slappe av og nyte ferien – uansett hvor du er, sier sikkerhetsekspert i Verisure, Kenneth Hovde Omdal.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER