Verisure logo
 
boligalarm

Derfor bør du ha alarm i leiligheten din

Av
Verisure Norge
Leiligheter i blokk med alarm

Det er ingen grunn til å droppe alarm selv om du bor i leilighet. Med en døgnovervåket alarm i leiligheten din sikrer du deg selv, familien og eiendelene dine ved både brann og innbrudd.

Kenneth viser frem Verisure røykvarsler og sjokksensor

Stadig flere nordmenn skaffer seg boligalarm. Ifølge tall fra NHO Service har 20 prosent av alle boliger i Norge alarm. Med 30 års erfaring og nesten 250.000 kunder i Norge er Verisure markedsleder i boligalarmbransjen.

Ifølge sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal i Verisure er det mange gode grunner til å ha en døgnovervåket boligalarm – uavhengig om du bor i en enebolig, et rekkehus eller en leilighet.

– Vi erfarer at det å sikre seg selv, familien sin og eiendelene sine mot brann og innbrudd er de mest åpenbare årsakene til å ha en alarm i boligen. Samtidig er stadig flere også opptatt av andre funksjoner som vannalarm og SOS-alarm, forteller han. I tillegg tilbyr flere leverandører, som Verisure, smarte tilleggstjenester til alle som ønsker en mer praktisk hverdag og kombinere sikkerhet med dette – et såkalt «smarthjem».

Oftere brann i boligblokker

Ifølge den offisielle brannstatistikken fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) ble det registrert 1952 boligbranner i Norge i fjor. Selv om bare 23 prosent av befolkningen bor i boligblokker, sto de for nesten en tredel av boligbrannene i Norge i 2023. Det vil si at det er oftere brann i boligblokker enn i eneboliger.

Boligbranner etter type 2023

Ved en boligbrann teller hvert sekund, uavhengig om du bor i enebolig eller leilighet.

Derfor er det viktig å ha et brannalarmsystem med røykvarslere som varsler både alarmstasjonen og de inni boligen raskt og presist. Alle boliger i Norge er pålagt å ha minst én røykvarsler i hver etasje som skal kunne høres tydelig i alle oppholdsrom og soverom – selv med lukket dør.

– Vi anbefaler at du har minst én røykvarsler for hver 60 kvadratmeter, samt at du har røykvarsler på alle soverom og øverst i trapperom, sier Hovde Omdal i Verisure.

Verisures røykvarslere er både optiske og seriekoblede. Optiske røykvarslere anbefales av Norsk brannvernforening og oppdager røykutvikling fra ulmebranner før åpne flammer utvikler seg. Har du seriekoblede røykvarslere, går brannalarmen i hele boligen samtidig.

Verisure røykvarsler oppdager røyk

– Verisures røykvarslere varsler dessuten med både sirene og stemme, noe som øker sjansen for at hele familien skal våkne dersom alarmen går mens man sover, sier sikkerhetseksperten. Med røykvarslere som er overvåket døgnet rundt av en alarmstasjon, kan du være trygg på at branntilløpet oppdages raskt.

– Ved utløst alarm vil vår alarmstasjon umiddelbart kontakte de som er i boligen og tilkalle vekter og varsle nødetatene, slik at du kan føle deg helt, helt sikker, sier Hovde Omdal.

Innbruddsalarm

Mange har en oppfatning om at de er forskånet for innbrudd når de bor i leilighet. I noen tilfeller kan det åpenbart være noe vanskeligere å bryte seg inn i en leilighet enn en enbolig som følge av låst ytterdør mot gaten og flere mennesker som passerer. Samtidig er det viktig å huske på at innbruddstyvene er slue og ofte bruker de samme metodene på alle typer boliger. Tyvene titter gjerne gjennom vinduer etter verdifulle gjenstander som er enkle å få med seg, og de er på jakt etter tomme leiligheter som er enkle å komme seg inn i.

Bor du på bakkeplan eller i 1. etasje, kan leiligheten din være mer utsatt for innbrudd enn andre leiligheter i borettslaget eller sameiet du bor i. Da er det ekstra viktig at du sikrer leiligheten.

– All erfaring viser at innbruddstyver velger bort boliger med døgnovervåket alarm. Synlige alarmskilt, sjokksensorer som oppdager tyvene før de bryter seg inn, kameradetektorer med bevegelsesessensorer og avskrekkende sirenelyd gjør enhver bolig med alarm til et svært lite attraktivt innbruddsobjekt, sier sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal i Verisure.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER