bedriftsalarm
innbrudd

Tok verktøy-tyv på fersken

Av
Glenn Støldal
Bergen Verktøy daglig leder Simen Sørsdahl Aasen

Da innbruddstyven brøt seg inn hos Bergen Verktøy, gikk alarmen. Både vekter og politi var på stedet på noen minutter, og tyven ble tatt på fersken.

Bergen Verktøy knust vindu innendørs

Klokken var 02.59 natt til lørdag da Verisures alarmstasjon fikk inn en innbruddsalarm fra butikklokalet til Bergen Verktøy i sentrum av Bergen. En uvedkommen person hadde knust et stort vindu ved siden av inngangsdøren og utløst sjokksensoren

Personen hadde kommet seg inn i butikklokalet, og på bildene fra kameradetektoren så alarmoperatøren på Verisures alarmstasjon en mann med lue, munnbind og sekk. Operatøren forsto raskt at dette dreide seg om et reelt innbrudd.

Via tale- og lytteenheten Verisure Voice forsøkte alarmoperatøren å snakke til innbruddstyven, uten å få svar. Derfor tilkalte han umiddelbart vekter, varslet politiet og prøvde å få tak i daglig leder og eier Simen Sørsdahl Aasen (35) per telefon.

 

 

Tok tyven på fersken

Fem minutter etter at alarmen gikk, var vekteren på plass utenfor butikklokalet. Innbruddstyven befant seg da fortsatt inne i butikken, og var i ferd med å fylle to bager med verktøy. Vekteren ropte til tyven og overrasket han slik at han slapp bagene, rømte ut av vinduet og la på sprang. Vekteren tok opp jakten på innbruddstyven langs gangveien bak bygningen, med politiet hakk i hæl, og bare noen hundre meter unna ble tyven innhentet av politibetjentene og lagt i bakken.

 

Bergen Verktøy knust vindu utendørs

Ble oppdatert underveis

Daglig leder og eier Simen Sørsdahl Aasen våknet omsider av oppringingen fra alarmstasjonen, og han ble mildt sagt overrasket da alarmoperatøren fortalte hva som nettopp hadde skjedd i butikken hans.

– Jeg kastet meg i bilen og satte kursen mot butikken. Underveis holdt jeg dialogen med operatøren på Verisures alarmstasjon og ble oppdatert på situasjonen, forteller Sørsdahl Aasen.

Da han ankom butikken, ble han møtt av vekter og flere patruljebiler fra politiet. Han observerte også at det lå mye glasskår utenfor på asfalten.

– Jeg så raskt at det hadde vært en del action på stedet, og vekteren fortalte hva som hadde skjedd og at glassmester var på vei, sier han.

 

Simen Sørsdahl Aasen

Imponert over utrykningstiden

Sørsdahl Aasen har også Verisure-alarm hjemme, og han er glad for å ha valgt samme alarmleverandør i butikklokalet.

– Uten alarm hadde tyven garantert fått god tid på seg til å fylle opp bagene med verktøy og kommet seg av gårde med store verdier.

Han er først og fremst imponert over den raske utrykningstiden og den effektive aksjoneringen.

– Det var åpenbart avgjørende at vekter og politiet var så raskt på stedet for å forhindre innbruddstyven i å komme seg unna med tyvegodset. Tyven fikk virkelig kjenne på at butikklokalet var sikret med Verisure-alarm, sier han.

Sørsdahl Aasen er også strålende fornøyd med vekterens oppfølging.

– Ikke nok med at vekteren var raskt på stedet og tok opp jakten på innbruddstyven, men han ble på stedet hele tiden – helt til glassmesteren var ferdig med å sikre det knuste vinduet. Det føles bra for meg som kunde å bli ivaretatt hele veien, sier han, og legger til:

– Det er lett å anbefale Verisure etter denne positive opplevelsen.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER