sikkerhetstips

Sikkerhetstips for nye huseiere

Av
Verisure Norge
Nyinflyttet

Har du nettopp kjøpt ny bolig eller flyttet til et nytt hus? Her er tipsene som viser deg hvordan du kan gjøre boligen trygg for hele familien.

Det er ofte mye å tenke på etter du har kjøpt hus eller flyttet i ny bolig. Da kan det være godt å slippe å bekymre seg for at det nye hjemmet skal rammes av innbrudd, brann eller vannskader.

En tilkoblet boligalarm holder styr på alt dette, slik at du kan fokusere på andre ting i det nye hjemmet. Her lister vi opp produkter som kan bidra til en tryggere hverdag. 

Tilkoblet boligalarm

Det finnes mange forskjellige alarmpakker å velge mellom for deg som bor i enebolig eller rekkehus. Vår anbefaling er en innbruddsalarm med kameraovervåkning og bildeverifisering koblet til en alarmstasjon. 

Dersom alarmen går, tar kameraene bilder som sendes til alarmstasjonen. Profesjonelle operatører kan umiddelbart verifisere hva som utløste alarmen og sende vekter og nødetater ved behov. Hvilken alarmpakke som passer din bolig, avhenger av boligens størrelse, planløsning og dine ønsker og behov.

Tilkoblet brannalarm

Du kan også velge å ha en brannalarm koblet til boligalarmen din. Sannsynligvis har du allerede røykvarslere i boligen som fanger oppmerksomheten din dersom det oppstår brann mens du sover eller befinner deg i en annen del av boligen.

Men røykvarslere alene hjelper lite dersom brannen starter når du ikke er hjemme og hører alarmen pipe. 

En tilkoblet brannalarm har seriekoblede røykvarslere som varsler med både sirene og stemme. Dersom en røykvarsler oppdager røyk, varsles alarmstasjonen hvor en profesjonell operatør verifiserer årsaken til alarmen og kontakter nødetatene. Tiden du sparer kan være avgjørende.

Elektronisk dørlås

Moderne alarmsystemer kan kobles til ulike valgfrie produkter. En elektronisk dørlås er et eksempel, spesielt når du nettopp har flyttet inn og venter håndverkere på besøk som skal pusse opp boligen din. 

Med en elektronisk dørlås slipper du alt maset med nøkler. I stedet kan du låse opp og igjen døren med kode på mobilen, eller lage midlertidige adgangskoder som snekkeren kan bruke dersom du ikke er hjemme. Gjennom en app på telefonen kan du se hvem som låste opp døren, og når.

Klimakontroll med vannalarm

Sist, men ikke minst. Når du nettopp har skaffet deg en ny bolig, er kostbare fukt- og vannskader det siste du ønsker. En smart vannalarm med strategiske plasserte detektorer gir deg kontroll over vannlekkasjer og luftfuktigheten i ditt nye hjem.

Vanndetektoren utløses ved vannlekkasje og sender melding til alarmstasjonen som deretter varsler deg. Da kan du raskt sende hjelp eller selv ta tak i problemet når ulykken inntreffer.

KATEGORIER