Verisure logo
 
nyheter

Oversikt over hvem som er @Home

Av
Verisure Norge
Anette slår på @Home funksjon i Verisure-appen

Med den nye tjenesten «@Home» fra Verisure får kundene oversikt over hvem som er hjemme og hvem som ikke er hjemme via mobiltelefonen. – Denne tjenesten gir ekstra trygghet dersom en uforutsett hendelse skulle oppstå hjemme, sier sikkerhetsekspert Anette Granli i Verisure.­

Athome aktivert på app i hånd

Oppdatering: @Home-tjenesten er nå erstattet av Verisure Guardian.

Tidligere i høst lanserte alarmselskapet Verisure en ny og viktig tjeneste til sine kunder. Tjenesten har fått navnet «@Home».

- @Home bruker mobiltelefonens posisjonstjeneste til å finne ut om familiemedlemmene befinner seg hjemme eller ikke. Denne informasjonen kan kunden selv se på telefonen via Verisure-appen, som viser hvem som er «ute» og hvem som er «hjemme», forklarer sikkerhetsekspert Anette Granli i Verisure.

Hun fortsetter:

- Den samme informasjonen har også Verisures alarmstasjon tilgang til. Det gir ekstra trygghet dersom en uforutsett hendelse skulle oppstå hjemme.

@Home er kostnadsfri og tilgjengelig for alle Verisures privatkunder som benytter Verisure-appen.

Les også: Slik vet du at barna er trygt hjemme

 

Gir informasjon ved alarmhåndtering

Når en alarm utløses i en bolig, enten som følge av brann eller innbrudd, er det alltid førsteprioritet å få avklart situasjonen. Det første som skjer når alarmen går, er at Verisures alarmsentral ringer direkte til boligens kontaktperson(er) for å skaffe informasjon og iverksette riktig tiltak.

I tillegg sender kameradetektorene bilder av innsiden av boligen til alarmstasjonen. Da kan det hende at bildene viser røyk eller uvedkommende inne i boligen. Stadig flere kunder har også Verisure Voice (tidligere tale- og lytteenheten), som gjør at Verisures alarmstasjon kan komme i direkte kontakt med de som eventuelt befinner seg i boligen.

- Den nye tjenesten @Home er ment å fungere som en ekstra verifisering av om noen er hjemme eller ikke, og gir dermed Verisure ytterligere viktig informasjon ved alarmhåndtering. Denne informasjonen kan være svært nyttig for brannvesenet og politiet ved en nødsituasjon, sier Anette Granli.

Strengt tatt gir den nye tjenesten informasjon om hvor mobiltelefonen til hvert enkelt familiemedlem befinner seg, og ikke nødvendigvis personen.

- Derfor er det viktig å presisere at den nye tjenesten ikke gir noen absolutte svar, men er en indikasjon på om noen er hjemme eller ikke. Likevel er det sannsynlig at de aller fleste voksne, men også mange barn og ungdommer, som oftest tar med seg mobiltelefonen når de forlater boligen, sier Granli i Verisure.

Far gir sønn oppløring i hvordan @home funksjonen virker

Opplæring

Som følge av den nye tjenesten kan kundene nå velge mellom tre profiler når de oppretter en bruker på Mine sider: Administrator, Begrenset og Minimum. Man må ha egen bruker for å kunne benytte @Home.

- Disse tre profilene har forskjellig adgangsnivå, noe som er spesielt praktisk når man har barn. De voksne får administratortilgang, mens barna klarer seg med minimumstilgang, sier sikkerhetseksperten.

@Home kan være spesielt nyttig for å motta informasjon om når barna er hjemme fra skolen. Da trenger man ikke å bruke tid på å ringe hjem, og kan fullføre arbeidsdagen uten å være bekymret for hvor barna er.

Samtidig er det viktig at foreldre forteller barna hvordan @Home fungerer.

- De færreste ønsker å overvåke barna sine, og derfor er det viktig at foreldre forklarer hva den nye tjenesten innebærer. Uansett kommer man ikke bort fra at foreldre synes det er trygt å få vite når barna kommer hjem fra skolen, sier Anette Granli i Verisure.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER