brann
kundehistorier

Slukket brannen og reddet leieboerens liv

Av
Verisure Norge
Reddet leieboerens liv takket være brannalarmen

Da det begynte å brenne i hybelen, fikk huseier Roar umiddelbart beskjed via de seriekoblede røykvarslerne. Heldigvis klarte han å slukke brannen raskt og redde ut leieboeren.

Verisure røykvarsler oppdager røyk

Det var en kjølig søndagskveld like før jul, og roen hadde senket seg over eneboligen til familien Nyrud Bekkevold i Romedal like utenfor Hamar. Roar Bekkevold (46) slappet av på sofaen og var i ferd med å legge seg for natten. Plutselig gikk brannalarmen.
– Sirenen ulte og jeg hørte kvinnestemmen fra røykvarsleren som sa: «Brann i annet rom». Jeg reiste meg og gikk ut i gangen. Da kjente jeg at det luktet røyk fra kjelleren, forteller Roar.
Det gikk ikke mange sekundene før alarmoperatøren fra Verisure ringte og fortalte at det var røykvarsleren i hybelleiligheten som hadde gått.
­– Jeg løp rundt huset til hybelen, og på vei bort så jeg gul-oransje lys blafre fra vinduene. Da det gikk opp for meg at det var en reell brann det var snakk om, ble jeg ganske redd, sier Roar.
Tankene hans gikk umiddelbart til kona og datteren som lå og sov i hoveddelen av boligen. Da ble sekundene dyrebare.

Brann i juledekorasjon

Roar så at begge leietakerens biler sto på parkeringsplassen, og konkluderte raskt med at han måtte være hjemme. I full fart løp Roar tilbake til hoveddelen for å hente ekstranøkkelen til hybelen.
– Jeg visste ikke hva som ville møte meg på innsiden av hybelen, men det var viktig å være rask. Forsiktig kjente jeg på dørhåndtaket før jeg gikk inn, og det var heldigvis kaldt, forteller han.
Da Roar åpnet døren, så han at det hadde tatt fyr i en juledekorasjon. Røyken lå som et tykt teppe inne i leiligheten, og leieboeren lå og sov på sofaen.
– Heldigvis klarte jeg å riste liv i han. Deretter hentet jeg vann fra kjøkkenvasken, helte det på flammene og slukket brannen ganske raskt, sier Roar.

Roar Romedal

Måtte på legevakten

Roar og en ganske fortumlet leieboer åpnet både vinduer og dører for å lufte ut den røykfylte hybelleiligheten. Det gikk ikke mange minutter før man kunne både se og høre nødetatene like nede i veien.
­– Både brannvesen, politi og ambulanse var raskt på stedet. Brannvesenet tok en nøye kontroll av hybelen for å være sikker på at flammene ikke hadde spredt seg. Det føltes veldig trygt, forteller Roar.
Både Roar og leieboeren ble kjørt av ambulansen til legevakten på Hamar. Til tross for at begge hadde pustet inn en del røyk, fikk ingen varige skader. Det ble heller ingen materielle skader annet enn en litt svart kommode.

 

Alarmskilt på bolig

Takker Verisure

– Jeg takker Verisure for at vi har et alarmsystem med seriekoblede røykvarslere som er tilknyttet en alarmstasjon. Det at røykvarsleren gikk hos oss samtidig som hos leieboeren, gjorde oss oppmerksomme på brannen, sier Roar.
Han tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis brannen hadde fått utviklet seg.
– Uten dette systemet er det ikke sikkert det hadde gått så bra – verken med boligen, leieboeren eller oss. Bare noen minutter til i røyken kunne ha ført til at han ikke hadde våknet igjen, og brannen kunne også spredt seg videre i boligen. Både han og vi har tross alt vært veldig heldige, sier Roar.
Han er full av lovord om alarmsystemet, spesielt det at Verisure tenker på alt når en brann oppstår.
– Det er lett å bli stresset når det brenner. Da er det trygt og godt at Verisure tar tak i situasjonen, og bestiller nødetater, sender ut vekter og holder oss løpende orientert. Én ting er i hvert fall sikkert: Vi skal aldri si opp alarmabonnementet vårt hos Verisure, avslutter Roar.
PS: Kona til Roar var så takknemlig for alarmsystemet at hun skrev en anbefaling på Verisures Facebook-side dagen etter.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER