innbrudd
sikkerhetstips

Dette er hvordan en sjokksensor forhindrer innbrudd

Av
Verisure Norge
Skallsikret bolig

Med sjokksensor fra Verisure får boligen din en komplett skallsikring ved at den registrerer vibrasjon fra bor/brekkjern eller glass som knuses, samt at den reagerer når dører eller vinduer åpnes.

Sjokksensor på bord

– Den oppgraderte sjokksensoren oppdager innbruddstyvene før de kommer seg inn, som en elektronisk vakthund som reagerer på noe før det skjer. Dette gir oss muligheten til å tilby komplett skallsikring til både privatkunder og bedrifter, sier sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen i Verisure.

De siste årene har det vært en stødig nedgang i innbrudd i boliger, og innbruddsalarmer har stor skyld i dette. Med en sjokksensor installert på vinduet reduserers også sannsynligheten for at noen skal få med seg noe av verdi fra boligen din.

 Med Verisures oppgraderte sjokksensor går alarmen idet innbruddsforsøket påbegynnes og tyvene flykter, noe som gir ekstra trygghet om dagen og ikke minst om natten når alle sover. Dermed kan sjokksensoren forhåpentlig bidra til enda færre innbrudd i norske boliger og bedriftslokaler, sier Thorkildsen.

Kan plasseres på glassruter

Sjokksensoren er trådløs og kan plasseres på dører, vinduer og glassruter i en bolig eller et bedriftslokale.

Sjokksensor på vindu oppdager brudd i glass

- Så fort uvedkommende begynner å fikle med dører, vinduer eller glassruter fra utsiden, enten det er med drill, brekkjern, skrutrekker eller hammer, vil sjokksensoren føle vibrasjonene. Alarmen med sirenen blir da utløst på stedet, og Verisures alarmstasjon varsles umiddelbart, forklarer sikkerhetseksperten.

Når tyvene innser at de er oppdaget, vil de aller fleste gi opp innbruddsforsøket og stikke av.

- En investering i komplett innbruddssikring vil dermed kunne spare boligen eller bedriftslokalet for eventuelle ødeleggelser og kostnader forårsaket av uvedkommende, sier Thorkildsen.

Dersom sjokksensoren festes rett på glassruten, vil den oppdage både knusing og eventuell utlisting. Ved feste på glass medfølger også et klistremerke med teksten «sjokksensor» som blir synlig fra utsiden.

- Dette vil virke avskrekkende på innbruddstyver, og kan være spesielt nyttig for bedrifter som har glassruter mot gateplan, sier sikkerhetseksperten.

Verisures nye magnetkontakt med sjokksensor og glassbruddetektor

Moderne teknologi

Ved å bruke avansert og moderne teknologi, skiller den mellom vanlige vibrasjoner og potensielle innbruddsforsøk. Ved deteksjon av mistenkelig aktivitet, sender sensoren umiddelbart et signal til Verisures alarmstasjon, som igjen tar de nødvendige skritt for å sikre eiendommen.

Selvsagt fungerer sjokksensoren også som en vanlig magnetkontakt, slik at alarmen utløses når et vindu eller en dør blir åpnet når helsikring eller delsikring er aktivert. Den er liten i størrelse, og dermed også lite sjenerende der den sitter på karmen av vinduet.

Med en sjokksensor fra Verisure kan du gå fremtiden enda litt tryggere i møte.

Komponenten er godkjent av Forsikringsselskapenes godkjennelsesnevnd (FG).

KATEGORIER