Verisure logo
 
nyheter

Utløser alarmen FØR tyvene er inne

Av
Verisure Norge
Anette Granli viser frem Verisures nye sjokksensor

Magnetkontakt med sjokksensor varsler innbruddet FØR det skjer. - Så fort uvedkommende begynner å fikle med vinduer eller dører, sørger sensoren for at alarmen utløses på stedet og innbruddstyvene skremmes vekk, forteller sikkerhetsekspert Anette Granli i alarmselskapet Verisure.

Sjokksensoren monteres på dør- og vinduskarmer innvendig, og registrerer uvanlig vibrasjon fra for eksempel bruk av hammer, brekkjern, skrutrekker eller bor. Så fort uvedkommende begynner å fikle med vinduer eller dører, utløses alarmen på stedet og Verisures alarmsentral blir varslet.

Med en smartkontakt koblet til magnetkontaktene, kan man også stille inn slik at lyset slås på dersom alarmen går.

– Effekten av dette er at innbruddstyvene skremmes vekk før de inntar boligen. De rekker altså ikke engang å bryte seg inn i huset før alarmen går. Det blir som en elektronisk vakthund som reagerer på noe før det skjer, sier sikkerhetsekspert Anette Granli i alarmselskapet Verisure.

Hun fortsetter:

- Sjokksensoren forhindrer ikke bare innbruddstyver å innta boligen. Den reduserer også ødeleggelsene og kostnadene dette kan påføre boligeieren.

Sjokksensoren fungerer også som en vanlig magnetkontakt, der alarmen utløses når vindu eller dør blir åpnet.

Kan inngå i skallsikringen

Magnetkontaktene med sjokksensor kan også inngå i skallsikringen om natten. Det innebærer at du kan bevege deg fritt rundt i hele eller deler av boligen etter eget valg, selv når alarmen er på. Alarmen vil utløses om uvedkommende forsøker å ta seg inn, og alarmstasjonen blir varslet. I tillegg vil sirenen vekke personene som eventuelt befinner seg inni boligen.

- Dersom man ønsker å sove med vinduet på gløtt om natten, kan magnetkontakten monteres slik at den fortsatt sikrer vinduet. For de mer vågale som vil ha vinduet på vidt gap ved leggetid, kan de sette på alarmen og forbikoble den som sitter på vinduet som står åpent. Dersom man lukker vinduet i løpet av natten når alarmen er aktivert, blir denne automatisk tilkoblet systemet, sier Anette Granli.

Anette foran vindu med sjokksensor

Først lansert i Spania

Den nyskapende teknologien med sjokksensor ble først lansert av Verisure i Spania.

- I Spania har 17 prosent flere innbrudd blitt oppdaget før gjerningsmannen har tatt seg inn i boligen, blant annet som følge av sjokksensoren, forteller sikkerhetsekspert Granli.

Verisure etterstreber å ligge i forkant når det gjelder å forbedre alarmteknologien og presentere nye løsninger først.

- Vi er stolte over å ha utviklet enda et produkt som bidrar til å sikre norske hjem og bedrifter ytterligere. Verisures alarmsystem er nå smartere enn noensinne, og kan både føle, se, snakke og lytte, avslutter Anette Granli.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER