Verisure logo
 
brann
sikkerhetstips

Derfor bør du velge røykvarslere fra Verisure

Av
Glenn Støldal
Familie sikret med røykvarsler fra Verisure

En brannalarm med røykvarslere kan redde liv, og 1. desember markeres røykvarslerens dag. Visste du at Verisures røykvarslere alltid er aktive og tilkoblet en døgnbemannet alarmstasjon?

Branntilløp fra levende lys

Vi går nå inn i en årstid der antallet branner i norske boliger og hytter stiger. Derfor er det ingen tilfeldighet at fokuset på brannsikkerhet øker og at røykvarslerens dag markeres 1. desember. Ved brann eller branntilløp med tilhørende røykutvikling kan en brannalarm med røykvarslere redde liv.

 

Her er ti fordeler med røykvarslere fra Verisure:

1. I de nyeste røykvarslerne fra Verisure er det integrert batteri, altså batterier som ikke skal byttes, med en levetid på omtrent ti år. Batteritiden er overvåket av alarmstasjonen, og man får beskjed når hele røykvarsleren må byttes.

2. Røykvarslerne fra Verisure er ALLTID aktive, uavhengig om boligalarmen er på eller av. 

3. Røykvarslerne fra Verisure er tilkoblet en døgnbemannet alarmstasjon. Det vil si at røykvarslerne er overvåket døgnet rundt, året rundt, og at alarmstasjonen varsler nødetatene raskt ved behov.

4. Røykvarslerne fra Verisure er optiske. En optisk røykvarsler er spesielt god på å oppdage ulmebranner, og reagerer også på sort røyk, olje og fett, kunststoffer og åpen flammebrann. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Norsk brannvernforening og Forbrukerrådet anbefaler optiske røykvarslere. 

Seriekoblede røykvarslerer med tale og sirene

5. Røykvarslerne fra Verisure er seriekoblede. Det vil si at alle røykvarslerne er koblet sammen, slik at alle varsler samtidig ved brann eller røykutvikling. Varsler én, varsler alle. 

6. Røykvarslerne fra Verisure varsler raskt med både sirene og kvinnestemme. Undersøkelser viser at barn våkner raskere av kombinasjonen sirene og stemme enn bare sirene.

7. Røykvarslerne fra Verisure forteller HVOR det brenner. Røykvarsleren som oppdaget røyk først, vil si «brannalarm», og som følge av seriekoblingen vil de andre røykvarslerne si «brann i annet rom».

8. Røykvarslerne fra Verisure er FG-godkjente. Det innebærer at de tilfredsstiller de tekniske kravene til byggverk av 1.7.2010 (TEK).

9. I de nyeste røykvarslerne fra Verisure kan du velge mellom 16 ulike språk, blant annet alle nordiske språkene og fransk, tysk, engelsk og polsk.

10. De nyeste røykvarslerne fra Verisure måler også temperatur og luftfuktighet. Du kan selv følge med på dette i Verisure-appen. Temperatur og luftfuktighet kan også være nyttig informasjon for alarmstasjonen ved en reell brann.

PS: I henhold til brannvernforskriften, er boligeier selv ansvarlig for å sørge for at boligen har minst én røykvarsler i hver etasje, og at lyden fra varslerne høres tydelig – selv med dørene lukket. Røykvarslerne skal dekke kjøkken, stue, gang utenfor soverom og utenfor teknisk rom.

Sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal med røykvarsler fra Verisure

– For økt brannsikkerhet anbefaler vi flere røykvarslere per etasje, på samtlige soverom og oppholdsrom, samt inne på teknisk rom der det finnes. Dessuten anbefaler vi røykvarslere på vaskerom, der inneklimaet tillater det, og rom med fryseboks, sier sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal i Verisure. 

Slik fungerer røykvarslerne fra Verisure.

På våre nettsider finner du mer informasjon om hvordan brannalarmen virker og hvordan du kan bestille alarm fra Verisure.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER