brann
kundehistorier

Full utrykning etter brann i lysdimmer

Av
Jone Sutterud Warland
Margareth og Einar utenfor boligen sin

Da Margareth skulle på kjølerommet for å hente drikke til maten, oppdaget hun at lysdimmeren på veggen hadde tatt fyr. Takket rask aksjonering fra alarmstasjonen var brannvesenet kjapt på plass.

For ekteparet Margareth og Einar Steen-Olsen hadde søndagen vært av det vanlige slaget. På formiddagen hadde de hatt besøk av noen venner, og på kvelden sto matlaging og middag for tur. 

Når klokken nærmet seg 18 var middagen serveringsklar, og Margareth skal bare hente noe å drikke fra kjølerommet - men da hun åpner døren til stuen i underetasjen blir hun møtt av tykk, hvit røyk.

– Det var så tett med røyk at jeg nesten ikke kunne se inn i kjellerstua, forteller Margareth.

Margareth roper på mannen Einar, og i samme øyeblikk begynner brannalarmen i eneboligen på Ris i Oslo å pipe. 

– Jeg kommer ned trappen og ser at det er en dimmer på veggen som spyr ut røyk, forteller Einar.

– Like over den er det en tykk, svart kvae-lignende substans på veggen, fortsetter han.

Sendte alle nødetater

På alarmstasjonen åpner opreatøren videostrømming fra boligens innbruddskamera, og oppdager raskt at det er dårlig sikt. Hun kobler seg på husets taleenhet, og blir oppmerksom på at de to beboerne er tilstede. 

– Vi har en sånn taleenhet i gangen, og da spurte Verisure om hva som skjedde. Da forklarte jeg at det har brent i kjelleren, sier Einar.

Operatøren får bekreftet mistanken om brann fra Einar og Margareth gjennom taleenheten, og beslutter å tilkalle nødetatene. Operatøren ber også de to beboerne om å gå ut av boligen for å ta vare på sikkerheten deres.

– Først kom det en person fra Verisure, og like etter kom det to brannbiler, to sykebiler og politi, forklarer Margareth.

Tydelige skader på veggen og tak etter brannen
SKADER: Det er tydelige skader på veggen og tak etter brannen. (FOTO: Lukas Gerø)

– Veldig glade for at det gikk så bra

Når vi besøker ekteparet noen dager senere er det tydelige merker etter brannen i lysdimmeren både på vegg og tak. Den hvite murveggen er blitt kølsvart av sot, og taket bærer tydelig preg av røykutviklingen fra hendelsen.

Brannvesenet ville også forsikre seg om at brannen ikke hadde spredd seg, og rev ned deler av veggen og taket for å søke etter ytterligere varme.

Margareth forteller at hun er preget av hendelsen, og i tiden etter brannen har hun slitt med å sove.

– Det er klart det er en ekkel følelse når det begynner å brenne i hjemmet ditt. Derfor har vi funnet ut at vi skal installere enda flere brannvarslere i boligen, forteller hun.

 

Å oppleve en brann i egen bolig er skummelt, og selvsagt en oppevelse man gjerne skulle vært foruten. Likevel er Einar klar på at det viktigste han tar med seg fra hendelsen er at det gikk bra med dem begge.

– Vi er veldig glade for at det gikk så bra, og også takknemmlige for at Verisure ringte brannvesenet for oss, for da slapp vi å tenke på det selv, sier Einar.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER