Verisure logo
 
innbrudd

ADVARSEL: Hold tyven unna i påsken

Av
Verisure Norge
Innbruddstyv kommer inn verandadør

Påskeferien nærmer seg, og tyvene gnir seg i henda og venter på å slå til. I de fleste hjem blir PCer, iPader, TVer og andre eiendeler verdt mange tusen kroner stående ubevoktet i lang tid, til tyvenes store glede.

Stue rasert etter innbruddstyver

For tyvene er et ferieforlatt hjem nærmest en gavepakke. Har du enda ikke skaffet deg boligalarm, bør du gjennomføre følgende punkter i påskeferien.­

Slik sikrer du hjemmet ditt

Mange velger smarte sikkerhetsløsninger for å sikre seg mot innbrudd. Uansett om du bor i hus eller leilighet, er det lurt å ta testen nedenfor for å finne ut hvilke løsninger som holder deg og ditt hjem trygt:

Forsikringsselskaper anbefaler alle husholdninger å skaffe seg boligalarm. Boligalarmer bidrar nemlig til å skremme bort tyvene, og har vist seg å minske antall innbrudd per år.

Mange er heller ikke klar over at det er mulig å få gode rabatter på innboforsikringen hvis du har installert en FG-godkjent boligalarm. Ettersom at forsikringsselskapene opplever færre innbrudd i boliger med godkjent innbruddsalarm, kan flere forsikringsselskaper gi avslag på forsikringen.

Dør merket av innbruddstyv

Tyvenes syv hemmelige triks

1. Mystiske lapper i dørsprekker. Tyvene plasserer lapper i dørsprekker, for så å komme tilbake senere. Dersom lappen har falt ut, så de at noen var hjemme.

2. Merker postkasser. Flere steder rundt om i landet er politiet blitt varslet om at postkasser merkes på forskjellig vis. De vanligste er klistrelapper, tusjstreker og tapebiter.

3. Stein på trappa. Et noe mer ukjent triks er at kriminelle legger stein på trappen til bolighus for å sjekke om dette blir børstet bort.

4. Tape på dørhåndtak. Maskeringsteip som er surret rundt håndtaket trolig for å sjekke om det er folk hjemme.

5. Setter kost foran døra. Kost som er plassert foran inngangsdøren for å sjekke om det er noen som fjerner den.

6. Tegnestift på døra. Dette for å merke ytterdøren og markere at det ikke er noen hjemme.

7. Tegn på dørkarmen. Man mistenker at dette er for å varsle andre omreisende selgere og eventuelt innbruddstyver.

Innbruddstyv med brekkjern

Dette er tipsene du trenger før ferien

Har du enda ikke skaffet deg boligalarm, bør du gjennomføre følgende punkter før påskeferien:

1. Nabokontakt. Informer dine naboer når du er bortreist eller ute i lengre perioder.

2. Hjelp hverandre i nabolaget. Få naboene til å slå på utelysene om kvelden (om du ikke har automatisk belysning), ta inn posten og titte innom boligen hver dag for å forsikre seg om at tyvene ikke har planlaget et kupp på boligen din.

3. Parker biler hos hverandre. På den måten gir man inntrykk av at det er noen hjemme i boligen.

4. Sjekk låsene. Dette gjelder på alle dører og vinduskarmer som lett kan brytes opp.

5. Sosiale medier er i dag en stor fallgruve. Ikke del informasjon om når du reiser, når du kommer hjem og at huset står tomt. Da vet tyvene når de har fri tilgang til hjemmet ditt.

Ta forhåndsregler og gjennomfør disse punktene. Den beste løsningen er imidlertid å la alarmselskaper gjøre jobben for deg. Trenger du eller ønsker du å bytte boligalarm har Norges største selskap Verisure kommet best ut i en rekke tester. Les hvorfor her.

 

Her finner du boligalarmer fra Verisure

 

Kilde tyvenes hemmelige triks: Aftenposten

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER