Verisure logo
 
boligalarm

Nei, vi kan IKKE se inn i hjemmet ditt

Av
Verisure Norge
Kameradetektor i stue

Er du bekymret for at alarmselskapets kameraer overvåker privatlivet ditt? Det er det ingen grunn til. Verisures alarmstasjon ivaretar både boligens sikkerhet OG familiens privatliv.

Alarmoperatør som overvåker alarmsystem profesjonelt

Nordmenn bruker stadig mer penger på å sikre sitt eget hjem. Ifølge tall fra NHO Service har cirka 430.000 boliger i Norge alarm. Det finnes to hovedtyper boligalarm:

- Den MED abonnement er installert av et alarmselskap, døgnovervåket av en alarmstasjon og inkluderer vekterutrykning og varsling av brann/politi.

- Den UTEN abonnement må du overvåke og «rykke ut» til selv, samt stort sett sørge for både installasjon og vedlikehold.

 

Ivaretar familiens privatliv

Er du en av dem som er skeptisk til en boligalarm som er overvåket av en døgnåpen alarmstasjon? Er du bekymret for at alarmselskapet kan titte inn i hjemmet ditt når som helst? Det er det ingen grunn til. Verisures alarmstasjon og alarmoperatører ivaretar både familiens privatliv OG boligens sikkerhet.

Sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal forklarer hvorfor det er både trygt og sikkert å ha alarmovervåkning fra Verisure:

Kameradetektor oppdager tyv

- Når bevegelsessensoren i kameradetektoren oppdager bevegelse eller kameraet får varsel om røykutvikling fra røykvarsleren, går alarmen. Da tar kameraet automatisk tre bilder av området den dekker, og bildene sendes hurtig og kryptert til vår alarmstasjon. Der vil våre alarmoperatører bruke bildene til å avklare hvorfor alarmen ble utløst og hvilke tiltak som skal iverksettes, som å tilkalle vekter og varsler nødetater, forklarer sikkerhetseksperten, som presiserer at bildene KUN blir tatt dersom alarmen blir utløst.

Bildene lagres i Verisures systemer i syv dager etter hendelsen. Deretter blir de slettet.

- Det er kun våre autoriserte og spesialtrente alarmoperatører som kan se bildene som lagres i våre systemer. Bildene er bare tilgjengelige for oss og eventuelt politiet ved begjæring i syv dager etter hendelsen, sier Hovde Omdal.

Par tar bilde av stuen sin med kameradetektor

Ta bilder selv

Den siste kameradetektoren fra Verisure har raskere bildeoverføring og bedre bildekvalitet enn tidligere versjoner.

- Dette fører til enda sikrere verifisering av alarmårsak, og dermed mer presis respons fra alarmstasjonen, sier sikkerhetseksperten i Verisure.

Kameradetektoren har også en såkalt «Se-Hjem-funksjon», som gjør det mulig å ta bilder selv via Verisure-appen på mobiltelefonen eller Mine sider på verisure.no. Dermed kan du selv sjekke hva som skjer i boligen din når alarmen går.

- Dette er en funksjon vi vet at mange bruker daglig, for eksempel for å kunne sjekke status på kjæledyrene hjemme. Funksjonen er bare tilgjengelig når alarmanlegget er tilkoblet helsikring, noe som også innebærer at alarmstasjonen ikke har tilgang til disse bildene, forteller sikkerhetsekspert Hovde Omdal.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER