Innbrudd

Her er innbruddstyvenes triks

Dør merket for innbrudd

Med felles alarmplattform og fokus på innovasjon og teknologi i 15 land, forbereder Verisure seg på ytterligere vekst og å flytte grensene for sikring av boliger og bedrifter. Et felles visuelt uttrykk og rødfarge i alle land symboliserer kraftsamlingen.

innbruddsmerket dør

Hvert eneste år utsettes tusenvis av norske boliger for innbrudd. Det å komme hjem fra ferien eller jobbreisen og oppdage at uvedkommende har endevendt og rundstjålet huset ditt, er veldig kjedelig.

En bolig der folk regelmessig er til stede, er ikke så lukrativt for tyvene å bryte seg inn i. Derfor er det viktig å være oppmerksom på triksene innbruddstyvene benytter for å plukke ut hvilke hus de skal prøve seg på.

– Innbruddstyvene blir stadig mer oppfinnsomme og utspekulerte i sine metoder, og det er ikke alltid like lett å oppdage disse metodene, sier sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal i Verisure.

Et kjent triks for å finne ut om noen er hjemme eller ikke, er å plassere en eller annen gjenstand utenfor boligen – og så følge med på om den blir liggende eller flyttet.

– Finner du en mynt på trappen, en papirbit i dørsprekken eller en teipbit på dørhåndtaket, er det altså all grunn til å fjerne disse gjenstandene og være ekstra på vakt. Kontakt gjerne politiet og meld fra dersom du opplever noen av disse triksene, sier sikkerhetseksperten.

Kvist ved dør

Innbruddstyvenes mest brukte triks:

 • Teip på dørhåndtaket.
 • Mynt på trappen.
 • Papirbit eller fyrstikk i dørsprekken.
 • Hvite steiner i oppkjørselen.
 • Klistremerker på postkassen eller bilens felger.
 • Sand/steiner på dørmatten.
 • En bukett blomster eller en falsk pakke ved døren.
 • Småsteiner stablet oppå hverandre på gårdsplassen.
 • En kvist ved døren eller en gren som dekker for søppelkassen.
 • Streker med penn/tusj på inngangsdøren.
Vær også på vakt for litt mer avanserte metoder, som manipulering av utendørs lys.

– Vi har kjennskap til at innbruddstyvene fysisk har dreid på bevegelsesdetektorer for utendørs lys. Dette medfører at detektoren fungerer som en slags vakt for tyvene, slik at lyset skrus på når noen nærmer seg og de kan jobbe uforstyrret, sier Hovde Omdal i Verisure.

Alarmskilt på bolig

Allier deg med naboen og skaff alarm

Tyvene sjekker gjerne også om det er søppel i søppelkassen, om postkassen er tømt og om gresset er klippet, så det er smart å alliere seg med en nabo som sjekker boligen din når du er borte over litt tid.

Skaffer du deg en alarm som er koblet til en alarmstasjon, så er boligen din profesjonelt overvåket døgnet rundt.

– Med preventive alarmskilt og sjokksensorer på vinduer og dører som oppdager innbruddsforsøk idet det påbegynnes, samt en ulende sirene dersom alarmen blir utløst, vil innbruddstyven heller prøve seg på en bolig som ikke er sikret med alarm, sier Kenneth Hovde Omdal i Verisure.

Sikkerhetseksperten anbefaler også å bruke en form for tidsstyring av lysene innendørs, for eksempel med en smartkontakt, for å skru på litt lys en gang i blant.

– Da ser det ut som du er hjemme, og det er ikke mange innbruddstyver som ønsker å prøve seg på en bolig der folk er til stede, sier Hovde Omdal.

FOLG BLOGGEN PÅ

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

RELATERTE ARTIKLER

KATEGORIER

Jeg vil ha et uforpliktende pristilbud på alarm

Legg igjen ditt telefonnummer, så kontakter vi deg tilbake med et uforpliktende tilbud