Seriekoblede røykdetektorer

Velg riktig brannalarm!


Røykvarslere som snakker med hverandre, redder liv!

Bildeverifisering

Når alarmen går, vet vi hvorfor

Raskere tiltak med verifisering av alarmårsaken

Melding på mobilen

Brannvarsel direkte på mobilen

Når røykvarslerene utløses, mottar du i tillegg en SMS

Kontakt meg for et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet, og vi kontakter deg for et uforpliktende tilbud.
Er du eksisterende kunde, ring 06010!

Jeg er interessert, ring meg

Verisures optiske, seriekoblede røykvarslere


 

Ved brann teller hvert sekund

Økt trygghet med tilkobling til døgnåpen alarmstasjon

Å oppdage røyk og branntilløp så raskt som mulig, er kritisk for å kunne beskytte hjemmet ditt og de du er glad i. Verisures seriekoblede, optiske røykvarslere reagerer på røykutvikling, og varsler raskt over hele boligen med sirene og stemme, samtidig som det sendes signal til vår alarmstasjon.

 

Alarmoperatørene er på vakt døgnet rundt, og handler i løpet av sekunder. Med bilder fra boligen kan de raskt se om det er brann, tilkalle vekter og brannvesenet, og starte arbeidet med å få alle trygt ut av boligen.

 

Riktig antall røykvarslere, med rett plassering

Seriekoblede, optiske røykvarslere

Sirene og stemmevarsling

24/7 tilkoblet alarmstasjon, som også overvåker batteriene

Umiddelbart mobilvarsel, hvor enn du er

 

 

 

 

Røykvarslere som snakker sammen redder liv


 

Røykvarslere som snakker sammen redder liv

Rask varsling i hele huset samtidig

Verisures røykvarslere installeres i ulike rom og etasjer i hjemmet, for beste mulige varsling. Om en av røykvarslerene merker røyk, melder den fra til alle røykvarslerne i systemet, og alle aktiveres samtidig, med både sirene og talemelding.

 

Er du hjemme, og sover når alarmen går, blir du effektivt og raskt vekket av en pulserende sirene og en stemme som sier "Brannalarm" i rommet der alarmen er utløst, og "Brannalarm i annet rom" i andre rom med røykvarsler.

 

Røykvarslerene er koblet til vår alarmstasjon som raskt varsler brannvesen og vekter, og via Fotodetektor og Tale- og lytteenhet, kan veilede deg trygt ut av boligen. 

 

Er du ikke hjemme når alarmen går, blir du umiddelbart varslet på mobil.


 

Verisure anbefaler en røykvarsler i hvert rom


 

En røykvarsler i hvert rom

Profesjonell installasjon

Verisure anbefaler en røykvarsler i hvert rom, eller minst en i hver etasje.

 

Våre installatører er eksperter på plassering av røykvarslere og vet nøyaktig hvor røykvarslerene bør plasseres for best effekt.

Verisure varsler deg hvis du ikke er hjemme når brannalarmen går


 

Brannalarm tilkoblet døgnåpen alarmstasjon

Varsler deg både når du er hjemme og borte

 

Verisures røykvarslere er alltid aktive, selv når det øvrige alarmsystemet er koblet fra. Røykvarslerene har som hovedhensikt å varsle og vekke deg når du sover. Men sirenen fra røykvarslere er uten hensikt om ingen er hjemme og kan høre den.

 

Det er den viktigste grunnen til at man bør ha brannalarm koblet til en alarmstasjon. Med en boligalarm med brannvarsling fra Verisure, er det alltid noen som passer på og kan tilkalle hjelp, uansett om du er hjemme eller boligen står tom.

 

Ved utløst brannalarm er vår hovedoppgave å ringe stedet og varslingspersoner, for å sikre at alle kommer seg ut. Får vi ikke kontakt, sender vi vekter og samtidig varsler vi brannvesenet. Du får også umiddelbar varsling på din mobiltelefon, som gir deg mulighet til å reagere raskt ved for eksempel å ringe til naboene.

 

De kommunale brannvesenene har forskjellig praksis når det gjelder å respondere på våre varsler. Ta kontakt med brannvesenet i din kommune for å undersøke hva som gjelder hos deg.

 

Hjelp til å finne sikreste vei ut ved brann med direkte to-veis kommunikasjon


 

Hjelp til å finne sikreste vei ut ved brann

Med to-veis kommunikasjon mellom bolig og alarmstasjon


Det er mange fordeler med en brannalarm tilkoblet alarmstasjon. En av tingene som skiller Verisure fra de andre leverandørene på markedet, er vår Tale- og lytteenhet.

 

Når alarmen går, kan alarmoperatørene, via enheten, kommunisere direkte inn i boligen, og gi deg den hjelpen du trenger. Ved en reell brann kan vi for eksempel hjelpe deg å finne den sikreste veien ut, og med å finne familien din og kjeledyrene dine i røyken.

Rask avklaring av alarmårsak

Umiddelbar kontakt mellom alarmstasjon og bolig

Hjelp til å finne sikreste vei ut ved brann

En betryggende stemme i en stresset situasjon

 

 

Verisure varsler deg hvis du ikke er hjemme når brannalarmen går


 

Optisk vs ionisk røykvarsler

Hva er forskjellen, og hva er anbefalt?

 

Optiske røykvarslere er mer tolerante enn ioniske overfor feilalarmer som skyldes stekeos, vanndamp og sterk trekk. Røykutslag fra peis vil den derfor ikke reagere på med mindre det er et veldig stort utslag som fyller detektoren med røykpartikler.

 

Norsk Brannvernforening og DSB anbefaler optiske røykvarslere.

 

Verisure bruker kun seriekoblede, optiske røykvarslere. Denne detektortypen er spesielt følsom for røyk og forbrenningsgasser med store, synlige partikler, det vil si ulmebrann – røykutvikling før flammefasen. Man kan også si at en optisk røykvarsler «ser» røyk mens en ionisk «lukter» røyk.

 

Boligbranner starter ofte som ulmebranner i møbler og elektrisk utstyr. En ulmebrann utvikler seg sakte og med mindre flammer. En optisk røykvarsler «ser» de litt større partiklene i den giftige røyken som dannes når en ulmebrann utvikler seg. Med en optisk røykvarsler er sjansen større for at du blir varslet tidlig ved ulmebrann.

 

Ved utløst brannalarm så må man alltid sjekke i området alarmen har gått om alt er ok. Hvis alt er ok så slår man av sirenen ved å trykke inn koden på betjeningspanelet. Det vil også komme lyd fra branndetektoren som er utløst. Den stopper av seg selv når den ikke «ser» mer røyk. Eventuelt så kan man stoppe den manuelt ved å trykke på knappen på selve detektoren.

Verisure varsler deg når det er på tide å skifte batterier


 

Vi sjekker batteriene i røykvarslerne for deg

Og varsler deg når det er på tide med batteribytte


En pålitelig brannalarm er noe av det viktigste for trygghet i hjemmet. Derfor overvåker Verisure også batteriene i røykvarslerene og varsler deg i god tid før det er på tide å skifte batteriene.

 

Slik skifter du batteriene

 

 

 

 

Røykvarslere som snakker sammen redder liv

00.31

Boligalarm med brann-

og innbruddsalarm

Verisure Boligalarm er vår mest solgte pakke som sikrer deg mot både brann og innbrudd. Med røykvaslere tilkoblet alarmstasjon er boligen din i gode hender dag og natt.

Standard Boligalarm med SOS, Røykvarsler, Tale - lytteenhet og Nøkkelsafe.
Verisure Standard Boligalarm. Alle deler som inngår i pakken.

24/7 tilkoblet alarmstasjon
Pålitelig oppkobling
Røykvarslere med tale
Umiddelbare mobilvarsler

Frie vekterutrykninger

Verisure alarmskilt

Beregn pris på din boligalarm

Ta testen og du får svar innen ett minutt!


Løsninger for det smarte hjemmet

Tjenester fra Verisure - Brannalarm, Innbruddsalarm, Klimasensor, Energistyring, Lås, SOSalarm
Solutions for the smart home

Verisure FAQ

Verisure tilbyr et avansert brannvarslingssystem med seriekoblede røykvarslere. De snakker til deg med talemelding og utløser alarmsignal ved brannvarsling. De er koblet til alarmstasjonen og varsler deg på mobilen hvis det skulle oppstå røykutvikling.

Røykvarslerne kan også kobles sammen med våre fotodetektorer som tar bilder og sender dem til alarmstasjonen ved røykutvikling. Med bildeverifisering av alarmårsaken kan operatøren raskt ta riktig tiltak.

Vi anbefaler at man har én røykvarsler i hvert rom, eller minst én i hver etasje.

Hvis du er hjemme under røykutvikling, hyler røykvarsleren for å varsle, men de snakker også. En stemme som varsler i tillegg til alarmsignal, gir bedre oppmerksomhet enn kun alarmsignal. Røykvarslerne kan dessuten være koblet til hverandre: En varsler i et rom med brann sier "Brannalarm!". Varsler nummer to sier "Brannalarm i annet rom!"

De fleste alarmer utløses når du selv er hjemme. Tenk deg at du er i hagen og brannalarmen går. Da får du en SMS slik at du raskt kan sjekke hva som pågår. Hvis det er en kasserolle som har tørrkokt, kan du raskt ta tiltak, slå av alarmen og melde fra om "falsk" alarm til alarmstasjonen. Eller tenk om det samme skjer mens du er i butikken. Da kan du straks ringe en nabo eller skynde deg hjem.

Via Mine Sider kan du dessuten registrere at naboen eller en annen person du stoler på, også får en SMS ved alarm slik at disse kan ta kontakt med deg eller løpe over til din bolig for å se hva som skjer. Kort sagt: En SMS gjør en stor forskjell når hvert sekund teller.

Det er lurt å ha et brannslukkingsapparat, et brannteppe, et driftssikkert brannvarslingssystem og automatisk overvåkning av komfyren. Legg til en brannstige på balkongen (mange sover i overetasjen i boligen), og bli enige om en samlingsplass for familien som alle kjenner til (ved brann må man først tenke på å evakuere, deretter kan man eventuelt ta egne tiltak). Vær også klar over at en stengt dør kan gjøre at røykvarsleren ikke nås av røyken like raskt. Et barn som sover øverst i en køyeseng rammes også av farlig røyk mye tidligere enn de som sover i en vanlig seng.

Følg oss i sosiale medier

Følg Verisure Norge på Facebook
Følg @VerisureOps på Twitter
Følg @verisurenorge på Instagram
Følg Verisure Norge på LinkedIn
Følg Verisure Norge på Google+
Følg Verisure på YouTube


Last ned Verisure App

Last ned Verisure App fra App Store
Last ned Verisure App fra Google Play
Last ned Verisure App fra Windows Store


Best i test

Mest fornøyde og lojale kunder 2014, 2015 og 2016 - Norsk Kundebarometer
Best i bransjen for 4. år på rad

Norsk Kundebarometer har kåret Verisure til bolig-alarmselskapet med de mest fornøyde kundene.

Best i Test 2014 - TV2 Hjelper Deg
Best i Test 2014

TV2 Hjelper Deg har kåret Verisure til Best i Test på utrykningstid ved utløst innbruddsalarm.

Best i test - TV2 Hjelper deg

Mobile Institute har kåret Verisure til vinner av Internet of Things (IoT) Enterprise of the Year.