innbrudd
kundehistorier

Hyttealarm førte til pågripelse

Av
Verisure Norge
Marianne ved hyttevindu som ble brutt opp

Da tyven brøt seg inn i hytta til Marianne, gikk alarmen og han ble raskt tatt av politiet. – Takket være alarmen ble tyven skremt og ingenting stjålet, sier hun.

Alarmskilt i vindu

Hytta til Marianne Thielemann og mannen Erik ligger idyllisk til ved sjøen i Svelvik, helt nordøst i Vestfold, ved munningen av Drammens-fjorden. Det er en typisk sommerhytte som har vært i familien i mange år. Men om vinteren er det ganske stille i området, og hytteeierne har til tider vært plaget av innbrudd.

Og det var nettopp det som skjedde natt til fredag 25. januar. Marianne lå alene og sov hjemme i huset sitt i Drammen, og plutselig ringte mobiltelefonen hennes.

Kameradetektor på hytte

– Det var alarmstasjonen til Verisure som kunne fortelle at det var innbrudd på hytta. Via kameradetektoren kunne de se at en uvedkommen hadde knust en liten rute på baksiden av hytta og kommet seg inn. Samtidig bekreftet de at både vekter og en hundepatrulje fra politiet var på vei, forteller hun.

Marianne begynte å tenke på hva tyven kunne ha fått med seg, men konkluderte raskt med at det var lite av verdi i den delen av hytta han brøt seg inn.

– Heldigvis for oss fikk han begrenset tilgang til hytta. Likevel er det jo ubehagelig at fremmede roter rundt i hytta di, sier hun.

Skremt av alarmen

Da politiet i Vestfold fikk beskjed fra Verisures alarmstasjon om innbruddet i Mariannes hytte, viste det seg at de hadde en patrulje i området allerede. Dermed var politiet raskt på plass, og innbruddstyven ble tatt i nærheten.

– Alarmen og lyden fra sirenen hadde nok skremt han, og han forlot hytta via utgangsdøren. Han hadde ikke fått med seg noe fra hytta vår, men ble tatt med noen spritflasker. Det var en bekreftelse på at han hadde brutt seg inn i flere hytter samme kveld, forteller Marianne.

Hytta ble sikret

Vekteren var også raskt på plass på innbruddsstedet. Han kontaktet glassmester umiddelbart, slik at det åpne vinduet ble sikret samme kveld. Dermed trengte ikke Marianne å dra ut på hytta før dagen etter.

– Politiet ba oss om å ta en ekstra sjekk om noe var tatt, men vi fant ingenting som manglet. Det eneste unormale vi fant var noe glasskår, og det var veldig fint at glassmesteren hadde sikret det åpne vinduet og at hytta var lukket og trygg. Vi følte oss veldig godt ivaretatt, sier hun.

Marianne ga raskt beskjed om innbruddet til hytteeierforeningen i området, slik at folk kunne ta turen til hytta for å sjekke om de hadde hatt besøk av tyven.

Marianne slår på alarmen på hytta

Oppfordrer til hyttealarm

Marianne forteller at de installerte hyttealarm med en gang de overtok hytta, blant annet som følge av utfordringene med innbrudd i hytteområdet. De har hørt skrekkhistorier om noen som først har oppdaget innbrudd når de har åpnet hytta rundt påsketider. Da kan den ha stått usikret i månedsvis.

– Folk er ofte flinke til å sikre hjemmet sitt, men det er lett å glemme hytta. For oss betyr hytta veldig mye, så det var en selvfølge at vi også skulle ha alarm der. Det tror jeg flere bør tenke over, spesielt dersom hytta ligger avsides til eller om det er en typisk sommerhytte, sier hun.

Men innbruddssikring er ikke den eneste grunnen til at Marianne har hyttealarm.

– Vi er veldig redde for brann, og i vårt alarmanlegg har vi røykvarslere og solid brannsikring dersom brann skulle oppstå på hytta, sier hun, og understreker samtidig viktigheten av at Verisure overvåker hytta døgnet rundt.

– Det er trygt og godt å vite at noen passer på hytta når man ikke er der. Vi legger mye tid og sjel i hytta vår, så en hyttealarm er en viktig og bilig forsikring som sikrer stedet vi er glad i, avslutter hun.

Innbruddstyven fikk for øvrig en dom og ble straffet med ubetinget fengsel.

Les også: Sikre hytta di mot brann og innbrudd

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER