Personvernerklæring

Beskyttelse av dine personopplysninger er viktig for Verisure. Vi tar din sikkerhet alvorlig og vil sørge for at dine opplysninger behandles i samsvar med den til enhver tid gjeldende personopplysningslov, inkludert GDPR. Les denne erklæringen nøye. Den gir viktig informasjon om hvordan vi bruker personopplysninger og forklarer dine juridiske rettigheter.

Der det står «deg» eller «din» i denne erklæringen, betyr dette enten deg eller personer som handler på vegne av deg. Der det står «vi», «oss» eller «våre», betyr dette Verisure AS.

Potensielle kunder

Interessenter

Verisure tiltrekker seg kunder på flere måter. Disse inkluderer:

  • Ta kontakt – når en potensiell kunde registrerer seg på vår hjemmeside og ber oss om å ringe tilbake.
  • Få tilbud – når en potensiell kunde fyller inn et tilbudsskjema på vår hjemmeside og avtaler et hjemmebesøk.
  • Dørsalg – når en Verisure-ansatt banker på døren til en potensiell kunde.

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Navn, adresse, telefonnummer, og overordnet informasjon om din bolig, behov og vaner.
  • Dine preferanser, for eksempel om du ønsker alarm tilknyttet alarmsentral
  • Opptak av hele eller deler av samtaler med oss til bruk for intern opplæring. Du vil i så fall få informasjon om dette før opptak finner sted, og du vil ha mulighet til å reservere deg mot opptakene

Vi bruker din kontaktinformasjon, samt opplysninger om behov og preferanser til følgende formål:

  • Gi deg et tilbud basert på dine behov og ønsker. Dette innebærer at en sikkerhetsekspert vil kunne komme til din bolig/bedrift for å tilby deg en skreddersydd løsning, eller at en salgsrepresentant ringer deg for å gi deg et skreddersydd tilbud via telefon.
  • Analysere behovene til potensielle kunder, slik at vi kan utvikle vårt tjenestetilbud og tilby bedre service.

Opptak av kundesamtaler brukes til følgende formål:

  • Gi deg et tilbud basert på dine behov og ønsker. Dette innebærer at en sikkerhetsekspert vil kunne komme til din bolig/bedrift for å tilby deg en skreddersydd løsning, eller at en salgsrepresentant ringer deg for å gi deg et skreddersydd tilbud via telefon.
  • Analysere behovene til potensielle kunder, slik at vi kan utvikle vårt tjenestetilbud og tilby bedre service.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller nødvendig for at vi skal kunne oppfylle en avtale med deg, jf. GDPR art. 6(1) b. Videre salgsarbeid baseres på våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f, da vi har behov for å kunne følge opp våre interessenter ved å gi tilbud og informasjon om våre produkter . Videre er behandling for opplæringsformål nødvendig for at vi kan gi opplæring til våre medarbeidere slik at de kan yte god service (gjelder opptak av telefonsamtaler), denne behandlingen er basert på våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f.

Direkte markedsføring

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Navn, hjemmeadresse, telefonnummer, e-postadresse.
  • Dine preferanser, for eksempel om du ønsker alarm tilknyttet alarmsentral.

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Sende deg markedsføring om våre produkter og tjenester på e-post, sms, telefon eller gjennom målrettet markedsføring gjennom plattformer som f.eks. Facebook.

Du kan når som helst melde deg av slik markedsføring ved å en e-post til personvern@verisure.no eller ved å følge instruksjonene nederst i e-postene fra oss.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller basert på våre berettigede interesser i å markedsføre våre tjenester, jf. GDPR art. 6.1 f. I enkelte tilfeller vil behandlingen være basert på samtykke, jf. GDPR art 6 (1) a, eksempelvis når dette er påkrevd etter markedsføringsloven.

Alliansepartnere

Verisure samarbeider med andre organisasjoner i et alliansesamarbeid. Samarbeidet innebærer at partnerne utveksler din kontaktinformasjon for markedsføringsformål, under forutsetning av at du har samtykket til dette. Du vil når som helst kunne takke nei til å motta ytterligere markedsføring fra oss.

Våre alliansepartnere inkluderer Gjensidige, Norsk Caravan Club, Yale Doorman, Codan, Huseiernes Landsforbund, HomeNet, If og Meglerfront.

Medlemsorganisasjoner (som f.eks. Huseiernes landsforbud)

Vi samler inn og prosesserer følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer.

 

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Markedsføring av våre tjenester til deg.
  • Videreformidling av dine kontaktopplysninger til vår(e) samarbeidspartner(e) i tråd med dine ønsker.

Forsikringsselskap (som for eksempel If)

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, e-postadresse, hjemmeadresse, postnummer, telefonnummer.

 

Vi bruker dine personopplysninger til:

  • Markedsføring av våre tjenester til deg.
  • Videreformidling av dine kontaktopplysninger til vår(e) samarbeidspartner(e) i tråd med dine ønsker.

Yale Doorman

Når du kjøper en Yale Doorman med en Verisure SmartLock-komponent, og du velger å registrere deg på Verisures nettsted som gir deg tilgang til «Mine Sider», samler Verisure og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, e-post, telefonnummer.

 

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Gi deg tilgang til tilleggstjenester via «Mine Sider», som for eksempel:
    • Overvåkning av huset ditt via mobiltelefonen eller annen enhet (inkl. informasjon om døren er låst og brukerlogger)
    • Tilgang til vår nettbutikk med sikkerhetsrelaterte produkter som røykvarslere etc.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er basert på ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 (1) a.

Sosiale medier-partnere

Facebook Custom Audience (Pixel)

Vi bruker remarketing-koder (også kalt Facebook-piksler) fra det sosiale nettverket Facebook for markedsføringsformål. Hensikten er å kunne vise våre annonser til brukere av Facebook som nylig har besøkt våre nettsider, samt for å analysere bruken av våre nettsider og effekten av annonsering på Facebook. For å gjøre dette lastes en gjennomsiktig bildefil når du besøker våre nettsider. Denne bildefilen lastes fra Facebooks servere, og gjør at Facebook forstår at du er en av brukerne som nylig har besøkt nettsidene våre.

Facebook bruker denne informasjonen til å gi oss statistiske og anonyme data om generell bruk av nettstedet vårt og effektiviteten av vår Facebook-reklame («Facebook-annonser»). Du kan når som helst vise og endre personverninnstillingene gjennom Facebook-profilen din. Dataene som genereres i denne sammenheng kan bli overført til en Facebook-server i USA for evaluering og lagring. Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Facebooks EU-US Privacy Shield sertifisering.

Bruken av Facebook Pixel reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren eller gjennom å endre personverninnstillingene på din Facebook-profil.

For mer informasjon om hvordan Facebook samler og bruker dataene, samt dine rettigheter og muligheter for å beskytte personvernet ditt, kan du gå til Facebooks personvernregler.

Google Marketing Platform

Vår nettside bruker Google Marketing Platform, en tjeneste som leveres av Google Ireland Limited («Google»). Google Marketing Platform bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å presentere annonser som er relevante for deg. Bruken av Google Marketing Platform gjør det mulig for Google og deres partnere å vise annonser basert på tidligere besøk til våre eller andre nettsteder. Dataene som genereres i denne sammenheng kan bli overført til en Google-server i USA for evaluering og lagring. Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Facebooks EU-US Privacy Shield sertifisering. Innsamling av informasjon gjennom Google Marketing Platform reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren eller gjennom å endre personverninnstillingene dine hos Google. Mer informasjon finner du i personvernerklæringen til Google.

Verisure kunder

Vårt kundeforhold

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer, e-postadresse og betalingsdetaljer.
  • Vi vil også samle inn kontaktinformasjonen til dine alarmkontakter, herunder navn, telefonnummer og/eller e-postadresse. Kontaktpersoner (alarmkontakter) velges av deg, og er eksempelvis din partner, familiemedlemmer, naboer, venner eller ansatte. Hvilken kundekategori du er i, hvilke alarmprodukt du har, kontaktinformasjon og din kommunikasjon med kundeservice.

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Inngå avtaler, installere alarmer og gi deg overvåkningstjenesten du har valgt, samt å fakturere for slike tjenester.
  • Administrasjon av vår virksomhet, blant annet: kredittkontroller, hardware- og software-oppdateringer, teknisk support, håndtering av kundeservice, kundetilfredshetsundersøkelser og prisjusteringer. For å kunne gi relevante prisjusteringer for våre ulike kundekategorier, vurderer vi parametere som alarmprodukt, kontraktsvarighet og kundeforhold.
  • Sende deg kundeundersøkelser for å få en bedre forståelse av hvilke områder vi kan forbedre vår service og gi individuell oppfølging og tilbakemelding til deg.
  • Kontakte dine alarmkontakter for å gi dem opplæring om deres roller og ansvar. Etter dette vil vi bare kontakte alarmkontaktene hvis alarmen din utløses og vi kan ikke få tak i deg. Hvis du gir oss personopplysningene til en valgt alarmkontakt, bekrefter du at du har informert dem om at vi vil bruke deres personlige opplysninger med det formål å ha dem som alarmkontakt. Når vi mottar navn og e-postadresse til dine alarmkontakter, kan vi sende dem vår personvernerklæring (med mindre de allerede har informasjon om hvordan vi behandler dataene våre). Vi oppfordrer deg til å legge til e-post for alle dine alarmkontakter og å opprette brukerkontoer for dem. Dette vil gjøre det lettere for oss å kommunisere vår personvernerklæring til dem.
  • Sende deg e-post med tilbud, statusrapport for alarmanlegget ditt etc. Du kan til enhver tid velge å ikke motta disse e-postene.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller nødvendig for å oppfylle våre avtaler med deg, jf. GDPR art. 6 (1) b, men i tilfelle ved bruk av alarmkontak er behandlingen nødvendig for å beskytte dine vitale interesser, jf. GDPR art. 6 (1) d. Markedsføringsaktiviteter og formål slik som kundeservice og –undersøkelser er basert på våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f, og i enkelte tilfeller samtykke etter GDPR art. 6 (1) a.

Ingen av de nevnte behandlingene av persondata resulterer i at betydelige eller juridiske avgjørelser blir gjort om deg på helautomatisert basis.

Bruk av alarmtjenester

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, hjemsted, telefonnummer, e-postadresse, alarmkontakter, logger over og opptak av telefonsamtaler og all korrespondanse og systembrukerlogger, inkludert alarm og nødhendelser og biometrisk stemmegjenkjennelse gjennom Verisure Portal.
  • Alarmaktivitet: aktivering og deaktivering av alarm initiert av systemets brukere. Samt temperatur- og luftfuktighets data blir registrert ved bruk av utvalgte produkter (røykvarsler og klimasensor).
  • Alarmbilder og opptak: bilde og videoopptak.

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Telefonsamtaler: Vi kommuniserer med deg over telefonen for rutinemessig service og vedlikehold eller dersom alarmen utløses. Noen av våre telefonsamtaler registreres og lagres på en sikker tredjeparts database.
  • Når en alarm utløses: Vi kommuniserer med deg gjennom Verisure Voice eller Verisure Portal og betjeningspanelet. Du kan registrere din biometriske stemme på Verisure Portal for automatisk stemmegjenkjenning, men denne informasjonen vil ikke forlate panelet.
  • Alarmaktivitet: Når du eller en annen bruker aktiverer eller deaktiverer alarmen din, beholder vi en oversikt over når dette skjedde, metoden som ble brukt, brukerens navn og eventuelle telefonopptak. Disse registreringene er tilgjengelige for deg på vår nettside og mobilapp. Temperatur- og luftfuktighetsdata behandles med formålet om å tilby kunden muligheten til å ha kontroll boligens klima, samt for å kunne gi varsel via Verisure Appen dersom grenseverdiene overskrides.
  • Alarmbilder og opptak: Hvis alarmen utløses (eller SOS-signal mottas), mottar vi bilder eller opptak av eiendommen din i henhold til hvilket utstyr som er satt opp på eiendommen din. Opptakene vil bare dekke en begrenset periode (starter fra kort tid før alarmen ble utløst*). Avhengig av ditt valg av tjenester, kan du bruke systemet til å vise og ta bilder av eiendommen til enhver tid. Hvis du for eksempel har et av våre IP-kameraer, har du kontroll over hvor disse bildene er lagret (for eksempel på AWS).
*Overvåkningskameraet har et internminne som til enhver tid lagrer en kort tidsperiode med opptak, og kontinuerlig overskrives. Ved utløst alarm (eller mottatt SOS-signal) oversender overvåkningskameraet også den siste lagrede tidsperioden med opptak før utløst alarm til Verisures alarmsentral.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller nødvendig for å oppfylle våre avtaler med deg, jf. GDPR art. 6 (1) b. Innsamling og bruk av biometriske opplysninger (stemmegjenkjenning) og andre særlige kategorier av personopplysninger baseres på ditt samtykke, jf. GDPR art. 9 (2) a.

Bruk av Mine Sider og Verisure-appen

Vi samler inn og behandler følgende informasjon om deg:

  • Dine personlige opplysninger som ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer, e-postadresse. Samt tilsvarende informasjon om venner og familie.
  • Dersom du godkjenner bruken av app-tjenestene «@Home» og/eller «@Home SOS» vil vi innhente enhetens lokaliseringsinformasjon.
  • Dine preferanser, for eksempel om du ønsker alarm tilknyttet alarmsentral.

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Ved alarm utløst alarm er formålet at vi kan ringe oppførte kontaktpersoner.
  • Sende deg markedsføring om våre produkter og tjenester på e-post, sms, telefon eller gjennom målrettet markedsføring gjennom plattformer som f.eks. Facebook. Du kan når som helst melde deg av slik markedsføring ved å en e-post til personvern@verisure.no eller ved å følge instruksjonene nederst i e-postene fra oss.
  • Markedsføring av våre alarmtjenester overfor referanser som du har oppgitt til oss gjennom verving.
  • Behandling av lokaliseringsdata via «@Home» og «@Home SOS» har som formål at kunden skal kunne dele denne informasjonen med oss ved alarmtilløp. Med denne informasjonen kan Verisure se hvem som er i boligen ved utløst alarm og dermed vite hvem som bør kontaktes for å bistå i alarmsituasjonen. Dersom det er tale om en reell nødsituasjon kan Verisure varsle nødetaten og informere om at noen er i boligen. I tillegg har @Home som formål å tilby kundene mulighet til å ha oversikt over hvem av alarmbrukerne (som har tillatt funksjonen) som befinner seg i boligen.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller basert på våre berettigede interesser i å markedsføre våre tjenester, jf. GDPR art. 6.1 f. I enkelte tilfeller vil behandlingen være basert på samtykke, jf. GDPR art 6 (1) a, eksempelvis når dette er påkrevd etter markedsføringsloven. Lokaliseringsfunksjonenes formål er at kunden skal kunne dele denne informasjonen med oss ved alarmtilløp, slik at Verisure får informasjon om hvem som er hjemme i boligen og kan kontaktes og eventuelt informere om at noen er i boligen ved reell nødsituasjon. Denne behandlingen er nødvendig for å beskytte dine vitale interesser, jf. GDPR art. 6 (1) d.

Vår nettside og sosiale medier

Vår hjemmeside

Hver gang du bruker nettstedet vårt overføres grunnleggende informasjon om din enhet (eks. PC eller mobiltelefon) og nettilkoblingen til oss. Denne informasjonen er standard tekniske data (såkalte loggfiler) som overføres til vår server i tråd med vanlig praksis på internett.

Vi samler inn og behandler følgende informasjon om deg:

  • IP-adressen til enheten
  • Dato og klokkeslett
  • Hvilken nettside hos oss du besøker og eventuelt nettsiden du kom fra dersom du klikket på en lenke for å komme til en av våre nettsider.
  • Informasjon om nettleser, operativsystem og din internett-leverandør
  • Nettbaserte identifikatorer som f.eks. enhetsidentifikator, og sesjonsidentifikator

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Gi deg tilgang til våre nettsider og til kvalitetssikring og sikkerhet for våre systemer.
  • Analysere bruken av nettstedet vårt, herunder bruksvanene til våre besøkende.

Informasjonen som samles inn gjennom besøk på våre nettsider inneholder normalt ikke informasjon som kan identifisere deg eller andre brukere av enheten (eks. PC eller mobil). Innsamling av informasjon gjennom cookies/informasjonskapsler reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren.

Vi henviser til vår Cookie Notice for mer informasjon om hvilken informasjon vi samler inn fra deg når du besøker nettstedet vårt.

Integrasjon av YouTube-videoer

På våre nettsider finner du markedsføringsvideoer som kan spilles av fra våre nettsider, men som er lagret på YouTube. YouTube er en multimediatjeneste som leveres av Google Ireland Limited, Irland ("Google"). Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Googles EU-US Privacy Shield sertifisering.

Når du besøker nettstedet vårt og ser på en YouTube-video, mottar Google din IP-adresse og annen teknisk informasjon inkludert informasjon fra cookies/informasjonskapsler, uavhengig av om du er logget inn eller ikke hos YouTube/Google. Google bruker disse dataene for å tilgjengeliggjøre videoen for deg, samt for andre formål som beskrevet i Googles personvernerklæring. Hvis du er logget inn på YouTube/Google, kan Google også koble hendelsen til din brukerprofil hos Google. Hvis du ikke ønsker at din informasjon skal bli registrert, må du logge deg ut av Google før du besøker nettstedet vårt. Mer informasjon finner du i

Innsamling av informasjon gjennom cookies/informasjonskapsler reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren eller ved å endre dine personverninnstillinger hos Google. Mer informasjon finner du i

Facebook Fanpage

Vi driver en egen side («Verisure Norge») på det sosiale nettverket Facebook for å kommunisere med våre kunder og andre interesserte og for å markedsføre våre produkter og tjenester.

Gjennom vår side hos Facebook kan vi få statistikk fra Facebook om våre følgere, inkludert informasjon om antall følgere, navn, interaksjoner som likerklikk, kommentarer og delinger, samt aggregerte demografiske opplysninger (hvor følgerne våre kommer fra, hvilken aldersgruppe de tilhører osv). Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Facebooks EU-US Privacy Shield sertifisering.

Mer informasjon om innholdet og omfanget av denne statistikken finner du i Facebook sin personvernerklæring.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er basert på våre berettigede interesser, herunder å kunne gi deg informasjon på Facebook i tråd med dine ønsker, jf. GDPR art. 6 (1) f.

Godt Sagt AS

Godt Sagt AS er et kommunikasjonsbyrå basert i Drammen, Norge som lager kundevideoer til Verisure. Verisure Norge bruker personlig informasjon i forbindelse med opptak og visning av kundevideoer etter egen avtale med deg som kunde.

Vi samler inn og behandler følgende informasjon om deg:

  • Navn, bilder, inkludert levende bilder, lydopptak, beskrivelse av alarmhendelsen.

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Markedsføring av våre tjenester på våre nettsider, sosiale medier, reklame og nyhetsbrev.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er basert på ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 (1) a.

Opplysninger som vi deler med andre

Ulevering av informasjon til tredjeparter

Vi selger aldri informasjonen din til tredjepart. Vi kan dele data med andre selskaper i Verisure- konsernet i forbindelse med levering av våre produkter og tjenester for å ivareta våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f. Vi kan også utlevere informasjon til offentlige myndigheter dersom det er åpenbart at en forbrytelse er begått eller at nødetater må kontaktes for å ivareta dine vitale interesser, jf. GDPR art. 6 (1) c.

Da våre aktiviteter krever kompetanse og ressurser fra andre selskaper, vil vi også bruke leverandører som beskrevet under, for å kunne utføre disse aktivitetene. Disse leverandørene har inngått såkalte databehandleravtaler i tråd med gjeldende personvernlovgivning, herunder kravene i GDPR, som blant annet sikrer at informasjonssikkerheten er ivaretatt og at leverandøren ikke bruker opplysninger til annet enn å levere de avtalte tjenestene for oss.

Følgende leverandører er sentrale databehandlere og vil kunne behandle dine personopplysninger:

  • Skytjenester, inkludert Microsoft 365, lokalisert i EØS for å lagre alarmopptak og de personlige dataene du oppgir, og for katastrofegjenopprettingstjenester, samt for utførelsen av en kontrakt vi inngår med deg.
  • Kundesupportleverandører, inkludert eGain og Market Direction lokalisert i EØS som vi bruker til å hjelpe oss med å gi deg våre skjemaer og fakturaer, og komme i kontakt med deg.
  • Kundekommunikasjonsleverandører, inkludert Apsis lokalisert i Sverige og Allkopi lokalisert i Norge, som vi bruker til å gi deg informasjon og tilbud via e-post eller fysiske utsendelser.
  • Telefonsystemleverandører, inkludert Cisco og Verba, lokalisert i EØS som vi bruker for å komme i kontakt med deg via telefon.
  • Betalingsleverandører som inkluderer Opus Capita og DIBS, lokalisert i EØS som vi bruker til å behandle installasjons- og tjenestebetalinger.
  • Finansielle tjenesteleverandører Sergel, Experian og Visma lokalisert i Norge som vi bruker til å tildele krav utstedt av kontrakten med deg, f.eks. i tilfelle feil i rettidig betaling for produkter og tjenester.
  • Våre lokale franchisetakere og partnere i Norge som vi bruker til å gi deg installasjon, vedlikehold og kundeservice.
  • Sikkerhetsfirmaer inkludert Securitas AS i Norge som vi bruker til å sende en vekter til din eiendom i forbindelse med et alarmoppdrag.
  • De lokale myndighetene dersom det er åpenbart at en forbrytelse er begått eller at nødetater må kontaktes.
  • Leverandører av finansiell revisjon som PwC i Norge for å kunne utføre revisjoner som påkrevd i lov.
  • Markedsføring og markedsundersøkelser, inkludert Netlife Dialog AS, Trustpilot i EØS, USA og Australia, Market Direction og Kantar TNS lokalisert i EØS som vi bruker til markedsføring, markedsundersøkelser og tilbakemeldinger fra kunder.
  • Cloud Storage-leverandør AWS som gir Verisure-kunder muligheten til å lagre historisk kameraopptak. Dersom personopplysninger om deg blir sikkerhetskopiert i USA, har Google registrert EU-US Privacy Shield.

Personopplysningene vil kunne bli overført til databehandlere etablert i land utenfor EU-/EØS-området («tredjeland»). I så fall vil Verisure sørge for å iverksette nødvendige tiltak i henhold til gjeldende personvernlovgivning for å sikre at dine personopplysninger håndteres sikkert og med tilstrekkelig beskyttelsesnivå tilsvarende og på samme nivå som den beskyttelse som tilbys innenfor EU-/EØS-området.

Ytterligere detaljer om overføring inkludert kopier av eventuelle dataoverføringsavtaler vi bruker er tilgjengelig fra oss på forespørsel.

Ditt personvern

Oppbevaring av din informasjon

Dine personopplysninger vil ikke lagres lenger enn det som er nødvendig for å gjennomføre formålet med behandlingen, slik det er beskrevet i denne erklæringen. Vi har fastsatt ulike regler for sletting for ulike typer av opplysninger, og kriteriene som vi bruker for å definere lagringstiden er:

  1. om du er aktiv kunde hos oss
  2. hva slags type opplysninger det er snakk om
  3. hva opplysningene brukes til, og
  4. om vi har særskilte lovpålagte plikter til å lagre eller slette opplysningene

Nærmere regler om sletting av opplysninger er fastsatt i vår Data Retention Policy (slettepolicy)

Dine rettigheter

Personopplysningsloven gir deg flere rettigheter for å hjelpe deg med å ivareta ditt personvern. Disse rettighetene inkluderer:

Informasjon om behandling av personopplysninger:

Du har rett til informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Det viktigste med informasjonsplikten er at den skal sikre du kan forstå hvordan personopplysninger blir behandlet, hvilke konsekvenser behandlingen kan ha, hvilke rettigheter du har og hvordan disse rettighetene kan tas i bruk.

Innsyn i egne personopplysninger:

Du har rett til å be om innsyn i egne personopplysninger. Dette betyr at du skal få vite om vi samler inn og bruker opplysninger om deg, og du har også rett til å få utlevert kopi av opplysningene vi har lagret om deg (med enkelte få unntak).

Korrigering av personopplysninger:

Du har rett til å få korrigert personopplysninger som er feil eller unøyaktige. Dette sikrer blant annet at vi har oppdatert informasjon om deg som kunde, slik at vi ikke tar avgjørelser på feil grunnlag eller sender faktura og annen informasjon til feil adresse.

Sletting av personopplysninger:

Du har i visse tilfeller rett til å be om sletting av personopplysninger. Dette gjelder eksempelvis når lagring av opplysningene ikke lenger er nødvendig for å oppnå formålet med behandlingen, hvis du trekker tilbake samtykker og det ikke finnes annet rettslig grunnlag for behandlingen, hvis behandlingen er ulovlig eller opplysningene er samlet inn gjennom nettjenester eller app-er rettet mot barn.

Begrenset bruk av personopplysninger:

Du kan be om at vi ikke bruker personopplysninger til annet enn å fastlegge, gjøre gjeldende eller forsvare et rettslig krav (f.eks. kreve betaling for en avtale), for å beskytte en annens rettigheter eller å ivareta viktige samfunnsinteresser hvis:

  • du har bedt om at feilaktige opplysninger korrigeres (inntil opplysningene er korrigert),
  • du har klaget på behandlingen av personopplysningene (inntil du har fått tilbakemelding på klagen), eller
  • det viser seg at vår behandling av opplysningene er ulovlig, og du foretrekker at vi lagrer opplysningene fremfor å slette dem

Dataportabilitet:

Du har rett til å be om at personopplysninger utleveres fra oss og til en annen virksomhet. Formålet med denne rettigheten er å gi deg kontroll over egne opplysninger, og skal blant annet gjøre det enklere for deg å flytte fra en tjenesteleverandør til en annen. Retten gjelder kun opplysninger som du selv har gitt til oss, og bare når vi bruker opplysningene til å oppfylle en avtale med deg (eks. levere en tjeneste eller et produkt) eller bruken av opplysningene er basert på ditt samtykke.

Innsigelsesrett (reservasjonsrett):

Du har rett til gjøre innsigelser mot innsamling og bruk av personopplysninger for våre berettigede interesser, jf. informasjon over om våre behandlingsgrunnlag.

Hvis du har rett til innsigelse, plikter vi å avslutte behandlingen av personopplysningene. Unntaket er hvis det foreligger tungtveiende og berettigede grunner for behandlingen som går foran hensynet til dine interesser, eller at behandlingen er nødvendig for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare et rettskrav.

Du har også rett til å klage på vår behandling av personopplysninger (se kontaktinformasjon nedenfor), og du kan også klage på behandlingen av dine personopplysninger til tilsynsmyndigheten (Datatilsynet).

Kontakt og henvendelser

Hvis du har en klage eller spørsmål rundt hvordan vi bruker dine personlige data, kan du kontakte oss og vi vil forsøke å løse dette så raskt som mulig. Det primære kontaktpunktet for alle henvendelser om denne erklæringen, inkludert forespørsel om utøvelse av dine rettigheter, er vårt personvernombud.

 

Personvernombudet kan kontaktes på følgende måte:

personvern@verisure.no

Telefon 21 49 44 44

Verisure AS, Postboks 24 Skøyen, 0212 Oslo.

 

Denne Personvernerklæringen ble oppdatert i mai 2019. Vi forbeholder oss retten til å endre denne ved behov.

Personvernerklæring

Beskyttelse av dine personopplysninger er viktig for Verisure. Vi tar din sikkerhet alvorlig og vil sørge for at dine opplysninger behandles i samsvar med den til enhver tid gjeldende personopplysningslov, inkludert GDPR. Les denne erklæringen nøye. Den gir viktig informasjon om hvordan vi bruker personopplysninger og forklarer dine juridiske rettigheter.

Der det står «deg» eller «din» i denne erklæringen, betyr dette enten deg eller personer som handler på vegne av deg. Der det står «vi», «oss» eller «våre», betyr dette Verisure AS.

Potensielle kunder

Interessenter

Verisure tiltrekker seg kunder på flere måter. Disse inkluderer:

  • Ta kontakt – når en potensiell kunde registrerer seg på vår hjemmeside og ber oss om å ringe tilbake.
  • Få tilbud – når en potensiell kunde fyller inn et tilbudsskjema på vår hjemmeside og avtaler et hjemmebesøk.
  • Dørsalg – når en Verisure-ansatt banker på døren til en potensiell kunde.

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Navn, adresse, telefonnummer, og overordnet informasjon om din bolig, behov og vaner.
  • Dine preferanser, for eksempel om du ønsker alarm tilknyttet alarmsentral
  • Opptak av hele eller deler av samtaler med oss til bruk for intern opplæring. Du vil i så fall få informasjon om dette før opptak finner sted, og du vil ha mulighet til å reservere deg mot opptakene

Vi bruker din kontaktinformasjon, samt opplysninger om behov og preferanser til følgende formål:

  • Gi deg et tilbud basert på dine behov og ønsker. Dette innebærer at en sikkerhetsekspert vil kunne komme til din bolig/bedrift for å tilby deg en skreddersydd løsning, eller at en salgsrepresentant ringer deg for å gi deg et skreddersydd tilbud via telefon.
  • Analysere behovene til potensielle kunder, slik at vi kan utvikle vårt tjenestetilbud og tilby bedre service.

Opptak av kundesamtaler brukes til følgende formål:

  • Gi deg et tilbud basert på dine behov og ønsker. Dette innebærer at en sikkerhetsekspert vil kunne komme til din bolig/bedrift for å tilby deg en skreddersydd løsning, eller at en salgsrepresentant ringer deg for å gi deg et skreddersydd tilbud via telefon.
  • Analysere behovene til potensielle kunder, slik at vi kan utvikle vårt tjenestetilbud og tilby bedre service.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller nødvendig for at vi skal kunne oppfylle en avtale med deg, jf. GDPR art. 6(1) b. Behandling for opplærings- og analyseformål samt videre salgsarbeid er basert på våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f

Interessenter

Verisure tiltrekker seg kunder på flere måter. Disse inkluderer:

  • Ta kontakt – når en potensiell kunde registrerer seg på vår hjemmeside og ber oss om å ringe tilbake.
  • Få tilbud – når en potensiell kunde fyller inn et tilbudsskjema på vår hjemmeside og avtaler et hjemmebesøk.
  • Dørsalg – når en Verisure-ansatt banker på døren til en potensiell kunde.

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Navn, adresse, telefonnummer, og overordnet informasjon om din bolig, behov og vaner.
  • Dine preferanser, for eksempel om du ønsker alarm tilknyttet alarmsentral
  • Opptak av hele eller deler av samtaler med oss til bruk for intern opplæring. Du vil i så fall få informasjon om dette før opptak finner sted, og du vil ha mulighet til å reservere deg mot opptakene

Vi bruker din kontaktinformasjon, samt opplysninger om behov og preferanser til følgende formål:

  • Gi deg et tilbud basert på dine behov og ønsker. Dette innebærer at en sikkerhetsekspert vil kunne komme til din bolig/bedrift for å tilby deg en skreddersydd løsning, eller at en salgsrepresentant ringer deg for å gi deg et skreddersydd tilbud via telefon.
  • Analysere behovene til potensielle kunder, slik at vi kan utvikle vårt tjenestetilbud og tilby bedre service.

Opptak av kundesamtaler brukes til følgende formål:

  • Gi deg et tilbud basert på dine behov og ønsker. Dette innebærer at en sikkerhetsekspert vil kunne komme til din bolig/bedrift for å tilby deg en skreddersydd løsning, eller at en salgsrepresentant ringer deg for å gi deg et skreddersydd tilbud via telefon.
  • Analysere behovene til potensielle kunder, slik at vi kan utvikle vårt tjenestetilbud og tilby bedre service.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller nødvendig for at vi skal kunne oppfylle en avtale med deg, jf. GDPR art. 6(1) b. Behandling for opplærings- og analyseformål samt videre salgsarbeid er basert på våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f

Direkte markedsføring

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Navn, hjemmeadresse, telefonnummer, e-postadresse.
  • Dine preferanser, for eksempel om du ønsker alarm tilknyttet alarmsentral.

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Sende deg markedsføring om våre produkter og tjenester på e-post, sms, telefon eller gjennom målrettet markedsføring gjennom plattformer som f.eks. Facebook.

Du kan når som helst melde deg av slik markedsføring ved å en e-post til personvern@verisure.no eller ved å følge instruksjonene nederst i e-postene fra oss.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller basert på våre berettigede interesser i å markedsføre våre tjenester, jf. GDPR art. 6.1 f. I enkelte tilfeller vil behandlingen være basert på samtykke, jf. GDPR art 6 (1) a, eksempelvis når dette er påkrevd etter markedsføringsloven.

Alliansepartnere

Verisure samarbeider med andre organisasjoner i et alliansesamarbeid. Samarbeidet innebærer at partnerne utveksler din kontaktinformasjon for markedsføringsformål, under forutsetning av at du har samtykket til dette. Du vil når som helst kunne takke nei til å motta ytterligere markedsføring fra oss.

Våre alliansepartnere inkluderer Gjensidige, Norsk Caravan Club, Yale Doorman, Codan, Huseiernes Landsforbund, HomeNet, If og Meglerfront.

Medlemsorganisasjoner (som f.eks. Huseiernes landsforbud)

Vi samler inn og prosesserer følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer.

 

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Markedsføring av våre tjenester til deg.
  • Videreformidling av dine kontatopplysninger til vår(e) samarbeidspartner(e) i tråd med dine ønsker.

Forsikringsselskap (som for eksempel If)

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, e-postadresse, hjemmeadresse, postnummer, telefonnummer.

 

Vi bruker dine personopplysninger til:

  • Markedsføring av våre tjenester til deg.
  • Videreformidling av dine kontatopplysninger til vår(e) samarbeidspartner(e) i tråd med dine ønsker.

Yale Doorman

Når du kjøper en Yale Doorman med en Verisure SmartLock-komponent, og du velger å registrere deg på Verisures nettsted som gir deg tilgang til «Mine Sider», samler Verisure og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, e-post, telefonnummer.

 

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Gi deg tilgang til tilleggstjenester via "Mine Sider", som for eksempel:
    • Overvåkning av huset ditt via mobiltelefonen eller annen enhet (inkl. informasjon om døren er låst og brukerlogger)
    • Tilgang til vår nettbutikk med sikkerhetsrelaterte produkter som røykvarslere etc.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er basert på ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 (1) a.

Sosiale medier-partnere

Facebook Custom Audience (Pixel)

Vi bruker remarketing-koder (også kalt Facebook-piksler) fra det sosiale nettverket Facebook for markedsføringsformål. Hensikten er å kunne vise våre annonser til brukere av Facebook som nylig har besøkt våre nettsider, samt for å analysere bruken av våre nettsider og effekten av annonsering på Facebook. For å gjøre dette lastes en gjennomsiktig bildefil når du besøker våre nettsider. Denne bildefilen lastes fra Facebooks servere, og gjør at Facebook forstår at du er en av brukerne som nylig har besøkt nettsidene våre.

Facebook bruker denne informasjonen til å gi oss statistiske og anonyme data om generell bruk av nettstedet vårt og effektiviteten av vår Facebook-reklame («Facebook-annonser»). Du kan når som helst vise og endre personverninnstillingene gjennom Facebook-profilen din. Dataene som genereres i denne sammenheng kan bli overført til en Facebook-server i USA for evaluering og lagring. Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Facebooks EU-US Privacy Shield sertifisering.

Bruken av Facebook Pixel reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren eller gjennom å endre personverninnstillingene på din Facebook-profil.

For mer informasjon om hvordan Facebook samler og bruker dataene, samt dine rettigheter og muligheter for å beskytte personvernet ditt, kan du gå til Facebooks personvernregler

(hyperlenke isteden som under/i Google marketing platform)

Google Marketing Platform

Vår nettside bruker Google Marketing Platform, en tjeneste som leveres av Google Ireland Limited («Google»). Google Marketing Platform bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å presentere annonser som er relevante for deg. Bruken av Google Marketing Platform gjør det mulig for Google og deres partnere å vise annonser basert på tidligere besøk til våre eller andre nettsteder. Dataene som genereres i denne sammenheng kan bli overført til en Google-server i USA for evaluering og lagring. Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Facebooks EU-US Privacy Shield sertifisering. Innsamling av informasjon gjennom Google Marketing Platform reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren eller gjennom å endre personverninnstillingene dine hos Google. Mer informasjon finner du i personvernerklæringen til Google.

Verisure kunder

Vårt kundeforhold

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer, e-postadresse og betalingsdetaljer.
  • Vi vil også samle inn kontaktinformasjonen til dine alarmkontakter, herunder navn, telefonnummer og/eller e-postadresse. Kontaktpersoner (alarmkontakter) velges av deg, og er eksempelvis din partner, familiemedlemmer, naboer, venner eller ansatte.

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Inngå avtaler, installere alarmer og gi deg overvåkningstjenesten du har valgt, samt å fakturere for slike tjenester.
  • Administrasjon av vår virksomhet, blant annet: kredittkontroller, hardware- og software-oppdateringer, teknisk support, håndtering av kundeservice, kundetilfredshetsundersøkelser og prisjusteringer. For å kunne gi relevante prisjusteringer for våre ulike kundekategorier, vurderer vi parametere som alarmprodukt, kontraktsvarighet og kundeforhold.
  • Sende deg kundeundersøkelser for å få en bedre forståelse av hvilke områder vi kan forbedre vår service og gi individuell oppfølging og tilbakemelding til deg.
  • Kontakte dine alarmkontakter for å gi dem opplæring om deres roller og ansvar. Etter dette vil vi bare kontakte alarmkontaktene hvis alarmen din utløses og vi kan ikke få tak i deg. Hvis du gir oss personopplysningene til en valgt alarmkontakt, bekrefter du at du har informert dem om at vi vil bruke deres personlige opplysninger med det formål å ha dem som alarmkontakt. Når vi mottar navn og e-postadresse til dine alarmkontakter, kan vi sende dem vår personvernerklæring (med mindre de allerede har informasjon om hvordan vi behandler dataene våre). Vi oppfordrer deg til å legge til e-post for alle dine alarmkontakter og å opprette brukerkontoer for dem. Dette vil gjøre det lettere for oss å kommunisere vår personvernerklæring til dem.
  • Sende deg e-post med tilbud, statusrapport for alarmanlegget ditt etc. Du kan til enhver tid velge å ikke motta disse e-postene.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller nødvendig for å oppfylle våre avtaler med deg, jf. GDPR art. 6 (1) b, men i tilfelle ved bruk av alarmkontak er behandlingen nødvendig for å beskytte dine vitale interesser, jf. GDPR art. 6 (1) d. Markedsføringsaktiviteter og formål slik som kundeservice og –undersøkelser er basert på våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f, og i enkelte tilfeller samtykke etter GDPR art. 6 (1) a.

Ingen av de nevnte behandlingene av persondata resulterer i at betydelige eller juridiske avgjørelser blir gjort om deg på helautomatisert basis.

Bruk av alarmtjenester

Vi samler inn og bruker følgende informasjon om deg:

  • Ditt navn, hjemmeadresse, hjemsted, telefonnummer, e-postadresse, alarmkontakter, logger over og opptak av telefonsamtaler og all korrespondanse og systembrukerlogger, inkludert alarm og nødhendelser og biometrisk stemmegjenkjennelse gjennom Verisure Portal.

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Telefonsamtaler: Vi kommuniserer med deg over telefonen for rutinemessig service og vedlikehold eller dersom alarmen utløses. Noen av våre telefonsamtaler registreres og lagres på en sikker tredjeparts database.
  • Når en alarm utløses: Vi kommuniserer med deg gjennom Verisure Voice eller Verisure Portal og betjeningspanelet. Du kan registrere din biometriske stemme på Verisure Portal for automatisk stemmegjenkjenning, men denne informasjonen vil ikke forlate panelet.
  • Alarmaktivitet: Når du eller en annen bruker aktiverer eller deaktiverer alarmen din, beholder vi en oversikt over når dette skjedde, metoden som ble brukt, brukerens navn og eventuelle telefonopptak. Disse registreringene er tilgjengelige for deg på vår nettside og mobilapp.
  • Alarmbilder og opptak: Hvis alarmen utløses, mottar vi bilder eller opptak av eiendommen din i henhold til hvilket utstyr som er satt opp på eiendommen din. Opptakene vil bare dekke en begrenset periode (starter fra kort tid før alarmen ble utløst). Avhengig av ditt valg av tjenester, kan du bruke systemet til å vise og ta bilder av eiendommen til enhver tid. Hvis du for eksempel har et av våre IP-kameraer, har du kontroll over hvor disse bildene er lagret (for eksempel på AWS).

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller nødvendig for å oppfylle våre avtaler med deg, jf. GDPR art. 6 (1) b. Innsamling og bruk av biometriske opplysninger (stemmegjenkjenning) og andre særlige kategorier av personopplysninger baseres på ditt samtykke, jf. GDPR art. 9 (2) a.

Bruk av Mine Sider og Verisure-appen

Vi samler inn og behandler følgende informasjon om deg:

  • Dine personlige opplysninger som ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer, e-postadresse.
  • Navn på venner og familie, hjemmeadresse, telefonnummer(e) og e-postadresse som du referer til oss gjennom Ved oversendelse av slik informasjon bekrefter du at du har informert dem om at vi kan bruke deres personopplysninger med det formål å kontakte dem for å tilby alarmtjenester.
  • Dine preferanser, for eksempel om du ønsker alarm tilknyttet alarmsentral.

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Sende deg markedsføring om våre produkter og tjenester på e-post, sms, telefon eller gjennom målrettet markedsføring gjennom plattformer som f.eks. Facebook. Du kan når som helst melde deg av slik markedsføring ved å en e-post til personvern@verisure.no eller ved å følge instruksjonene nederst i e-postene fra oss.
  • Markedsføring av våre alarmtjenester overfor referanser som du har oppgitt til oss.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er i de fleste tilfeller basert på våre berettigede interesser i å markedsføre våre tjenester, jf. GDPR art. 6.1 f. I enkelte tilfeller vil behandlingen være basert på samtykke, jf. GDPR art 6 (1) a, eksempelvis når dette er påkrevd etter markedsføringsloven.

Vår nettside og sosiale medier

Vår hjemmeside

Hver gang du bruker nettstedet vårt overføres grunnlegende informasjon om din enhet (eks. PC eller mobiltelefon) og nettilkoblingen til oss. Denne informasjonen er standard tekniske data (såkalte loggfiler) som overføres til vår server i tråd med vanlig praksis på internett.

Vi samler inn og behandler følgende informasjon om deg:

  • IP-adressen til enheten
  • Dato og klokkeslett
  • Hvilken nettside hos oss du besøker og eventuelt nettsiden du kom fra dersom du klikket på en lenke for å komme til en av våre nettsider.
  • Informasjon om nettleser, operativsystem og din internett-leverandør
  • Nettbaserte identifikatorer som f.eks. enhetsidentifikator, og sesjonsidentifikator

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Gi deg tilgang til våre nettsider og til kvalitetssikring og sikkerhet for våre systemer.
  • Analysere bruken av nettstedet vårt, herunder bruksvanene til våre besøkende.

Informasjonen som samles inn gjennom besøk på våre nettsider inneholder normalt ikke informasjon som kan identifisere deg eller andre brukere av enheten (eks. PC eller mobil). Innsamling av informasjon gjennom cookies/informasjonskapsler reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren.

Vi henviser til vår Cookie Notice for mer informasjon om hvilken informasjon vi samler inn fra deg når du besøker nettstedet vårt.

Integrasjon av YouTube-videoer

På våre nettsider finner du markedsføringsvideoer som kan spilles av fra våre nettsider, men som er lagret på YouTube. YouTube er en multimediatjeneste som leveres av Google Ireland Limited, Irland ("Google"). Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Googles EU-US Privacy Shield sertifisering.

Når du besøker nettstedet vårt og ser på en YouTube-video, mottar Google din IP-adresse og annen teknisk informasjon inkludert informasjon fra cookies/informasjonskapsler, uavhengig av om du er logget inn eller ikke hos YouTube/Google. Google bruker disse dataene for å tilgjengeliggjøre videoen for deg, samt for andre formål som beskrevet i Googles personvernerklæring. Hvis du er logget inn på YouTube/Google, kan Google også koble hendelsen til din brukerprofil hos Google. Hvis du ikke ønsker at din informasjon skal bli registrert, må du logge deg ut av Google før du besøker nettstedet vårt. Mer informasjon finner du i

Innsamling av informasjon gjennom cookies/informasjonskapsler reguleres av ekomloven § 2-7b, og du anses å samtykke til bruken av verktøyet dersom innstillingene i nettleseren åpner for såkalte tredjepartscookies. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gjennom å endre cookie-innstillingene i nettleseren eller ved å endre dine personverninnstillinger hos Google. Mer informasjon finner du i

Facebook Fanpage

Vi driver en egen side («Verisure Norge») på det sosiale nettverket Facebook for å kommunisere med våre kunder og andre interesserte og for å markedsføre våre produkter og tjenester.

Gjennom vår side hos Facebook kan vi få statistikk fra Facebook om våre følgere, inkludert informasjon om antall følgere, navn, interaksjoner som likerklikk, kommentarer og delinger, samt aggregerte demografiske opplysninger (hvor følgerne våre kommer fra, hvilken aldersgruppe de tilhører osv). Personopplysninger som blir overført til USA i denne forbindelse, skjer på bakgrunn av Facebooks EU-US Privacy Shield sertifisering.

Mer informasjon om innholdet og omfanget av denne statistikken finner du i Facebook sin personvernerklæring.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er basert på våre berettigede interesser, herunder å kunne gi deg informasjon på Facebook i tråd med dine ønsker, jf. GDPR art. 6 (1) f.

Godt Sagt AS

Godt Sagt AS (www.godtsagt.no) er et kommunikasjonsbyrå basert i Drammen, Norge som lager kundevideoer til Verisure. Verisure Norge bruker personlig informasjon i forbindelse med opptak og visning av kundevideoer etter egen avtale med deg som kunde.

Vi samler inn og behandler følgende informasjon om deg:

  • Navn, bilder, inkludert levende bilder, lydopptak, beskrivelse av alarmhendelsen.

Vi bruker informasjonen din til følgende formål:

  • Markedsføring av våre tjenester på våre nettsider, sosiale medier, reklame og nyhetsbrev.

Innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet over skjer i samsvar med personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysningene er basert på ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 (1) a.

Opplysninger som vi deler med andre

Ulevering av informasjon til tredjeparter

Vi selger aldri informasjonen din til tredjepart. Vi kan dele data med andre selskaper i Verisure- konsernet i forbindelse med levering av våre produkter og tjenester for å ivareta våre berettigede interesser, jf. GDPR art. 6 (1) f. Vi kan også utlevere informasjon til offentlige myndigheter dersom det er åpenbart at en forbrytelse er begått eller at nødetater må kontaktes for å ivareta dine vitale interesser, jf. GDPR art. 6 (1) c.

Da våre aktiviteter krever kompetanse og ressurser fra andre selskaper, vil vi også bruke leverandører som beskrevet under, for å kunne utføre disse aktivitetene. Disse leverandørene har inngått såkalte databehandleravtaler i tråd med gjeldende personvernlovgivning, herunder kravene i GDPR, som blant annet sikrer at informasjonssikkerheten er ivaretatt og at leverandøren ikke bruker opplysninger til annet enn å levere de avtalte tjenestene for oss.

Følgende leverandører er sentrale databehandlere og vil kunne behandle dine personopplysninger:

  • Skytjenester, inkludert Microsoft 365, lokalisert i EØS for å lagre alarmopptak og de personlige dataene du oppgir, og for katastrofegjenopprettingstjenester, samt for utførelsen av en kontrakt vi inngår med deg.
  • Kundesupportleverandører, inkludert eGain og Market Direction lokalisert i EØS som vi bruker til å hjelpe oss med å gi deg våre skjemaer og fakturaer, og komme i kontakt med deg.
  • Kundekommunikasjonsleverandører, inkludert Apsis lokalisert i Sverige og Allkopi lokalisert i Norge, som vi bruker til å gi deg informasjon og tilbud via e-post eller fysiske utsendelser.
  • Telefonsystemleverandører, inkludert Cisco og Verba, lokalisert i EØS som vi bruker for å komme i kontakt med deg via telefon.
  • Betalingsleverandører som inkluderer Opus Capita og DIBS, lokalisert i EØS som vi bruker til å behandle installasjons- og tjenestebetalinger.
  • Finansielle tjenesteleverandører Sergel, Experian og Visma lokalisert i Norge som vi bruker til å tildele krav utstedt av kontrakten med deg, f.eks. i tilfelle feil i rettidig betaling for produkter og tjenester.
  • Våre lokale franchisetakere og partnere i Norge som vi bruker til å gi deg installasjon, vedlikehold og kundeservice.
  • Sikkerhetsfirmaer inkludert Securitas AS i Norge som vi bruker til å sende en vekter til din eiendom i forbindelse med et alarmoppdrag.
  • De lokale myndighetene dersom det er åpenbart at en forbrytelse er begått eller at nødetater må kontaktes.
  • Leverandører av finansiell revisjon som PwC i Norge for å kunne utføre revisjoner som påkrevd i lov.
  • Markedsføring og markedsundersøkelser, inkludert Netlife Dialog AS, Trustpilot i EØS, USA og Australia, Market Direction og Kantar TNS lokalisert i EØS som vi bruker til markedsføring, markedsundersøkelser og tilbakemeldinger fra kunder.
  • Cloud Storage-leverandør AWS som gir Verisure-kunder muligheten til å lagre historisk kameraopptak. Dersom personopplysninger om deg blir sikkerhetskopiert i USA, har Google registrert EU-US Privacy Shield.


Personopplysningene vil kunne bli overført til databehandlere etablert i land utenfor EU-/EØS-området («tredjeland»). I så fall vil Verisure sørge for å iverksette nødvendige tiltak i henhold til gjeldende personvernlovgivning for å sikre at dine personopplysninger håndteres sikkert og med tilstrekkelig beskyttelsesnivå tilsvarende og på samme nivå som den beskyttelse som tilbys innenfor EU-/EØS-området.

Ytterligere detaljer om overføring inkludert kopier av eventuelle dataoverføringsavtaler vi bruker er tilgjengelig fra oss på forespørsel.

Ditt personvern

Oppbevaring av din informasjon

Dine personopplysninger vil ikke lagres lenger enn det som er nødvendig for å gjennomføre formålet med behandlingen, slik det er beskrevet i denne erklæringen. Vi har fastsatt ulike regler for sletting for ulike typer av opplysninger, og kriteriene som vi bruker for å definere lagringstiden er:

  1. om du er aktiv kunde hos oss
  2. hva slags type opplysninger det er snakk om
  3. hva opplysningene brukes til, og
  4. om vi har særskilte lovpålagte plikter til å lagre eller slette opplysningene

Nærmere regler om sletting av opplysninger er fastsat i vår Data Retention Policy (slettepolicy)

Dine rettigheter

Personopplysningsloven gir deg flere rettigheter for å hjelpe deg med å ivareta ditt personvern. Disse rettighetene inkluderer:

Informasjon om behandling av personopplysninger:

Du har rett til informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Det viktigste med informasjonsplikten er at den skal sikre du kan forstå hvordan personopplysninger blir behandlet, hvilke konsekvenser behandlingen kan ha, hvilke rettigheter du har og hvordan disse rettighetene kan tas i bruk.

Innsyn i egne personopplysninger:

Du har rett til å be om innsyn i egne personopplysninger. Dette betyr at du skal få vite om vi samler inn og bruker opplysninger om deg, og du har også rett til å få utlevert kopi av opplysningene vi har lagret om deg (med enkelte få unntak).

Korrigering av personopplysninger:

Du har rett til å få korrigert personopplysninger som er feil eller unøyaktige. Dette sikrer blant annet at vi har oppdatert informasjon om deg som kunde, slik at vi ikke tar avgjørelser på feil grunnlag eller sender faktura og annen informasjon til feil adresse.

Sletting av personopplysninger:

Du har i visse tilfeller rett til å be om sletting av personopplysninger. Dette gjelder eksempelvis når lagring av opplysningene ikke lenger er nødvendig for å oppnå formålet med behandlingen, hvis du trekker tilbake samtykker og det ikke finnes annet rettslig grunnlag for behandlingen, hvis behandlingen er ulovlig eller opplysningene er samlet inn gjennom nettjenester eller app-er rettet mot barn.

Begrenset bruk av personopplysninger:

Du kan be om at vi ikke bruker personopplysninger til annet enn å fastlegge, gjøre gjeldende eller forsvare et rettslig krav (f.eks. kreve betaling for en avtale), for å beskytte en annens rettigheter eller å ivareta viktige samfunnsinteresser hvis:

  • du har bedt om at feilaktige opplysninger korrigeres (inntil opplysningene er korrigert),
  • du har klaget på behandlingen av personopplysningene (inntil du har fått tilbakemelding på klagen), eller
  • det viser seg at vår behandling av opplysningene er ulovlig, og du foretrekker at vi lagrer opplysningene fremfor å slette dem

Dataportabilitet:

Du har rett til å be om at personopplysninger utleveres fra oss og til en annen virksomhet. Formålet med denne rettigheten er å gi deg kontroll over egne opplysninger, og skal blant annet gjøre det enklere for deg å flytte fra en tjenesteleverandør til en annen. Retten gjelder kun opplysninger som du selv har gitt til oss, og bare når vi bruker opplysningene til å oppfylle en avtale med deg (eks. levere en tjeneste eller et produkt) eller bruken av opplysningene er basert på ditt samtykke.

Innsigelsesrett (reservasjonsrett):

Du har rett til gjøre innsigelser mot innsamling og bruk av personopplysninger for våre berettigede interesser, jf. informasjon over om våre behandlingsgrunnlag.

Hvis du har rett til innsigelse, plikter vi å avslutte behandlingen av personopplysningene. Unntaket er hvis det foreligger tungtveiende og berettigede grunner for behandlingen som går foran hensynet til dine interesser, eller at behandlingen er nødvendig for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare et rettskrav.

Du har også rett til å klage på vår behandling av personopplysninger (se kontaktinformasjon nedenfor), og du kan også klage på behandlingen av dine personopplysninger til tilsynsmyndigheten (Datatilsynet).

Kontakt og henvendelser

Hvis du har en klage eller spørsmål rundt hvordan vi bruker dine personlige data, kan du kontakte oss og vi vil forsøke å løse dette så raskt som mulig. Det primære kontaktpunktet for alle henvendelser om denne erklæringen, inkludert forespørsel om utøvelse av dine rettigheter, er vårt personvernombud.

 

Personvernombudet kan kontaktes på følgende måte:

personvern@verisure.no

Telefon 21 49 44 44

Verisure AS, Postboks 24 Skøyen, 0212 Oslo.

 

Denne Personvernerklæringen ble oppdatert i mai 2019. Vi forbeholder oss retten til å endre denne ved behov.

Drammensveien 211, 0281 Oslo

Kundeservice: 21 49 44 44

Alarmstasjon: 06010

kundeservice@verisure.no