Verisure logo
 
brann
sikkerhetstips

Røykvarslerens dag 1. desember

Av
Verisure Norge
Tilløp til brann

Nå som vi er inne i årstiden hvor flest branner oppstår, er det ekstra viktig å sørge for at røykvarslerne dine fungerer som de skal. Vi anbefaler at du bruker 1. desember til å sjekke røykvarslerne dine.

Sovende barn røykvarsler

Røykvarslere redder liv. 1. desember er røykvarslerens dag, og en fin påminnelse om å bytte batterier og ta et ekstra klikk på testknappen for å sjekke at brannalarmen fungerer som det skal.

 

Test røykvarslerne og bytt batterier

Både batterier og røykvarslere har begrenset levetid, og bør derfor testes og byttes regelmessig. Batteriene bør byttes minst 1 gang per år, mens selve røykvarsleren har en levetid på ca. 10 år. Hører du pip fra røykvarsleren din ut over det årlige byttet, er dette indikasjon på at noe er galt, og at du bør gjøre en ekstra test.

Som kunde hos Verisure trenger du ikke å teste røykvarslerne dine selv. Når røykvarslerne er en del av alarmsystemet, blir både signaler og batterier overvåket kontinuerlig, og du blir varslet når det er på tide med batteribytte. Du kan stole på at vi følger med for deg.

 

Stemme + sirene vekker barn mer effektivt

Røykvarslere er hjemmets viktigste livredder. Men visste du at den høyfrekvente sirenen alene, ofte ikke er nok til å vekke et sovende barn? Forskning gjort av blant annet Pediatric Reasearch, viser at barn i dyp søvn våkner raskere av en kombinasjon av stemme og sirene. 

Verisures røykvarslere er utviklet spesielt med tanke på barn, og vekker effektivt med både sirene og stemme. Skulle det oppstå en brann, vil alle Verisures røykvarslere utløses samtidig, og stemmen fortelle deg hvor det brenner. Verisures alarmstasjon, vil umiddelbart varsle brannvesenet og ved hjelp av kameraer og Verisure Voice, hjelpe deg å finne den tryggeste veien ut. Det eneste du trenger å tenke på, er å få deg og familien ut i sikkerhet.

Verisure installerer røykvarsler

Røykvarslere er lovpålagt

I henhold til brannvernforskriften, er boligeier ansvarlig for å sørge for at boligen har minst én røykvarsler i hver etasje, og at lyden fra varslerne høres tydelig, selv med dørene lukket. 

Verisure anbefaler to røykvarslere per etasje og i tillegg én ekstra røykvarsler i hvert soverom. 

Er du Verisure-kunde, er røykvarslerens dag en fin dag for en brannøvelse med familien, så alle vet hva man skal gjøre, og hvor man skal møtes dersom en brann skulle oppstå.  For alle andre, oppfordrer vi til å bruke 1. desember til å sjekke alle røykvarslerne dine, og bytte batterier. Det kan redde både ditt eget liv, og livet til noen du er glad i.


 

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER