Verisure logo
 
sikkerhetstips

Slik sikrer du deg mot innbrudd i sommer

Av
Verisure Norge
Tyv med brekkjern utenfor alarmsikret bolig

En undersøkelse viser at 1 av 2 kjenner noen som har opplevd innbrudd i boligen sin. Samtidig sier hele 73 prosent at de er svært lite eller ganske lite bekymret for innbrudd. – Det er viktig at nordmenn tar sikkerheten på alvor og forebygger innbrudd – spesielt i sommerferien, sier sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen i Verisure.­

Rasert stue etter innbrudd

Sommerferien nærmer seg, og mange planlegger å reise bort. Før du drar, bør du tenke på å sikre boligen din. Ingen ønsker å være urolig for hva som skjer hjemme mens man slapper av i båten, i en solstol på en gresk øy eller på terrassen på hytta.

I en undersøkelse* utført av Norfakta Markedsanalyse på vegne av Verisure svarer 53 prosent at de kjenner noen som har opplevd innbrudd i boligen sin. I Oslo er tallet hele 64 prosent.

I samme undersøkelse svarer hele 73 prosent at de er svært lite eller ganske lite bekymret for innbrudd. Her viser det seg at vestlendingene er minst bekymret av alle med 80 prosent.

Sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen i Verisure synes resultatet av undersøkelsen er urovekkende.

- Det er viktig at nordmenn tar sikkerheten på alvor og ikke slurver med å forebygge innbrudd. Vi vet at innbruddstyvene ikke tar ferie i sommer, og det å komme hjem til rundstjålet og endevendt hus er veldig kjedelig, sier han.

Hans beste tips for å forebygge innbrudd, foruten å skaffe seg en døgnovervåket alarm, er å få det til å se ut som om du ikke er bortreist.

- Få hjelp av naboen til å tømme postkassen og fylle søppel i søppelkassen. I tillegg lar du utelyset stå på og roter litt i stuen. Da tror innbruddstyven at noen er hjemme, og velger heller et annet hus, sier sikkerhetseksperten.

Fem tips til hvordan du forebygger innbrudd i boligen din i sommer:;

1. Rydd vekk verdigjenstander.

Sørg for å rydde unna gjenstander som har høy verdi og er enkle å få med seg. Legg smykker, penger, bærbare PCer og iPader i skuffer eller skap, slik at de ikke er synlige fra utsiden. Samtidig bør du sette frem kaffekoppen, rote litt på stuebordet og legge igjen reservebrillene på kjøkkenbenken. Da ser det ut som om noen er hjemme

2. Lukk dørene og tenn lys om natten.

Hvis du lukker dørene innvendig, begrenser du innsynet og forhindrer at innbruddstyver ser alle rom gjennom vinduene. Du kan også benytte en form for tidsstyring av lysene, som Smartkontakt, for å skru på litt lys en gang i blant. Bruk gjerne utelys med bevegelsessensor. 

Sikkerhetstips! Fjern eller sikre stiger før du drar på ferie

3. Gjør en avtale med naboen.

Få naboen, et familiemedlem eller en venn til å svinge innom boligen din og få den til å se bebodd ut når du er på ferie. Få hjelp til å ta inn posten, reklame og avisene, og gjerne til å vanne blomstene i verandakassen.

4. Ikke hjelp innbruddstyven.

Lås fast stigen, rydd vekk gardintrappen og fjern andre objekter som kan benyttes til å klatre inn vinduene. Tips gjerne de nærmeste naboene om det samme.

5. Skaff deg alarm.

Skaff deg en alarm som er koblet til en alarmstasjon, så er boligen din profesjonelt overvåket døgnet rundt. Med preventive alarmskilt, magnetkontakter med sjokksensorer som oppdager innbruddsforsøk idet det påbegynnes og en ulende sirene dersom alarmen utløses, vil innbruddstyven heller prøve seg på en bolig som ikke er sikret med alarm. 

En landsomfattende spørreundersøkelse utført av Norfakta Markedsanalyse AS på vegne av Verisure i perioden 22.01.18-02.02.18. 1060 respondenter over 18 år deltok i undersøkelsen.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER