Verisure logo
 
sikkerhetstips

Hold tyvene unna boligen i høstmørket

Av
Glenn Støldal
Innbruddstyv med brekkjern ved vindu

Mørke og tomme boliger vekker fort innbruddstyvenes interesse. Slik holder du tyvene unna i høstmørket.

Alarmsikret bolig kveld

Høsten er her og vinteren er på vei; det betyr mørkere tider. Nå som folk er tilbake på arbeidsplassen etter hjemmekontor under koronaepidemien, innebærer det at mange boliger vil være tomme og mørklagte store deler av døgnet. Det kan fort vekke innbruddstyvenes interesse, spesielt i områder der det er stor avstand til nærmeste nabo.

– Man kan vel si at ettersom dagene blir mørkere, går det mot lysere tider for innbruddstyvene. Mørket gjør det enklere for tyver å operere i fred, og en mørklagt og tom bolig vil i de fleste tilfeller bli valgt før et hus som er opplyst og ser bebodd ut, sier sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen i Verisure.

Thorkildsens beste tips for å holde tyvene unna boligen og eiendommen er å investere i en alarm, men også god belysning er viktig.

– Sørger du for god belysning både ute og inne, så er du et godt stykke på vei til å gjøre boligen lite attraktiv for innbruddstyver. Installerer du i tillegg boligalarm med overvåkningskameraer som er tilknyttet en alarmstasjon, er vår erfaring at tyvene i de aller fleste tilfeller holder seg unna, sier sikkerhetseksperten i Verisure.

Sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen
Sikkerhetsekspert Dagfinn Thorkildsen

Slik holder du tyvene unna boligen i høstmørket:

1. Skaff deg boligalarm!
Med en boligalarm med overvåknings­kameraer som er tilknyttet en alarmstasjon, er både boligen og eiendommen overvåket døgnet rundt.

– Våre utendørs overvåknings­kameraer fra Arlo har bevegelses­sensorer og integrert lys, høyttaler og sirene. Med preventive alarmskilt og sjokksensorer på vinduer og dører, samt en ulende sirene dersom alarmen blir utløst, erfarer vi at innbruddstyven heller prøver seg på en bolig som ikke er sikret med alarm, sier sikkerhets­ekspert Thorkildsen.

 

2. Sørg for å ha god utendørs belysning.
Det gjelder spesielt i inngangspartiet og i områder der tyver potensielt kan forsøke å bryte seg inn – som ved vinduer, balkong/terrassedør, kjeller og garasje.

 

 

3. Benytt tidsstyring av lysene innendørs.
Med en lyskilde koblet til en smartkontakt kan du forhåndsinnstille lysene til å skru seg på en gang iblant mens du er på jobben eller før du kommer hjem. Da ser det ut som om noen hjemme.

 

 

4. Ta i bruk lyd for å forsterke inntrykket av at noen er hjemme.
Koble smartkontakten til en lydkilde, som for eksempel en radio, så kan du forhåndsinnstille når og hvor lenge radiokanalen skal spille.

 

 

5. Bruk en skumringsbryter, som automatisk skrur på utelysene før det blir mørkt.
Da slipper du å komme hjem til en bekmørk eiendom.

 

 

6. Fjern eller beskjær trær og busker som skjuler dører og vinduer.
Ingen tyver liker å stå i åpent lende hvis de skal forsøke å bryte seg inn.

 

– Et enkelt tips for at ikke uvedkommende skal ta seg inn i boligen din: Husk å lukke og låse vinduer og dører når du forlater huset, og ikke glem garasjen, avslutter Thorkildsen i Verisure.

 

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER