Verisure logo
 
nyheter

Stadig flere vannskader i hus og hytter

Av
Verisure Norge
Kenneth Omdal viser frem ny vanndetektor

I 2018 var det over 70.000 tilfeller av vannskader i private boliger/hytter – en økning på 17 prosent fra 2017. Totalt betalte forsikringsselskapene ut nesten tre milliarder kroner i erstatningsbeløp for vannskader i fjor.

Verisure vanndetektor nyhet 2019

Ifølge Finans Norges vannskadestatistikk registrerte forsikringsselskapene 70.303 tilfeller av vannskader i private boliger/hytter i 2018. Det er en økning på 17 prosent fra 2017, og innebærer én vannskade hvert 8. minutt!

– En vannlekkasje kan være både uforutsigbar og ubehagelig, og kan fort få store økonomiske og praktiske konsekvenser. Det er derfor mange kaller en vannlekkasje for boligeierens verste mareritt, sier sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal i Verisure.

Oppdag vannlekkasjen i tide

Det viktigste er at en vannlekkasje oppdages raskt, enten den oppstår i en privatbolig, i en hytte eller i et bedriftslokale. Vannlekkasjer er ofte små og vanskelige å få øye på, og i mange tilfeller får de utvikle seg til å gjøre stor skade. Jo lenger tid vannet får til å trekke inn i treverk og øvrige konstruksjoner, dess større blir skadene og risikoen for muggsopp. Derfor må man handle raskt for å minimere skadeomfanget.

– Kjøkkenet og badet er de rommene i boligen som oftest blir rammet av vannlekkasjer, men også kjelleren er utsatt. Konsekvensen av en vannlekkasje kan bli at man må renovere hele kjøkkenet eller rive opp gulvet i kjellerstuen, og i verste fall ikke bo hjemme på flere måneder, sier sikkerhetsekspert Hovde Omdal.

Vanndetektor under oppvaskmaskin

Løsningen er vanndetektor

Heldigvis finnes det en enkel og rimelig løsning for å oppdage vannlekkasjer i tide, og for å unngå omfattende vannskader og de ubehagelige og kostbare konsekvensene det kan medføre – en vanndetektor.

– Verisures vanndetektor er overvåket av vår alarmstasjon døgnet rundt, året rundt. Så fort det kommer vann på sensorkabelen, vil alarmstasjonen få beskjed og du som kunde bli varslet. Da kan du sette inn riktige tiltak for å begrense skadene, slik som å skru av hovedvannkranen så fort som mulig, forklarer Hovde Omdal.

Vanndetektoren plasseres på steder der risikoen for vannlekkasjer er høy, som for eksempel under vasken, kjøleskapet, oppvaskmaskinen, vaskemaskinen, varmtvannsberederen eller i kjelleren.

Vanndetektor

Ny og forbedret vanndetektor

Verisures første vanndetektor ble lansert høsten 2015, og har siden vært et populært produkt blant selskapets kunder. Nå lanseres vanndetektoren i en ny og forbedret versjon.

– Den nye vanndetektoren har fått nytt design, og den er rund, mindre og mye lettere. Det gjør den både lekrere og mer plasseringsvennlig enn sin forgjenger. Den har også en sensorkabel som er lengre, hele 1 meter. Denne kan for eksempel kveiles rundt utsatte rør eller plasseres på steder som ikke er så tilgjengelig for blant annet å oppdage kondens tidlig, forteller sikkerhetseksperten i Verisure.

Nå kan man også skifte batterier på vanndetektoren selv, noe som øker levetiden. Den bruker to stk. vanlige A alkaliske batterier. I tillegg er den svært enkel å installere.

Investering i trygghet

Totalt betalte forsikringsselskapene ut hele 2,935 milliarder kroner i erstatningsbeløp for vannskader i 2018, men det er viktig å være klar over at det ikke er alle vann- og fuktskader som dekkes av forsikringen.

– Dersom man vurderer de økonomiske og praktiske konsekvensene av en vannlekkasje, er en overvåket vanndetektor plassert på risikoområder i boligen en god investering i trygghet og en rimelig «forsikring», avslutter Kenneth Hovde Omdal i Verisure.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER