Verisure logo
 
brann

Nå er det høysesong for dette

Av
Verisure Norge
Stikkontakt til juletrelys tar fyr

Vi bruker timesvis på juleforberedelsene: handle inn julegaver, julemat, bake kaker av ulike sorter, pynte hjemmet og dekorere juletreet. Alt skal være på stell. Men hvor forberedt er du hvis det skulle oppstå brann i hjemmet ditt?

levende kubbelys brannfarlig

Sørg for at brann­sikkerheten er på topp

Norsk Brannvernforening forteller at desember er årets mest brannfarlige måned, og at det i jule- og nyttårshelgen er to til tre ganger flere boligbranner enn ellers i året. Og hvis du lurer på når de fleste boligbranner oppstår, er det gjerne på natten. Når du ligger og sover.

Selv om man tror at man har alt under kontroll finnes det en rekke brannårsaker i boliger som kan overraske deg: elektriske årsaker, feil bruk av elektrisk utstyr (som for eksempel tørrkoking eller dårlig vedlikehold), levende lys, røyking, aske fra ildsteder. Ja, farene er mange.

At brannsikkerheten er på topp kan potensielt redde liv og redusere risikoen for skade på huset. Røykvarsler er påbudt i alle hjem, men når en branntruende situasjon oppstår kan det i følge Norsk Brannforening lønne seg å ha installert en røykvarsler som er koblet direkte til en alarmstasjon. Da anbefaler vi deg markedets beste: Verisure.

Slik fungerer markedets beste brannalarm

Vi anbefaler deg å se nærmere på alarmsystemet til Verisure. Se hvordan brannalarmen fungerer i denne videoen.

Med Verisure får du et avansert brannvarslingssystem med seriekoblede, optiske røykvarslere som er koblet til en alarmstasjon, og som i tillegg varsler deg på mobilen hvis det skulle oppstå røykutvikling.

Neste gang kan det være deg

For det skjer ikke meg. Det er hva du, og de fleste andre nordmenn tenker. Dette var grunnen til at det eldre ekteparet på henholdsvis 85 og 89 år fra Vigrestad på Jæren* hadde tenkt å avslutte abonnementet med boligalarmselskapet Verisure. Det var da de opplevde den skremmende situasjonen.

branntilløp i kjele

- Vi kom hjem fra ferie på Østlandet, og jeg skulle sette kjøtt på komfyren som skulle langtidskoke frem til kvelden. Jeg trodde jeg hadde satt kjelen på den laveste graden, men i realiteten satt jeg på den høyeste. Etter en stund ble plutselig brannalarmen utløst, og før jeg visste ordet av det stod brannmannskapet på døren.

Fra den gjenglemte gryten på komfyren hadde det utviklet seg et tykt røyklag som lå over hele kjøkkenet, uten at ekteparet la merke til det. Røykvarsleren var tilknyttet et alarmselskap fikk de heldigvis kontroll over situasjonen meget raskt. Dette opplevde de som veldig betryggende.

- Det var veldig fint at de kom og hjalp oss med å få kontroll over situasjonen, og heldigvis hadde det enda ikke utviklet seg en brann. Vi er veldig glad for at vi ikke hadde sagt opp avtalen med alarmselskapet, humrer kona fornøyd. 

*Ekteparet i denne artikkelen ønsker å være anonyme

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER