Verisure logo
 
brann
kundehistorier

Baderomsvifta tok fyr

Av
Verisure Norge
Thomas opplevde at det tok fyr i baderomsvifta

Da det begynte å brenne i baderomsvifta, måtte familien Riiser på fem evakuere eneboligen i Askim. – Hadde vi ikke hatt alarm koblet til en alarmstasjon, kunne det gått mye verre, sier Thomas Riiser.

Slik ser badet ut etter at det begynte å brenne i baderomsvifta

Det var søndag i begynnelsen av februar og kveldsroen var i ferd med å senke seg over huset på gården til familien Riiser i Askim i Østfold. Thomas og kona satt i sofaen i stuen og så på finalen i Farmen på TV 2. Deres to yngste døtre på 8 og 9 år hadde lagt seg, mens eldstedatteren (14) nettopp hadde dusjet og var fortsatt våken.

- Plutselig hørte vi at det peip fra kjøkkenet, så jeg reiste meg for å undersøke det nærmere. Da oppdaget jeg røyk i gangen, og så raskt at det kom fra badet. Jeg åpnet baderomsdøren, og da veltet røyken ut og jeg så flammer, forteller Thomas Riiser.

 

Prøvde å slukke selv

Røykvarsleren fra Verisure hadde detektert brannen, og familien ble varslet både med sirene og tale. De to yngste døtrene hadde ikke sovnet ennå og kom ned fra 2. etasje. De fikk klar beskjed om å komme seg ut.

- Jeg tenkte at det i hvert fall var greit å forsøke å slukke brannen selv for å begrense skadene, og full av adrenalin hentet jeg brannslukkingsapparatet. Jeg åpnet døren og sprutet pulver inn på badet, men fant fort ut at det var nytteløst. Det var rett og slett for mye røyk og vanskelig å puste, og det var vanskelig å se hvor flammene kom fra, sier Thomas.

I mellomtiden hadde Verisures alarmstasjon vært i kontakt med kona Karianne. Hun var naturligvis litt oppskaket over situasjonen og ga alarmoperatøren klar beskjed: «Det brenner! Ring brannvesenet!».

- Vi kom oss ganske raskt ut alle sammen, men de to yngste hadde bare pysj på seg. Det var ganske kjølig ute, så måtte vi gå litt inn og ut for å finne klær både til barna og oss selv. Etter hvert fikk jeg startet bilen og puttet jentene inn der, forteller Thomas, som også måtte ha en legesjekk i ambulansen da det var mistanke om at han hadde fått i seg en del skadelig røyk.

Familien Riiser har også fire katter i huset, og for den ene ble brannen veldig dramatisk.

- Tre av kattene hadde funnet veien ut selv, mens én måtte reddes ut. Han var svart i pelsen av sot og tydelig preget av hendelsen, sier han.

Alle nødetatene på plass

Ni minutter etter at brannalarmen hadde blitt utløst hjemme hos familien Riiser, var brannmannskapene på plass - og politi, ambulanse og vekteren fulgte like bak. Lokalavisen Smaalenenes Avis var også raskt på stedet.

- På et tidspunkt var det fire brannbiler, to ambulanser og to politibiler på gårdsplassen, og jeg er veldig fornøyd med at de kom så fort, sier Thomas.

Etter cirka en time var brannvesenet ferdig med slukkingen, og det ble tidlig antydet at var baderomsvifta som var årsaken til brannen. Den var for øvrig av samme type som har tatt fyr flere steder i landet.

Thomas på badet det det begynte å brenne

- Raskt og godt håndtert

Familien Riiser har hatt boligalarm fra Verisure i mange år, men Thomas hadde ikke akkurat forventet at den skulle bli benyttet på denne måten.

- En brann hjemme er en skremmende opplevelse du aldri tror kommer til å skje deg, og vi synes hendelsen ble utrolig raskt og godt håndtert av Verisure. Hadde vi ikke hatt alarm koblet til en alarmstasjon, kunne det gått mye verre, sier Thomas.

Selv om familien var godt dekket av alarmkomponenter i huset sitt FØR brannen, ønsket Thomas å sikre seg enda bedre ETTER brannen.

- Uken etter brannen var Verisure på besøk for å sjekke at røykvarslerne og de øvrige komponentene fungerte slik de skulle. Da bestemte vi oss for å få flere røykvarslere, blant annet på alle soverommene, sier han.

I tillegg ble Verisure Voice montert på veggen, slik at alarmstasjonen kan snakke direkte med de som er hjemme dersom en nødsituasjon oppstår.

- Når barna er alene hjemme, er det veldig trygt for oss å vite at de kan snakke direkte med Verisure om de trenger hjelp – enten det er brann, innbrudd eller et annet nødstilfelle, sier Thomas.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER