Verisure logo
 
brann
kundehistorier

Fikk slukket flammene raskt takket være alarmen

Av
Glenn Støldal
Rune og kommode med brannmerker

Da et batteri begynte å brenne i en kommodeskuff i gangen, gikk brannalarmen og Rune Riktor fikk kjapt båret ut skuffen og avverget at flammene spredte seg. – Hadde vi ikke oppdaget brannen så raskt, kunne dette gått mye verre, sier han.

Kommode med brennmerker

Det var mandag kveld og Rune Riktor (53) hadde vært ute en kort tur og hentet kona på den lokale togstasjonen. I det han låste seg inn i eneboligen på Kolbotn, hørte han plutselig sirenen fra Verisure-alarmen i huset og stemmen fra røykvarsleren som sa «brannalarm». Det tok ikke mange sekunder før han ble oppringt av Verisures alarmstasjon.

– Jeg fortalte alarmoperatøren at det var en del røyk i huset, og det tok litt tid før jeg fant ut at røyken kom fra en skuff i en kommode i gangen. Da jeg åpnet skuffen, fikk jeg et hvitt teppe av røyk i ansiktet og flammene slo opp, forteller Rune.

Han handlet på instinkt, og hektet løs skuffen fra kommoden og bar den ut på gressplenen. Der spylte han skuffen med vannslangen til flammene var slukket.

 

Batteri som hadde antent

I mellomtiden hadde Verisures alarmstasjon tilkalt vekter og varslet brannvesenet, og det tok ikke mer enn fem-seks minutter fra alarmen gikk til brannmannskapene var på plass. De orienterte seg raskt og begynte å undersøke både området der brannen hadde startet og kommoden som sto på plenen. De satte også i gang kraftige vifter for å lufte ut røyken.

Det viste seg at det var et standard 9 volts batteri i skuffen som hadde kommet borti en glidelås på en liten veske og skapt nok gnist til at det ble en flamme.

– Det skjedde nok da jeg dro ut skuffen for å hente sertifikatet før jeg kjørte til togstasjonen, forklarer Rune.

Brent skuff og Rune som anbefaler brannalarm

Veldig fornøyd med alarmsystemet

Rune forteller at han har hatt Verisure-alarm i over ti år, men han har aldri har opplevd noen alvorlige hendelser. Det er ren tilfeldighet at han nylig oppgraderte alarmsystemet med de nyeste alarmkomponentene fra Verisure og samtidig fikk installert noen flere røykvarslere.

– Hadde vi ikke oppdaget brannen så raskt som vi gjorde, kunne både kommoden, og etter hvert også veggen og taket, blitt overtent på kort tid. Minuttene, for ikke å si sekundene, var definitivt på vår side. De materielle skadene kunne i verste fall blitt enorme, sier han.

Han er veldig fornøyd med at alarmsystemet fungerte som det skulle og at aksjoneringen gikk så raskt.

– Det at vi fikk beskjed så kjapt bidro til at vi fant brannkilden raskt og kunne begrense skadene ved å bære ut kommoden, sier han.

Han setter også pris på at alarmstasjonen varslet brannvesenet.

– Jeg hadde hendene fulle med å slukke brannen. Da føles det trygt å få beskjed fra Verisure om at de varsler brannvesenet slik at hjelpen kommer raskt. Alarmoperatørens innsats var upåklagelig, sier han. 

Rune tør knapt tenke på hva som kunne skjedd uten alarm.

– Det var ren flaks at vi kom hjem før brannen utviklet seg. Dette kunne jo skjedd når som helst, og uten alarm hadde nok ingen oppdaget brannen før huset var overtent, sier han.

 

Rune anbefaler Verisure alarm

Anbefaler alarm tilkoblet alarmstasjon

Etter hendelsen føler Rune seg enda tryggere hjemme, og han er glad for at han har investert i en Verisure-alarm.

– Mange tenker nok at «dette skjer ikke meg» og dropper å ha alarm hjemme. Hendelsen hjemme hos oss er jo et bevis på at alt kan skje, så det å ha en boligalarm som er tilkoblet en alarmstasjon er noe jeg virkelig anbefaler til andre, sier han.

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER